شناسهٔ خبر: 75982291 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

شهردار خرم‌آباد:

تحول شهری خرم‌آباد با ورود مؤسسه شهید رجایی به اَبَرپروژه‌ها

شهردار خرم‌آباد گفت: دو اّبّر پروژه نیز وجود دارد که بر اساس قولی که به مردم داده‌ایم، باید به‌صورت ویژه پیگیری شود که ورود مؤسسه شهید رجایی به این پروژه‌ها تحول شهری را در پی دارد .

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، داریوش بارانی بیرانوند، در نشستی با نمایندگان مؤسسه تخصصی شهید رجایی قرارگاه خاتم الانبیا (ص) اظهار کرد: شأن مرکز استان لرستان، همکاری با نهادهای توانمند و اثرگذار است؛ نهادهایی که توانایی رفع گره‌های ترافیکی و اجرای سازه‌های مهم و ماندگار شهری را دارند. حضور قرارگاه خاتم در این پروژه‌ها صرفاً یک مشارکت عمرانی نیست؛ بلکه معیاری برای سنجش ظرفیت مدیریت شهری و بلوغ نظام برنامه‌ریزی در خرم‌آباد است.

وی افزود: زمان آغاز مسئولیتم در شهرداری دقیقاً مصادف بود با تفاهم‌نامه‌ای که برای اجرای سه تقاطع غیرهمسطح با مؤسسه راه‌سازه وابسته به قرارگاه خاتم منعقد شده بود و خوشبختانه اولین پروژه، نه‌تنها در موعد مقرر، بلکه هشت ماه زودتر از زمان تعیین‌شده تحویل شد و این اتفاق بازخوردی بسیار مثبت از جانب مردم، کسبه و رسانه‌ها داشت. مردم ما در این پروژه طعم توسعه را بدون حاشیه‌های معمولِ پروژه‌های شهری را بدون توقف‌های بی‌مورد، بدون معارضت‌های زمان‌بر و بدون نارضایتی عمومی چشیدند.

شهردار خرم‌آباد گفت: پس از آن پروژه دوم آغاز شد و اکنون پروژه بزرگ تقاطع شهدای اقتدار در منطقه یک نیز با قدرت در حال اجراست. این توالی دقیق پروژه‌ها و توزیع عادلانه آن‌ها در مناطق مختلف شهر، نتیجه برنامه‌ریزی متکی بر عدالت فضایی و کارآمدی مدیریتی است.

وی افزود: البته همه این‌ها تعهد ما را سنگین‌تر می‌کند. ما باید منابع مالی را پایدار نگه داریم و ابزارهای قانونی برای تأمین اعتبار از جمله تهاتر املاک یا استفاده از ظرفیت آرا قطعی محاکم را به‌صورت منظم به کار بگیریم.

بارانی بیرانوند با بیان اینکه در کنار پروژه‌های جاری، دو اّبّر پروژه نیز وجود دارد که بر اساس قولی که به مردم داده‌ایم، باید به‌صورت ویژه پیگیری شود چرا که تحول شهری را در پی دارد، بیان کرد: پروژه پل «ملل»؛ که می‌تواند دروازه زیبای ورودی شهر از سمت تهران باشد. این پروژه نقش مهمی در برندسازی شهری و توسعه گردشگری خرم‌آباد خواهد داشت و رفع گره ترافیکی بیمارستان عشایر؛ مهم‌ترین گره ترافیکی مرکز شهر که رفع آن نقش تعیین‌کننده‌ای در روان‌سازی تردد و مدیریت بار ترافیکی دارد.

شهردار خرم‌آباد افزود: تأکید من بر این دو پروژه از آن جهت است که هر دو از نظر حجم کاری، اهمیت فنی، و اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی برای شهر، در بالاترین سطح اولویت قرار دارند.

وی بیان کرد: اطمینان دارم ادامه این روند، خرم‌آباد را در کمتر از یک دهه به شهری بدون گره ترافیکیِ جدی تبدیل خواهد کرد.

بارانی بیرانوند بیان کرد: نگاه ما به همکاری با قرارگاه خاتم، نگاهی صرفاً قراردادی نیست؛ بلکه رویکردی مبتنی بر صیانت از ساختارهای توانمند کشور است. همان‌گونه که شکست یک کارخانه یا نهاد کارآمد می‌تواند سال‌ها یک شهر را عقب بیندازد، ما نیز وظیفه داریم از این ظرفیت ملی محافظت کنیم و اجازه ندهیم پروژه‌ها و زیرساخت‌ها قربانی بی‌انضباطی یا تصمیمات نادرست شوند.

