شناسهٔ خبر: 75975339 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

برگزاری کارگاه آموزشی "آسیب و بلایا"در دانشگاه علوم پزشکی زابل

به گزارش مفدا زابل، روز دوم آذرماه۱۴٠۴، کارگاه آموزشی تخصصی با موضوع "آسیب و بلایا" در آمفی‌تئاتر دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه برگزار شد. این کارگاه با تدریس آقای مهران پودینه، کارشناس ارشد فوریت‌های پزشکی، با حضور مسئولین و کارکنان برگزار گردید. هدف این کارگاه، ارتقای سطح آگاهی و آمادگی افراد در برابر بلایا و بحران‌ها بود.

صاحب‌خبر -

در ابتدای کارگاه، آقای پودینه با توضیحاتی جامع و کاربردی به تحلیل انواع بحران‌ها و بلایای طبیعی و انسانی پرداختند و روش‌های مقابله با آن‌ها را شرح دادند. ایشان بر لزوم آمادگی پیشگیرانه و ایجاد تیم‌های واکنش سریع در برابر بحران‌ها تأکید کردند. علاوه بر این، آقای پودینه به اصول مدیریت بحران و کمک‌های اولیه در شرایط اضطراری پرداختند و نکات کلیدی در خصوص نحوه انجام عملیات نجات و امداد در بلایا را به حضار آموزش دادند.

برگزاری کارگاه آموزشی "آسیب و بلایا" با تدریس آقای مهران پودینه در دانشگاه علوم پزشکی زابل

از جمله بخش‌های قابل توجه کارگاه، صحبت‌های آقای پودینه درباره بحران خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان بود. ایشان با اشاره به وضعیت بحرانی خشکسالی در این منطقه، از اثرات منفی آن بر کشاورزی، منابع آبی و سلامت عمومی سخن گفتند. آقای پودینه به مشکلاتی که بحران کم‌آبی و خشکسالی برای مردم و مسئولین منطقه ایجاد کرده است، اشاره کردند و راهکارهایی را برای مقابله با این معضل طبیعی بیان نمودند. ایشان همچنین به اهمیت توجه به مسائل زیست‌محیطی و تدوین برنامه‌های بلندمدت برای مدیریت منابع آب و کشاورزی در این مناطق اشاره کردند.

در بخش پایانی کارگاه، حضار فرصتی برای پرسش و پاسخ داشتند و سوالات خود را در خصوص نحوه مقابله با بلایا و بحران‌ها، به ویژه در شرایط بحرانی مانند خشکسالی، مطرح کردند. آقای پودینه به تمام سوالات پاسخ داده و تأکید کردند که آمادگی و آموزش همگانی می‌تواند در کاهش خسارات و تلفات ناشی از بحران‌ها بسیار مؤثر باشد.

این کارگاه نه تنها به افزایش آگاهی در خصوص مسائل فوری فوریت‌های پزشکی پرداخت، بلکه به مسائل اجتماعی و زیست‌محیطی مرتبط با بحران‌ها نیز توجه ویژه‌ای داشت. برگزاری چنین کارگاه‌هایی می‌تواند نقش مؤثری در آماده‌سازی جامعه برای مقابله با بلایا و مدیریت بحران‌ها ایفا کند.