شناسهٔ خبر: 75950577 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آماده‌باش در پارک ملی گلستان/ یک هکتار از علفزارها در آتش سوخت

رئیس پارک ملی گلستان از مهار آتش‌سوزی ناشی از سهل‌انگاری مسافران در کمتر از دو ساعت خبر داد و گفت: این حریق با مشارکت فوری محیط‌بانان و جوامع محلی مهار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، افزایش بی‌سابقه دمای هوا و کاهش رطوبت سبب شده تا جنگل‌ها و مراتع استان گلستان تبدیل به انبار باروت شده و با کوچکترین سهل‌انگاری، شعله‌های آتش در آن زبانه می‌کشد.

در هفته‌های گذشته استان گلستان شاهد چند فقره آتش سوزی بود که در ارتفاعات مینودشت این آتش سوزی حدود 4 روز به طول انجامید تا با کمک نیروهای منابع طبیعی و گروه‌های مردمی و بسیج و همچنین بارش باران به طور کامل مهار و اطفا شد. 

مناطق حفاظت شده از جمله پارک ملی گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با توجه به خشکی هوا و کاهش شدید بارش‌ها مستعد آتش سوزی هستند که نمونه آن هفته گذشته در پارک ملی گلستان که از آن به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره عنوان می‌شود، رخ داد که با کمک نیروهای یگان حفاظت و مردم خاموش شد.

اما پارک ملی گلستان، این گنجینه بی‌بدیل طبیعی ایران بار دیگر شاهد حادثه‌ای بود که می‌توانست به فاجعه‌ای زیست‌محیطی تبدیل شود، اما با تلاش محیط‌بانان و مردم محلی، آتش‌سوزی بلافاصله خاموش شد.

احمدرادمان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان، با بیان جزئیات این حادثه، اظهار کرد: آتش‌سوزی که ناشی از سهل‌انگاری مسافران عبوری در حاشیه جاده میان‌گذر پارک ملی گلستان رخ داد بود، با تلاش فوری و همکاری محیط‌بانان و جوامع بومی محلی پس از حدود دو ساعت مهار و خاموش شد.

رئیس پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره گلستان با اشاره به علت وقوع حریق تأکید کرد: این آتش‌سوزی در اثر سهل‌انگاری مسافران عبوری در مسیر جاده میان‌گذر پارک اتفاق افتاد و با سرعت عمل و هماهنگی میان نیروهای یگان حفاظت پارک و مشارکت داوطلبانه ساکنان محلی، از گسترش حریق و حفاظت از پوشش گیاهی و زیست‌بوم این منطقه حفاظت‌شده جلوگیری شده است.

رادمان با اعلام میزان خسارت وارده گفت: در این آتش‌سوزی حدود یک هکتار از پوشش علفی خشک، برگ خشک درختان، تعدادی درخت خشک و درختچه‌های جنگلی دچار حریق شدند. هرچند این سطح در مقایسه با وسعت کلی پارک محدود به نظر می‌رسد، اما در اکوسیستم حساس پارک ملی گلستان، هرگونه آسیب می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر زیست‌گاه گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی داشته باشد.

رئیس پارک ملی گلستان با هشدار جدی به مسافران، از همه آنان خواست تا با رعایت کامل نکات ایمنی و زیست‌محیطی به‌ویژه در مناطق جنگلی و خشک، از بروز حوادث مشابه که می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد کند، جلوگیری به عمل آورند. این هشدار در حالی مطرح می‌شود که پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ارزشمندترین ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره کشور، میزبان گونه‌های نادر گیاهی و جانوری است.

وی در ادامه به تشریح ظرفیت‌های حفاظتی پارک پرداخت و گفت: ما 13 پاسگاه داریم و در هر شیفت تقریباً 2 تا 4 نفر در هر پاسگاه مشغول به حراست و صیانت از محیط زیست هستند.

 رادمان از آماده‌باش کامل نیروها در روزهای آینده خبر داد و افزود: بر اساس اعلام هشدار حریق از تاریخ 2 تا 6 آذرماه، کلیه تیم‌ها به صورت آماده‌باش هستند و امروز نیز کلیه تجهیزات مورد ارزیابی و بررسی مجدد قرار گرفته است.

رئیس پارک ملی گلستان از برگزاری جلسات فوری برای افزایش هماهنگی‌ها خبر داد و گفت: با نیروهای مستقر پاسگاه‌های محیط‌بانی جلسه گذاشتیم تا بیشتر هماهنگ باشیم و به آن‌ها تأکید کنیم که در این ایام به‌ویژه در حاشیه جاده، دقت و مراقبت بیشتری داشته باشند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که پارک ملی گلستان با چالش‌های متعددی از جمله تردد خودروهای عبوری، احتمال آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی و همچنین شرایط جوی مستعد حریق روبرو است.

پارک ملی گلستان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و ارزشمندترین پارک‌های ملی ایران، نیازمند توجه و مراقبت ویژه است. این حادثه اگر چه به خوبی مدیریت شد، اما باید به عنوان زنگ خطری برای همه مسافران و بازدیدکنندگان باشد تا با رعایت نکات ایمنی و احترام به طبیعت، مانع از بروز فجایع زیست‌محیطی در این سرمایه ملی شوند. حفظ این گنجینه طبیعی تنها از عهده محیط‌بانان برنمی‌آید و همکاری و مسئولیت‌پذیری تک‌تک شهروندان را می‌طلبد.

انتهای پیام/