شناسهٔ خبر: 75944324 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده

یک مطالعه جدید می‌گوید بزرگسالان جوانی که مقدار زیادی غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند، بیشتر احتمال دارد به پولیپ‌هایی مبتلا شوند که می‌توانند به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که زنان زیر ۵۰ سال که رژیم غذایی آن ها حاوی بیشترین مقدار غذاهای فوق فرآوری شده بود، ۴۵ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ‌های پیش‌سرطانی در روده بزرگ خود بودند.

دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد و رئیس واحد اپیدمیولوژی بالینی و انتقالی در مؤسسه سرطان ماساچوست در بوستون، گفت: «یافته‌های ما از اهمیت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به عنوان راهکاری برای کاهش بار فزاینده سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه حمایت می‌کند.»

وی در یک بیانیه خبری افزود: «به نظر می‌رسد افزایش خطر نسبتاً خطی باشد، به این معنی که هرچه غذاهای فوق فرآوری شده بیشتری بخورید، احتمال بیشتری وجود دارد که منجر به پولیپ روده بزرگ شود.»

این یافته‌ها ممکن است تا حدی افزایش سریع موارد سرطان روده بزرگ در بین بزرگسالان جوان را توضیح دهد.

طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا در سال ۲۰۲۳، تشخیص سرطان روده بزرگ در مرحله پیشرفته در بین افراد زیر ۵۵ سال از ۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۹ دو برابر شده است.

غذاهای فوق فرآوری‌شده معمولاً از مواد استخراج‌شده از غذاهای کامل، مانند چربی‌های اشباع‌شده، نشاسته و قندهای افزوده، تهیه می‌شوند. آن‌ها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آن‌ها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند.

نمونه‌هایی از این موارد شامل محصولات پخته‌شده بسته‌بندی‌شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و غذاهای آماده سرد است.

برای این مطالعه جدید، محققان داده‌های ۲۴ سال مطالعه طولانی‌مدت سلامت پرستاران زن متولد بین سال‌های ۱۹۴۷ تا ۱۹۶۴ را تجزیه و تحلیل کردند. تجزیه و تحلیل آن ها شامل بیش از ۲۹۰۰۰ پرستار بود که قبل از ۵۰ سالگی حداقل دو آندوسکوپی تحتانی برای غربالگری علائم اولیه سرطان روده بزرگ انجام داده بودند.

محققان دریافتند که تقریباً ۲۸۰۰ نفر از این زنان دچار پولیپ‌های پیش‌سرطانی شده بودند که در طول غربالگری سرطان روده بزرگ آن ها یافت شد.

شرکت‌کنندگان همچنین هر چهار سال یکبار نظرسنجی‌های رژیم غذایی را تکمیل می‌کردند که از طریق آن محققان میانگین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده آن ها را تخمین می‌زدند.

محققان گفتند که پرستاران به طور متوسط ۵.۷ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف می‌کردند که معادل ۳۵٪ از کل کالری روزانه آن ها بود.

زنانی که بیشترین غذاهای فوق فرآوری شده- به طور متوسط ۱۰ وعده در روز- را می‌خوردند، در مقایسه با زنانی که به طور متوسط سه وعده در روز می‌خوردند، ۴۵٪ بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ‌های پیش‌سرطانی در روده بزرگ خود بودند.

چان گفت: «یکی از نقاط قوت مطالعه ما این بود که اطلاعات دقیقی در مورد سایر عوامل خطر سرطان روده بزرگ در شرکت‌کنندگان، مانند شاخص توده بدنی، دیابت نوع ۲ و مصرف کم فیبر، داشتیم. حتی پس از در نظر گرفتن همه این عوامل خطر دیگر، ارتباط با غذاهای فوق فرآوری شده همچنان پابرجا بود.»

اگرچه این مطالعه روی زنان انجام شده است، اما احتمالاً در مورد مردان نیز صدق می‌کند.

محققان اکنون در حال کار بر روی روش‌هایی برای طبقه‌بندی بهتر غذاهای فوق فرآوری شده هستند، زیرا برخی از آن ها ممکن است مضرتر از دیگران باشند.

آن ها همچنین در تلاشند تا سایر عوامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ زودرس را شناسایی کنند.

چان خاطرنشان کرد که غذاهای فوق فرآوری شده از راه‌های زیادی ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهند.

او گفت: «هر چیزی که می‌خوریم، چه خوب و چه بد، با روده بزرگ ما در ارتباط است.»

چان گفت: «غذاهای ناسالم و غذاهای فوق فرآوری شده می‌توانند میکروبیوم را مختل کنند و همچنین می‌توانند منجر به التهاب شوند. علاوه بر این، آن ها می‌توانند منجر به مقاومت به انسولین و اختلال در تنظیم متابولیسم شوند، به طوری که بدن و روده بزرگ با هم هماهنگ نباشند.»