شناسهٔ خبر: 75921038 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تحولات اوکراین|

گمانه‌زنی‌ها درباره پایان جنگ اوکراین؛ اظهارات زلنسکی و نمایندگان آمریکا و روسیه

درپی ارائه‌شدن طرح پیشنهادی آمریکا برای توقف جنگ اوکراین که از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (۵ اسفند ۱۴۰۰) تاکنون ادامه دارد، گمانه‌زنی‌ها در این مورد نیز افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آمریکا به‌تازگی طرح جدیدی را برای پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین ارائه کرده که به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرده که باید آن را بپذیرد.

آکسیوس گزارش کرد: پیش‌نویس طرح صلح ترامپ برای اوکراین تصریح می‌کند که کی‌یف هرگز به ناتو نخواهد پیوست. این طرح همچنین برای اوکراین خواستار واکنش نظامی قاطع و هماهنگ در صورت هرگونه تهاجم بیشتر روسیه به اوکراین است. 

در ادامه این گزارش آمده که پیش‌نویس طرح ترامپ برای اوکراین، کی‌یف را مجبور به واگذاری قلمرو اضافی در شرق و محدود کردن اندازه ارتش خود می‌کند؛ همچنین شامل لغو تحریم‌ها علیه روسیه، توافق‌نامه همکاری با آن و بازگشت آن به گروه ۸ است.

آکسیوس نوشت که پیش‌نویس طرح ترامپ شامل اختصاص برخی از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین بوده و از کی‌یف می‌خواهد که ظرف ۱۰۰ روز پس از دستیابی به توافق، انتخابات برگزار کند.

فایننشال‌تایمز به نقل از مقام‌های اوکراینی گزارش کرد: پیش‌بینی می‌شود که زلنسکی قبل از ۲۷ نوامبر (۶ آذر) توافق آتش‌بس را امضا کند. چندین نکته در طرح صلح ترامپ وجود دارد که خطوط قرمز روشنی را برای کی‌یف نشان می‌دهد.

فایننشال‌تایمز در همین حال، به نقل از مقام‌های دفتر زلنسکی نوشت: ما در حال کار بر روی پیشنهاد‌های متقابل برای ارائه به طرف آمریکایی هستیم.

واکنش زلنسکی به طرح آمریکا

رئیس‌جمهور اوکراین در واکنش به طرح صلح آمریکا گفت: صلح باید مبتنی بر احترام به استقلال، حاکمیت و کرامت مردم ما باشد. ما اظهارات تندی نخواهیم داشت و به همکاری روشن و شفاف با آمریکا و شرکا متعهد هستیم.

زلنسکی اظهار کرد: ما درک می‌کنیم که قدرت و حمایت آمریکا می‌تواند ما را به صلح نزدیک‌تر کند. آمریکا قادر است موضع روسیه درمورد پایان دادن به جنگ را جدی کند.

وی تاکید کرد: ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا گفته نشود که ما در روند دیپلماتیک شکست خورده‌ایم.

جلسه شورای امنیت درباره توقف جنگ اوکراین

در همین حال، روز پنج‌شنبه، ۲۰ نوامبر ۲۰۲۵ (۲۹ آبان) جلسه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع حفظ صلح و امنیت در اوکراین برگزار شد. 

این جلسه به صورت جلسه باز و به درخواست کشور‌های غربی مانند دانمارک، فرانسه، یونان، کره جنوبی، اسلوونی و انگلیس تشکیل شد و بر افزایش تلفات غیرنظامیان، حمله‌ها به زیرساخت‌های انرژی و نیاز به آتش‌بس فوری تمرکز داشت. 

نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: وضعیت نیرو‌های مسلح اوکراین در میدان، اگر نگوییم فاجعه‌بار، همچنان بحرانی است.

وی با بیان اینکه نیرو‌های روسیه تقریبا در تمام جبهه‌ها با موفقیت در حال پیشروی هستند، اظهار کرد: اوکراین دیگر به پیشنهاد‌های روسیه، حتی پیشنهاد‌های مربوط به مسائل بشردوستانه، پاسخ نمی‌دهد.

نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: سران روسیه و اوکراین باید مذاکره کنند و هر دو طرف باید آتش‌بس را بپذیرند. امیدوارم همه ما موافق باشیم که این جنگ با یک راه حل نظامی پایان نخواهد یافت. 

نماینده آمریکا با بیان اینکه هزینه‌های متحمل‌شده توسط همه طرف‌ها ویرانگر است و زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است، عنوان کرد: ما به ارائه سلاح برای دفاع از اوکراین ادامه خواهیم داد و اگر روسیه همچنان درخواست‌های آتش‌بس را نادیده بگیرد، ممکن است هزینه‌های اقتصادی بیشتری تحمیل کنیم.

انتهای پیام/