شناسهٔ خبر: 75897894 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

پروژه جدید ایران و ارمنستان؛ مرزها برای تجارت آسان‌تر می‌شوند

رئیس کمیته درآمد دولتی ارمنستان و معاون وزیر اقتصاد و دارایی ایران با هدف تسهیل جریان‌های تجاری فرامرزی و شناسایی متقابل فعالان اقتصادی، درباره پیاده‌سازی پروژه «کریدور گمرکی ساده‌شده» در مرزهای دو کشور گفت‌وگو کردند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تجارت دو کشور در ۹ ماه اول ۲۰۲۵ به ۵۵۵.۴ میلیون دلار رسیده است.

صاحب‌خبر -

ادوارد هاکوپیان، رئیس کمیته درآمد دولتی (SRC) ارمنستان، با هیئتی به سرپرستی فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و دارایی ایران و رئیس گمرک درباره پروژه پیاده‌سازی «کریدور گمرکی ساده‌ شده» در مرز ارمنستان و ایران، بحث و گفتگو کردند.

به گزارش ایسنا، سرویس مطبوعاتی کمیته درآمد دولتی ارمنستان گزارش داد این پروژه، طرحی برای ایجاد شرایط مطلوب‌تر برای فعالیت اقتصادی خارجی نهادهای اقتصادی قانون‌مدار است.

دو طرف آمادگی خود را برای انجام تمام اقدامات لازم برای اجرای این پروژه تائید کردند و همچنین به موضوع شناسایی متقابل فعالان اقتصادی مجاز پرداختند و توافق کردند که مذاکرات فعالی را در این راستا آغاز کنند.

خدمات گمرکی

در این جلسه، مسائل مربوط به همکاری‌های دوجانبه در زمینه ساده‌سازی جریان‌های تجاری فرامرزی و عملیات کنترلی میان دو کشور نیز مورد بحث قرار گرفت. به طور خاص، مراحل لازم برای راه‌اندازی سیستمی برای تبادل داده‌های الکترونیکی اولیه میان خدمات گمرکی دو کشور مورد بحث قرار گرفت و توافق‌های مربوطه حاصل شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری آرکا، رئیس کمیته درآمدهای دولتی ارمنستان، از افزایش قابل توجه تجارت میان ارمنستان و ایران خبر داد و نماینده ایران، بر اهمیت گذرگاه مرزی نوردوز-آگاراک و تلاش‌ها برای ساده‌سازی جابجایی کالا و حمل و نقل تاکید کرد.

طبق گزارش آرم‌استات، گردش مالی تجاری میان ارمنستان و ایران در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۵، بالغ بر ۵۵۵.۴ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴، افزایش ۶.۷ درصدی یافته است.