شناسهٔ خبر: 75902609 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

بزرگترین جام جهانی تاریخ با حضور کوچکترین کشور جهان!

تاریخ فوتبال، جام جهانی ۲۰۲۶ را نه فقط به خاطر ۴۸ تیمی شدنش، بلکه به خاطر اتفاقات بی‌سابقه‌ای دیگر به یاد خواهد سپرد.

صاحب‌خبر -

با مشخص شدن ۴۲ تیم از ۴۸ تیمی که تابستان سال آینده قرار است در آمریکا، کانادا و مکزیک به میدان بروند، همه چیز برای برگزاری قرعه‌کشی و تعیین مسیر پیشروی تیم‌های صعود کننده مهیا شده است. شب گذشته (سه‌شنبه) تیم‌های ملی اسپانیا، سوئیس، بلژیک، اتریش و اسکاتلند از اروپا و سه تیم دیگر از آمریکای شمالی به فهرست صعود کنندگان به جام جهانی ۲۰۲۶ اضافه شدند. به این ترتیب تنها ۶ سهمیه دیگر باقی مانده است که ۴ تای آنها متعلق به قاره اروپاست و ۱۶ تیم در پلی‌آف برای تصاحب آنها با یکدیگر خواهند جنگید و ۲ سهمیه دیگر میان ۴ کنفدراسیون (کونکاکاف، AFC، آمریکای جنوبی، آفریقا و اقیانوسیه) تقسیم خواهد شد.

تیم‌های راه‌ یافته به جام جهانی ۲۰۲۶

میزبان‌ها: کانادا، آمریکا و مکزیک
آسیا: عربستان سعودی، استرالیا، قطر، کره جنوبی، ایران، ژاپن، اردن و ازبکستان
آمریکای جنوبی: آرژانتین، برزیل، کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه و اروگوئه
کونکاکاف: پاناما، کوراسائو و هاییتی
اروپا: انگلیس، فرانسه، کرواسی، پرتغال، نروژ، هلند، آلمان، اسپانیا، بلژیک، اتریش، اسکاتلند و سوئیس
اقیانوسیه: نیوزیلند

معجزه کوراسائو
جام جهانی ۲۰۲۶ نسبت به جام‌های قبلی وجوه تمایز متعددی دارد که مهمترین آن افزایش تعداد تیم‌های آن از ۳۲ به ۴۸ مورد بوده است. در واقع به سبب همین گسترش، جام جهانی ۲۰۲۶ به تورنمنتی تبدیل می‌شود که در آن رکوردهایی تازه به ثبت خواهد رسید.

یکی از آن رکوردها حضور تیم ملی فوتبال کوراسائو است که اجازه نداد عنوان کوچک‌ترین کشور حاضر در جام جهانی در اختیار کیپ‌ورد بماند. تا پیش از صعود کوراسائو - کشوری با مساحت ۴۴۴ کیلومتر مربعی و تنها ۱۵۵ هزار نفر جمعیت – کیپ ورد که مساحتش ۴ هزار و ۴۴ کیلومتر مربع است، به عنوان کوچکترین کشور راه یافته به جام جهانی و ایسلند با جمعیت ۳۳۱ هزار نفری‌اش به عنوان کم جمعیت‌ترین کشور حاضر در جام جهانی شناخته می‌شد. کوراسائو اما به یک دلیل دیگر، جام جهانی ۲۰۲۶ را در تاریخ به تورنمنتی بی‌سابقه تبدیل می‌کند چرا که تیمی را عازم این تورنمنت می‌کند که حتی یک بازیکنش در خاک این کشور زاده نشده‌اند.

۲۴ بازیکن دعوت شده به اردوی تیم تحت هدایت دیک ادووکات، سرمربی نام آشنای هلندی، همگی در شهرهای هلند – کشوری که کوراسائو جزو مستعمرات آن محسوب می‌شود – از جمله آمستردام، خرونینخن، اِمِن، هارلم و روتردام – متولد شده‌اند. این در حالیست که از ۱۵ سال پیش تا کنون، کوراسائو به عنوان کشوری مستقل شناخته می‌شود که البته همه ساکنان آن دارای پاسپورت هلندی و از حقوقی مساوی با سایر شهروندان اتحادیه اروپا برخوردار هستند.

