شناسهٔ خبر: 75951325 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

کشت هشت هکتار مارچوبه در نهاوند برای نخستین بار

برنا- گروه استانها: مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: کشت گباه مارچوبه در سطح هشت هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای نخستین بار در سطح استان انجام شد و توسعه کشت این محصول در دستور کار قرار دارد. برنا- گروه استانها: مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: کشت گباه مارچوبه در سطح هشت هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان برای نخستین بار در سطح استان انجام شد و توسعه کشت این محصول در دستور کار قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش برنا؛ «توکل آبشناس» روز یکشنبه اظهار کرد: مارچوبه گیاهی چندساله است که کشت آن در قالب کشت قراردادی در استان همدان و شهرستان نهاوند آغاز شده است.

وی افزود: با توجه به کم آب‌بر بودن کشت مارچوبه، یکی از بهترین گیاهان و محصولات جایگزین در تغییر الگوی کشت است و کشت این محصول از اردیبهشت آغاز شده و تا مهر و آبان هر ساله ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه عملکرد محصول مارچوبه از سال دوم آغاز می‌شود، اضافه کرد: این در حالیست که کشاورزان نهاوندی در سال نخست کشت این محصول توانستند، علوفه و سطح سبز آن را بفروشند و هم از محصول آن برداشت داشته باشند.

آبشناس ادامه داد: در این نوع کشت برخی شرکت‌ها طی انعقاد قرارداد، نشاء مورد نیاز را به کشاورزان تحویل داده و در طول مدت کاشت، داشت و برداشت همراه آنان هستند و پس از برداشت، محصول را از آنان خریداری کرده و با این کشت قراردادی کشاورزان دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصول خود ندارند.

کشت هشت هکتار مارچوبه در نهاوند برای نخستین بار

نهاوند رتبه نخست کشت مارچوبه در استان همدان

 

وی با بیان اینکه کشاورزان از نشاء کشت شده مارچوبه تا ۳۰ سال می‌توانند برداشت کنند، گفت: در حال‌حاضر بیشترین میزان سطح مارچوبه کشت شده استان همدان متعلق به شهرستان نهاوند است که در همین رابطه ۹ نفر از کشاورزان نهاوندی اقدام به کشت هشت هکتار مارچوبه داشته‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه اقدامات تضمینی این نوع محصول، کشت قراردادی آن است و کشاورز برای فروش محصول هیچ‌گونه نگرانی ندارد، افزود: برای حمایت از کشاورزان برای هر هکتار کشت محصول مارچوبه یک میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت می‌شود.

آبشناس با اشاره به تغییر الگوی کشت در این شهرستان، تاکید کرد: در شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی‌های اخیر، بهره‌وری از آب و خاک اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده و ‌کشاورزان به سمت گیاهان کم‌آب‌بر و مقاوم به گرما مانند مارچوبه روی آورده‌اند.

وی به خواص دارویی و درمانی مارچوبه اشاره کرد و گفت: مارچوبه گیاهی دارویی و با ارزش افزوده بالا و منبعی غنی از مواد مغذی و سرشار از مواد معدنی کلیدی نظیر منیزیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و ویتامین‌هایی چون نیاسین و سلنیوم است.

 مارچوبه گیاهی سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک و کولین یکی از سبزی‌هایی است که در تمام دنیا در فصل بهار برداشت می‌شود.

مارچوبه یکی از منابع اصلی پروبیوتیک است، مواد غذایی پروبیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت می‌شوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شوند و غذای مورد نیاز برای باکتری‌های روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می‌آورند، این باکتری‌ها که از باکتری های پروبیوتیک می‌باشند تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل می‌کنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌های روده‌ای مانند سرطان روده، بیماری‌های التهابی روده، آلرژی را می‌کاهند.

یکی از پروبیوتیک‌های بسیار مهم اینولین است که از پلی فروکتان‌ها است و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین است، مارچوبه ضد سرطان است و بیماری‌های التهابی را درمان می‌کند، مواد آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی موجود در مارچوبه، بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی را متوقف می‌کنند و ویتامین‌های گروه B در مارچوبه به فراوانی یافت می‌شوند.

در حال حاضر ۲۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان زیر کشت مارچوبه است.

برچسب‌ها: