شناسهٔ خبر: 75948804 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

هشدار جدی متخصصان:

غذاهای فوق‌فرآوری‌شده سلامت تمام اعضای بدن را تهدید می‌کنند

صاحب‌خبر -

نتایج سه مطالعه گسترده که در نشریه معتبر «لنست» منتشر شده، تأکید دارد که این نوع خوراکی‌ها با افزایش خطر بیماری‌های مزمن، چاقی، افسردگی و حتی مرگ زودرس مرتبط هستند.

در این تحقیقات، ۴۳ متخصص تغذیه از سراسر جهان، ۱۰۴ مطالعه‌ بلندمدت را درباره اثرات غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بررسی کرده‌اند و ۹۲ مورد از آن‌ها، این غذاها را عامل افزایش خطر جدی برای سلامت دانسته‌اند.

این گروه از مواد غذایی شامل نوشابه، چیپس و پفک، شکلات و آب‌نبات، بستنی، بیسکویت و شیرینی‌های صنعتی، غلات صبحانه، پاستا و پیتزاهای آماده، ناگت و استیک‌های صنعتی، انواع سوسیس و کالباس، غذاهای فوری و دسرهای کارخانه‌ای است. به گفته محققان، این محصولات بیش از حد صنعتی‌سازی می‌شوند و برای طعم و بافت بهتر، مملو از افزودنی‌های شیمیایی مانند طعم‌دهنده‌ها، رنگ‌ها و امولسیفایرها هستند؛ موادی که بدن برای مقابله با آن‌ها تکامل نیافته است.

به گزارش همشهری آنلاین، محققان خواستار درج هشدارهای واضح روی بسته‌بندی این محصولات، مشابه هشدارهای مربوط به قند و چربی‌های مضر هستند. آن‌ها می‌گویند گسترش مصرف غذاهای آماده و تبلیغات گسترده شرکت‌های بزرگ غذایی، رژیم‌های سالم را در سراسر جهان به‌تدریج کنار زده و سلامت جامعه را تهدید می‌کند.