فقیرترین تیم قاره در بزرگترین جام جهانی
یکی دیگر از نکات جالب توجه در مورد تیم‌های صعود کننده به جام جهانی ۲۰۲۶، حضور فقیرترین تیم قاره آمریکا در تورنمنتی به میزبانی همین قاره است که به سبب افزایش تعداد تیم‌هایش پیش‌بینی می‌شود بیشترین درآمدزایی را هم داشته باشد. این تنها دومین باری است که هاییتی جواز حضور در جام جهانی را کسب می‌کند. دفعه قبلی در جام جهانی ۱۹۷۴ بود که در همان دور نخست حذف شد.

هایتی از حیث ساختار اقتصادی و اجتماعی ضعیف‌ترین کشور در قاره آمریکا است که درگیر مسائلی مانند خشونت، ناامنی، بی‌ثباتی سازمانی شده و همه این‌ها به فقر اقتصادی کشور دامن زده است. در واقع به سبب همین عوامل و به طور دقیق‌تر بحران اجتماعی موجود درهاییتی بود که بازی خانگی این تیم برابر نیکاراگوئه در مرحله مقدماتی در خاک کوراسائو برگزار شد.

وضعیت زیرساخت‌های هاییتی به خصوص در حوزه فوتبال به قدری ضعیف است که از ماه فوریه سال ۲۰۲۴، اصلی‌ترین استادیوم این کشور، «استاده سیلویو کاتور» متروکه شده و تحت سلطه گروه‌های شبه نظامی قرار گرفته که کنترل حداقل ۹۰ درصد مناطق شهری را در دست دارد.

۶ سهمیه و ۲۲ مدعی!
از بلیت‌های سفر به آمریکای شمالی برای تابستان سال آینده تنها ۶ مورد باقی مانده که ۴ تای آنها متعلق به اروپایی‌هاست و تنها ۲ تای دیگر می‌بایست میان مدعیانی از ۵ قاره تقسیم شود.

در اروپا ۱۶ تیم شامل تمام تیم‌های دوم گروه‌های دوازده‌گانه از جمله ایتالیا، به همراه ۴ تیم رده‌پایین‌تر دیگر که در رقابت‌های اخیر لیگ ملت‌های اروپا بهترین عملکرد را داشته و موفق به صعود مستقیم نشده‌اند، در ۴ دسته تقسیم می‌شوند.

گلدان (سید) نخست: ایتالیا، دانمارک، ترکیه و اوکراین
گلدان دوم: لهستان، ولز، جمهوری چک و اسلواکی
گلدان سوم: ایرلند، آلبانی، بوسنی و هرزگوین و کوزوو
گلدان چهارم: سوئد، رومانی، مقدونیه شمالی و ایرلندشمالی

این تیم‌های طی دو مرحله و به صورت تک‌بازی با یکدیگر روبه‌رو می‌شوند (۲۶ و ۳۱ مارس ۲۰۲۶ مصادف با ششم و یازدهم فروردین ۱۴۰۵) و در نهایت چهار تیم برنده به ۱۲ تیمی که پیش از این از اروپا صعود کرده‌اند ملحق می‌شوند.

۲ سهمیه باقی‌مانده، سهمیه‌های بین‌قاره‌ای هستند و ۶ تیم بولیوی از آمریکای جنوبی، کنگو از آفریقا، نیوکالدونیا (اقیانوسیه)، عراق(آسیا) و جاماییکا و سورینام از آمریکای شمالی و مرکز برای تصاحب آنها با یکدیگر رقابت خواهند کرد. در اولین مرحله پلی‌آف بین قاره‌آی، از دو نماینده کونکاکاف، به قید قرعه، یکی به مصاف بولیوی و دیگر به مصاف نیو کالدونیا می‌رود. در این مرحله، کنگو و عراق استراحت خواهند کرد. به این ترتیب برندگان دو بازی دور نخست، یکی با عراق و دیگری با کنگو مصاف خواهد داشت و چهره دو تیم دیگر هم مشخص خواهد شد.

برچسب‌ها: