شناسهٔ خبر: 75945332 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

ادامه حریق در جنگل‌های الیت/ صعب‌العبور بودن منطقه، مهار آتش را زمان‌بر کرد

برنا - گروه اقتصادی؛ در حالی که عملیات زمینی و هوایی برای خاموش کردن آتش در جنگل‌های الیت ادامه دارد، مسئولین اعلام کرده‌اند صعب‌العبور بودن منطقه و خشکی شدید پاییز، مهم‌ترین عوامل کند شدن فرآیند مهار حریق است. برنا - گروه اقتصادی؛ در حالی که عملیات زمینی و هوایی برای خاموش کردن آتش در جنگل‌های الیت ادامه دارد، مسئولین اعلام کرده‌اند صعب‌العبور بودن منطقه و خشکی شدید پاییز، مهم‌ترین عوامل کند شدن فرآیند مهار حریق است.

صاحب‌خبر -

شیما قاسمی منش: آتش در عرصه‌های جنگلی اطراف روستای الیت (مرزن‌آباد، چالوس) در پاییز ۱۴۰۴ در چند مرحله بروز کرد؛ برخی گزارش‌ها می‌گویند مرحلهٔ اول حوالی ۱۰ آبان رخ داد و پس از مهار نسبی، مرحلهٔ دوم چند هفته بعد آغاز شد که در پی آن آتش برای چند روز تا بیش از دو هفته ادامه یافت.

مسؤولان و کارشناسان محلی عوامل چندگانه‌ای را مطرح کردند: خشکی و کاهش رطوبت پاییزی، پوشش زیاد لاش‌برگ و تنه‌های نیم‌سوخته، و پدیدهٔ باد‌های گرمشی که در دره‌ها و شیب‌ها جریان پیدا می‌کند و باعث شعله‌ور شدن مناطق پنهان می‌شود؛ این شرایط، مخصوصاً در مناطق صعب‌العبور، مهار آتش را دشوار کرد.

هادی کیا دلیری معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست در گفت و گویی درباره آخرین وضعیت آتش سوزی جنگل‌های الیت اظهار کرد: شدت آتش‌سوزی‌های اخیر در منطقه به‌مراتب بیش از سال‌های گذشته گزارش شده است؛ مناطقی که پیش‌تر شاهد بارش برف و باران بوده‌اند، امسال به‌طور کامل خشک شده و وجود حجم بالای لاشبرگ، شرایط را برای گسترش آتش‌سوزی بسیار مستعد کرده است.

به گفته هادی کیا دلیری، نوعی از این آتش‌سوزی‌ها در حال حرکت بوده و برخی کانون‌ها نیز به‌صورت پنهان از نقاط دیگر سر برمی‌آورند که وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست تأکید کرد: برای خاموش شدن طبیعی آتش لازم است حداقل ۸ تا ۱۰ میلی‌متر بارندگی رخ دهد تا خاک خنک شود، موضوعی که در وضعیت کنونی محقق نشده و به همین دلیل عملیات انسانی بسیار گسترده‌تری لازم است.

حسین ظفری در گفت‌و‌گو با برنا با ارائه گزارشی از روند عملیات اطفای حریق در جنگل‌های هیرکانی منطقه الیت مازندران اعلام کرد: آتش‌سوزی از روز شنبه ۲۴ آبان‌ماه که شدت گرفت، بلافاصله نیرو‌های زمینی و هوایی برای مهار آن وارد عمل شده‌اند.

این مقام مسئول اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۴۰۰ نیروی متخصص شامل اعضای هیئت کوهنوردی، نیرو‌های حرفه‌ای منابع طبیعی و محیط زیست، هلال احمر و همچنین گروه‌های مردمی آموزش‌دیده در چهار بخش عملیاتی مستقر هستند.

ظفری ادامه داد: روز‌های چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه وزش باد شدید ادامه داشت و عملیات نیرو‌ها را با دشواری جدی روبه‌رو کرد. با این حال، با دستور معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس سازمان مدیریت بحران و وزرای مرتبط، تمامی امکانات دستگاه‌ها برای مهار آتش بسیج شده است.

خالدی سخنگوی جمعیت هلال احمر با توجه به دریافت گزارش آتش‌سوزی در جنگل‌های الیت چالوس در تاریخ ۱۹ آبان‌ماه، گفت: بلافاصله تیم‌های امدادی از پایگاه‌های نزدیک به محل حادثه اعزام شدند و هماهنگی لازم با سازمان‌های مرتبط انجام گرفت.

وی تصریح کرد: ۵ دستگاه آمبولانس، ۹ دستگاه خودروی امدادی و ۳ دستگاه خودروی نجات به‌همراه ۳ فروند بالگرد هلال احمر در حال ارائه خدمات هستند.

مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران با حضور در منطقه الیت چالوس، در گفت‌و‌گو با خبرنگاران بر لزوم بررسی دقیق جزئیات حادثه، شناسایی عوامل بروز آتش‌سوزی و برخورد قانونی با مقصران احتمالی تأکید کرد.

این مقام مسئول گفت: هم‌اکنون ۳۵ گروه ۱۰ نفره و در مجموع شامل ۳۵۰ نیروی متخصص و ویژه در عملیات اطفای حریق جنگل الیت مرزن‌آباد از توابع شهرستان چالوس مشارکت دارند، همچنین هشت فروند بالگرد و ۲ هواپیمای ایلیوشین در این عملیات در حال نقش‌آفرینی هستند.

شینا انصاری، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به امکان گسترش آتش در جنگل‌های الیت چالوس از انجام رایزنی‌های بین المللی برای جلب کمک جهت خاموش کردن آتش‌سوزی جنگل‌های الیت چالوس خبر داد.

انصاری با اشاره به همکاری ویژه اعضای دولت افزود: مطابق هماهنگی‌های به عمل آمده فردا ۲ فروند هواپیما و یک هلی کوپتر به همراه ۸ نیرو به محل آتش سوزی اعزام خواهند شد.

رضا افلاطونی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  درباره شدت و وسعت آتش‌سوزی جنگل‌های هیرکانی شمال کشور اظهار داشت: سطح آتش‌سوزی گسترده نیست و اگر منطقه قابلیت تردد داشت، حریق ظرف ۴۸ ساعت مهار می‌شد، اما به دلیل کوهستانی و صعب‌العبور بودن منطقه، انتقال نیرو و تجهیزات دشوار است و عملیات زمان‌بر شده است.

وی افزود: سطح حریق کمتر از ۱۰ هکتار و حدود ۸ هکتار است و این به معنای سوختن کامل منطقه نیست؛ بلکه بخش‌های درگیر نیز اکنون در حال اطفاست.

انتهای پیام/