شناسهٔ خبر: 75939596 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

معاون علمی رئیس جمهور:

استاندارد ستون فقرات توسعه و شرط اعتماد به محصولات دانش‌بنیان است

معاون علمی رئیس جمهور با تأکید بر اینکه «استاندارد ستون فقرات توسعه‌پذیری، اعتمادپذیری و رقابت‌پذیری محصولات کشور است»، خواستار توجه فوری به استاندارسازی در حوزه‌های نوظهور و تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا؛ حسین افشین با اشاره به تکالیف قانونی ماده‌های ۱، ۳ و ۶ قانون جهش تولید، اعلام کرد که پیشنهاد ایجاد دفتر استاندارسازی در معاونت علمی را می‌پذیرد و بر ضرورت توسعه زیربنا‌های ارزیابی برای جلوگیری از «توهم و خلأ» در فناوری‌های نو تأکید کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه میان معاونت علمی و سازمان ملی استاندارد، با تأکید بر نقش استاندارسازی در توسعه و اعتمادپذیری محصولات به‌ویژه محصولات دانش‌بنیان گفت: استاندارد ستون فقرات توسعه‌پذیری، اعتمادپذیری و رقابت‌پذیری محصولات کشور است.

وی با بیان اینکه استاندارد پلِ بین دانش و فناوری و اعتماد است، افزود: با علم می‌توانیم بسازیم، اما نمی‌توانیم به‌خودی‌خود اعتماد کسب کنیم؛ اما با استاندارد، اعتماد به دست می‌آید. مانند پلی است که اگر ستون نداشته باشد، کارآیی نخواهد داشت.

افشین در ادامه نقش پژوهش و آزمایشگاه‌های استاندارد را برجسته دانست و گفت: در استاندارد چند فاکتور داریم که می‌تواند برگرفته از رویکرد پژوهش‌محور باشد. ما باید آزمایشگاه‌های خوب داشته باشیم تا بتوانیم محصولات را به‌درستی پایش و سنجش کنیم؛ فهرست آزمایشگاه‌ها و کمبود‌ها باید شفاف شود.

او با اشاره به محدودیت منابع افزود: منابع ما محدود است، اما می‌توانیم از این منابع به‌خوبی استفاده کنیم.

معاون علمی همچنین خاطرنشان کرد: در ماده‌های ۱، ۳ و ۶ قانون جهش تولید تکالیفی برای ما و سازمان استاندارد تعیین شده است که باید برای اقلام راهبردی، حداکثر حمایت از کالای ایرانی و روند انطباق انجام شود.

او افزود که پیشنهاد ایجاد دفتر استاندارسازی در معاونت علمی را می‌پذیرد و گفت: با پیشنهاد شما می‌توانیم در ذیل دفتر زیرساخت، یک دفتر استاندارسازی در معاونت داشته باشیم تا دانش کارشناسی شما از طریق همکاران ما در اختیار قرار گیرد و روند تسریع یابد.

افشین درباره فناوری‌های نوظهور تأکید کرد: در حوزه‌های نوظهوری مثل کوانتوم، هوش مصنوعی، زیست‌فناوری و امنیت سایبری، اگر امروز به فکر آزمایشگاه و استاندارسازی نباشیم، کشور دچار توهم و خلا خواهد شد؛ ممکن است محصولاتی داشته باشیم که فکر کنیم درخشان است، اما در واقع ارزش‌افزایی نداشته باشد، زیرا زیرساخت سنجش و ارزیابی نداریم.

او ادامه داد: ما بر حوزه‌های حسگرها، ارتباطات و پردازش کوانتومی و هوش مصنوعی آزمایشگاه‌های مختلفی را توسعه خواهیم داد و از شما می‌خواهیم در این مسیر ما را یاری کنید.

معاون علمی تصریح کرد: استاندارد سازی وظیفه قانونی ما است و ما به استاندارد اعتقاد راسخ داریم. هیچ علمی در هیچ کشوری توسعه پیدا نخواهد کرد مگر اینکه تمرکز جدی بر استاندارد داشته باشد.

وی بر لزوم تدوین استاندارد‌های مشترک و مورد قبول در عرصه‌های نوظهور تأکید کرد و گفت: داشتن استاندارد یکسان در حوزه‌های نوظهور، به ویژه در حوزه دارویی، به امر صادرات بسیار کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/