شناسهٔ خبر: 75903669 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کاهش تنش تجاری چین و هلند/ لاهه دخالت در نکسپریا را رسماً متوقف کرد

دولت هلند روز چهارشنبه اعلام کرد که پس از انجام مذاکرات «سازنده» با مقامات پکن، مداخله خود را در شرکت چینی تولیدکننده تراشه نکسپریا متوقف کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، دولت هلند روز چهارشنبه اعلام کرد که پس از انجام مذاکرات «سازنده» با مقامات پکن، مداخله خود را در شرکت چینی تولیدکننده تراشه نکسپریا متوقف کرده است.

این تصمیم نشان‌دهنده کاهش تنش پس از چند هفته اختلاف میان لاهه و پکن بر سر صادرات تراشه‌هایی است که نقشی اساسی در بخش خودروسازی اروپا دارند.

وینسنت کارمانس، وزیر اقتصاد هلند، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با توجه به تحولات اخیر، من این زمان را مناسب می‌دانم تا گامی سازنده بردارم و دستور خود را ذیل قانون دسترسی به کالاها درباره نکسپریا به حالت تعلیق درآورم.

این اختلاف از 30 سپتامبر آغاز شد، زمانی که دولت هلند با استناد به «قانون دسترسی به کالاها»، کنترل نکسپریا را به‌دلیل نگرانی از انتقال فناوری از کارخانه این شرکت در هلند به تأسیسات آن در چین، در دست گرفت.

پکن در واکنش به این اقدام، صادرات تراشه‌های تولیدی نکسپریا در چین را محدود کرد که موجب کمبود در صنعت جهانی خودرو شد.

دولت هلند روز چهارشنبه اعلام کرد که اکنون به نظر می‌رسد ازسرگیری صادرات تضمین شده است.

این بن‌بست در اواخر اکتبر و پس از دیداری میان مقام‌های چین و آمریکا در کره‌جنوبی که طی آن دو طرف بر آتش‌بس در مناقشه تجاری دوجانبه خود توافق کردند، رو به کاهش گذاشت.

پس از دیدار میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و شی جین‌پینگ، همتای چینی وی، در 30 اکتبر، پکن اعلام کرد که برای کاهش کمبودی که در حال تبدیل شدن به یک معضل جهانی است، درخواست‌ها برای صادرات تراشه‌های نکسپریا از تأسیسات این شرکت در چین را خواهد پذیرفت.

انتهای پیام/