شناسهٔ خبر: 75883518 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

رئیس بنیاد شهید خواستار تشکیل سریع دبیرخانه دائمی همایش «نفس‌های سوخته» شد

رئیس بنیاد شهید در همایش «نفس‌های سوخته» خواستار تشکیل دبیرخانه دائمی همایش شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش بزرگداشت شهدا و جانبازان شیمیایی (نفس‌های سوخته) که امروز در تهران برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۱۹۴۸ که ساختارهای اولیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل شکل گرفت، زمینه‌ پایمال شدن حقوق ملت‌ها فراهم شد و متأسفانه جهان بارها در برابر تجاوزها و اشغالگری‌ها سکوت کرده است.

وی با بیان اینکه امروز در تهران گرد هم آمده‌ایم تا صدای مظلومیت خانواده‌هایی را که در حملات اخیر رژیم صهیونیستی عزیزانشان را از دست داده‌اند، به گوش دنیا برسانیم، تصریح کرد: کودکان و نوزادانی مانند «رایان» که در آتش سوختند یا مجروحانی که هنوز از تاریکی می‌ترسند، نماد رنج‌های این ملت‌اند.

اوحدی همچنین بر اهمیت میزبانی ایران در این رویداد بین‌المللی تأکید کرد و گفت:ایران، به‌عنوان کشوری که خود ۱۷ هزار شهید ترور و ده‌ها هزار جانباز شیمیایی تقدیم کرده، بیش از هر کشور دیگری حق دارد میزبان چنین مراسمی باشد. دنیا در برابر رنج جانبازان شیمیایی ما سال‌ها سکوت کرده است.

وی با اشاره به تلاش‌های وزارت امور خارجه و دستگاه‌های مرتبط برای احقاق حقوق جانبازان افزود:نتیجه این پیگیری‌ها امروز در انتخاب ایران به‌عنوان رئیس شورای اجرایی این اجلاس نمود پیدا کرده است.

اوحدی در پایان خواستار تشکیل سریع دبیرخانه دائمی همایش و تقویت برنامه‌های فرهنگی و حقوقی در این زمینه شد و تأکید کرد:وظیفه ماست که صدای جانبازان شیمیایی و خانواده‌های شهدا را به گوش جهان برسانیم و اجازه ندهیم فجایع حلبچه و دیگر جنایات جنگی فراموش شود.

همچنین حجت‌الاسلام موسوی مقدم نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگر این همایش با اشاره به حمایت آمریکا و دشمنان بیان کرد: با برگزاری این همایش‌ها و حضور در مجامع بین المللی باید جنایت آمریکایی جهانی شود. پس از بمباران هیروشیما و نامازاکی اگر جلو استکبار گرفته نشود این غول بی شاخ دم دست به جنایت‌های دیگری هم خواهد زد.

وی ادامه داد: نظامی کاپیتالیستی و سرمایه داری که اکنون در آمریکا وجود دارد و جهان بینی موجود چنانچه محدود نشود و جلو آن ایستادگی نکرد به جنایت‌های خود ادامه خواهند داد و قابل مهار نخواهد بود. آنها برای جنایت‌های خود عذرخواهی نکردند. سلاح‌های شیمیایی را اکنون با روشهای دیگر به کار می‌برند. در این زمینه باید کار حقوقی انجام شود، اما خوی و خصلت دشمنان اجازه نمی‌دهد اقدامات محدود کننده علیه آنها اعمال شود. 

در ادامه عبدالله حاجی محمود محمد، وزیر شهدای اقلیم کردستان در همایش نفس‌های سوخته ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و جانبازان شیمیایی گفت: سلاح شیمیایی مخربترین نوع سلاح کشتار جمعی است که تمامی اصول انسانی و قواعد بین المللی را نقض می‌کند. کاربرد این سلام فاجعه آور است و در لحظه با طولانی مدد پیامدهای کشنده و خطرناک دارد.

وی ادامه داد: از نظر روانی و اجتماعی هم کاربرد سلاح شیمیایی تأثیر منفی دارد. راهکارهای حمایتی و درمانی را باید برای قربانیان سلاح شیمیایی در نظر گرفت. از نظر قانونی هم نقض صریح معاهدات جهانی را در پی دارد. بکار گیری این سلاح مصداق نسل کشی است و از نظر حقوقی و کیفری باید آن را پیگیری کرد.  کشورها و جامعه جهانی باید در برابر استفاده کنندگان از این شیوه غیر انسانی پرهیز کنند چون کابرد سلاح شیمیایی محدود به یک مرز نیست و امنیت منطقه‌ای را از بین می‌برد و بستری شکل گیری تنش‌ها و بی اعتمادی های بین المللی را فراهم می‌کند.

وزیر شهدای اقلیم کردستان اعلام کرد: در دوران وقوع این حوادث تلخ و صد بشری جمهوری اسلامی ایران در بازه‌های زمانی متعدد در کنار مردم منطقه ایستادند و به درمان و رسیدگی آسیب دیدگان در سردشت وحلبچه پرداخت. همچنین به این فجایع جلوه بین‌المللی بخشید. امیدوارم نتایج این کنفرانس در پیشگیری از کاربرد سلاح شیمیایی کمک کند و موجب تقویت امنیت در منطقه شود.

انتهای پیام/