شناسهٔ خبر: 75996780 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

رهبری فرد: نباید پیروز می‌شدیم چون امکان کنترل تجمعات نبود!

صاحب‌خبر -

را زدیم

بهروز رهبری‌فرد: دستور آمد ایران نباید بحرین را شکست دهد!/ من و مهدی هاشمی‌نسب سبیل کریم باقری را زدیم بهروز رهبری‌فرد: دستور آمد ایران نباید بحرین را شکست دهد!/ من و مهدی هاشمی‌نسب سبیل کریم باقری را زدیم

بهروز رهبری‌فرد ادعا می‌کند شکست ایران مقابل بحرین از قبل برنامه‌ریزی شده بود. او از اتفاقاتی گفت که خودش شخصا مشاهده و لمس کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ بهروز رهبری‌فرد، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در برنامه «پنجره‌ای رو به جام» درباره دیداری که تیم ملی مقابل بحرین با نتیجه ۳ بر ۱ شکست خورد، گفت: در آن بازی من روی نیمکت قرار داشتم در حالی که در دیدار قبلی جز بازیکنان اصلی بودم. موضوع برای ما تعجب‌برانگیز بود، زیرا رفتارهایی مشاهده می‌کردیم که با رویکرد همیشگی بلاژویچ تطابق نداشت.

رهبری‌فرد ادامه داد: بلاژویچ فردی بسیار منضبط و سخت‌گیر بود؛ به عنوان نمونه، در اردوهای تیم ملی ساعت۱۰:۳۰ شب به صورت ناگهانی درِ اتاق‌ها را می‌زد و اگر حتی یک چراغ روشن می‌دید جریمه در نظر می‌گرفت؛ یعنی از نظر او بازیکنان باید آن ساعت در خواب می‌بودند. اما روز بازی با بحرین، تمرینات به گونه‌ای بود که گویی برای پیروزی قطعی برنامه‌ریزی نشده است. برداشت ما این بود که بلاژویچ تصور می‌کرد به راحتی می‌توانیم بحرین را شکست دهیم. حتی این موضوع از نوع تمرینات روز قبل و همچنین رفتارهای شب مسابقه مشخص بود.

بلاژویچ گفت می‌توانید تا ۲ نیمه‌شب بیدار باشید!

رهبری‌فرد ادامه داد: شب پیش از بازی، آقای بلاژویچ پس از صرف شام سر میز حاضر شد و اعلام کرد که بازیکنان می‌توانند تا ساعت دو شب بیرون بروند! رفتاری که با اصول همیشگی او کاملا متفاوت بود و ما را شگفت‌زده کرد.

او توضیح داد: در شبی که تیم ملی پیش از دیدار با بحرین به سر می‌برد، شرایط اردو با روال معمول کاملا متفاوت بود. در بازی پیشین، ما طبق مقررات همیشگی رأس ساعت ۱۰:۳۰ شب باید خواب بودیم اما در این مسابقه که مهم‌ترین و حساس‌ترین دیدار مرحله مقدماتی بود به‌گونه‌ای که حتی نتیجه مساوی نیز ما را راهی جام جهانی می‌کرد، رفتارهایی مشاهده شد که با اصول شناخته‌شده مربی تیم، میروسلاو بلاژویچ، همخوانی نداشت.

بلاژویچ همواره مربی‌ای منضبط و بسیار سختگیر بود، اما شب مسابقه با بحرین هنگام صرف شام اعلام کرد که بازیکنان می‌توانند تا ساعت دو نیمه‌شب بیرون از اردو باشند؛ آن هم با لحنی آمیخته با عصبانیت، نه به شکل یک اجازه‌ی دوستانه. این رفتار برای همه ما عجیب بود و به‌نظر می‌رسید چیزی به او «دیکته» شده باشد. تا آن لحظه تصور ما این بود که او بیش از حد به پیروزی ایران اطمینان دارد، زیرا بحرین در آن دوره تیم قدرتمندی محسوب نمی‌شد. اما پس از پایان بازی، متوجه شدیم که ظاهرا قرار نبوده تیم ایران این مسابقه را ببرد.

نباید پیروز می‌شدیم چون امکان کنترل تجمعات نبود!

بازیکن اسبق تیم ملی در این برنامه که از آپارات‌اسپرت پخش شد، اظهار کرد: بر اساس آن‌چه بعدا در تیم مطرح شد، پیام‌هایی از داخل کشور به بلاژویچ رسیده بود مبنی بر این‌که «بهتر است این بازی برده نشود»؛ درواقع مسئله ماهیتی سیاسی داشته است. در آن دوران، به‌خصوص پس از پیروزی‌های تیم ملی، تجمع‌های مردمی در برخی نقاط، از جمله میدان نور شکل می‌گرفت و کنترل جمعیت برای نیروهای انتظامی سخت می‌شد. به همین دلیل، چنین پیغامی به کادر فنی رسیده بود که پیروزی در این بازی مطلوب نیست.

وی گفت: پس از مسابقه، بلاژویچ با عصبانیت اعلام کرد که دیگر در ایران نخواهد ماند. او تاکید کرد که پیام‌هایی مبنی بر «نباید ببرد» به او ابلاغ شده. ترکیب تیم نیز به‌گونه‌ای چیده شده بود که نشان می‌داد اراده‌ای برای برد وجود ندارد. رفتار بازیکنان نیمکت نیز گویای همین موضوع بود؛ هنگام دریافت گل، برخی بازیکنان حتی به یکدیگر تبریک می‌گفتند. این رفتار برای ما که در زمین یا کنار زمین بودیم کاملا غیرطبیعی و تعجب‌برانگیز بود. من کنار مهدی هاشمی‌نسب نشسته بودم و ما هم این انتقال رفتار را کاملا احساس می‌کردیم. با وجود این‌که تیم ملی ایران از کیفیتی برخوردار بود که اگر ده بار دیگر با بحرین بازی می‌کردیم، در اکثر موارد با اختلاف حداقل ۳ گل پیروز می‌شدیم، نتیجه مسابقه کاملا خلاف انتظار رقم خورد.

این بازیکن مطرح کرد: پس از پایان بازی، بازیکنان بحرین با حالتی تمسخرآمیز به نمایش پرچم عربستان پرداختند. اقدامی که خشم بازیکنان ایران را برانگیخت. حتی گفته شد علی دایی نیز درگیر مشاجره با نیروهای امنیتی ورزشگاه شده بود. با این حال از آن‌جا که بازی در زمین حریف برگزار می‌شد، امکان واکنش خاصی وجود نداشت. در خصوص رابطه بلاژویچ با بازیکنان نیز گفته می‌شد که او تنها با چند نفر ارتباطی نزدیک داشت، از جمله علی کریمی و کریم باقری. درباره علی دایی نیز بیشتر به دلیل جایگاه و نفوذ او رفتار محتاطانه‌ای نشان می‌داد، نه لزوما به دلیل اعتقاد فنی.