شاهین بیرانوند، نایب‌رئیس شورای شهر خرم‌آباد، با اشاره به همکاری گسترده شهرداری با قرارگاه خاتم‌الانبیاء گفت: شهرداری خرم‌آباد در ماه‌های اخیر چندین پروژه را با مشارکت قرارگاه خاتم آغاز کرده است. مهم‌ترین اصل در چنین همکاری‌هایی، اعتمادسازی است؛ اعتمادی میان مردم، شهردار و مجموعه‌های اجرایی. خوشبختانه شهردار خرم‌آباد فردی علمی و کاربلد است و همراهی او باعث شده روند همکاری با قرارگاه روان‌تر پیش برود. تاکنون نیز تمامی پرداخت‌ها به‌موقع انجام شده که این موضوع قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: در این مشارکت دو مؤلفه اهمیت اساسی دارد: نخست، خدمت‌رسانی درست و مؤثر به مردم که یکی از وظایف اصلی قرارگاه خاتم است؛ و دوم، تأمین منابع مالی پروژه‌ها توسط شهرداری. شورا نیز با همگرایی کامل از طرح‌های عمرانی حمایت کرده و همین هماهنگی، روند کار را برای قرارگاه تسهیل کرده است.

بیرانوند با تأکید بر لزوم اجرای هم‌زمان پروژه‌ها افزود: اعتقاد دارم قرارگاه نباید تنها روی یک پروژه متمرکز شود. لازم است چند طرح به‌طور موازی اجرا شود. حدود هفت تا هشت ماه از عمر شورای ششم باقی مانده و ما با تمام توان حامی اجرای پروژه‌ها هستیم تا منابع مالی لازم تأمین و طرح‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن و حتی زودتر از موعد مقرر تحویل شود؛ همان‌طور که در گذشته نیز برخی پروژه‌ها پیش از زمان تعیین‌شده به پایان رسید.

وی با اشاره به افزایش اعتماد مردم گفت: این روند موجب شده اعتماد مردم به شهرداری و قرارگاه بیش از گذشته تقویت شود. شهروندان وقتی تابلوهای پروژه را می‌بینند و مطمئن می‌شوند پیمانکار آن قرارگاه خاتم است، با آرامش و رضایت بیشتری روند پیشرفت کار را دنبال می‌کنند. رضایتمندی مردم در کنار کیفیت خدمت‌رسانی، شاخصی بسیار مهم است و خوشبختانه نگاه مردم نسبت به قرارگاه مثبت است.

نایب‌رئیس شورای شهر خرم‌آباد در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت مدیریت مالی تأکید کرد و گفت: براساس فرآیندهای قانونی، تأمین مالی پروژه‌ها انجام خواهد شد و امیدواریم با همراهی همه مجموعه‌ها، خدمت‌رسانی مناسبی به مردم ارائه شود و طرح‌های در دست اجرا در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد.

مهدیان، معاون فنی مؤسسه شهید رجایی با اشاره به وضعیت کنونی فعالیت‌های قرارگاه خاتم افزود: در حال حاضر بخش عمده فعالیت‌های قرارگاه، به‌ویژه در مؤسسه شهید رجایی، معطوف به پروژه‌های شهری و همکاری با شهرداری‌هاست. به‌جز پروژه راه‌آهن رشت–آستارا که حدود ۷۰ کیلومتر آن به‌طور ویژه به ما واگذار شده، سایر پروژه‌های ما در حوزه عمران شهری قرار دارد.

مهدیان با تشریح گستره فعالیت‌های این مؤسسه گفت: اکنون نه تنها در تهران بلکه در زنجان، اصفهان، کرمانشاه، شیراز نیز با شهرداری همکاری می‌کند و علاوه بر این، دو تا سه پروژه در کشور عراق نیز در حال اجرا داریم.

وی درباره وضعیت همکاری با خرم‌آباد افزود: می‌دانیم که مؤسسه شهید رجایی در گذشته تجربه فعالیت در خرم‌آباد را داشته و رزومه آن نیز موجود است؛ هرچند به نظر می‌رسد آن دوره تجربه چندان مطلوبی نبوده است. اما امیدواریم این بار با همراهی شما، همکاری‌ها به شکلی مثبت، سازنده و ماندگار رقم بخورد.

وی همچنین به همکاری‌های موفق گذشته اشاره کرد و گفت: در مؤسسه راه‌سازه نیز سابقه خوبی از همکاری مشترک داریم.