شناسهٔ خبر: 75877850 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

نشست خبری چهل و ششمین سالگرد گرامیداشت هفته بسیج

سردار معروفی: بسیج برای نوکری مردم از کسی اجازه نمی‌گیرد/ سالاریه: پرتاب یک سه‌گانه ماهواره‌ای در راه است

معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین در نشست خبری چهل و ششمین سالگرد گرامیداشت هفته بسیج گفت: بسیجی نخستین گروهی است که به کمک مردم می‌شتابد و برای نوکری مردم، از کسی اجازه نمی‌گیرد. در همین برنامه، رئیس سازمان هوایی هم از تدارک برای پرتاب یک سه‌گانه ماهواره‌ای خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا،  نشست خبری چهل و ششمین سالگرد گرامیداشت هفته بسیج امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان در مجتمع اردویی الزهرا(س) در حال برگزاری است.

در  ابتدای این نشست، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: شروع صنعت فضایی از دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی قرن بیستم و بر اساس رقابت‌های بین بلوک شرق و غرب بود؛ جایی که اولین بار در ۱۹۵۷ شوروی سابق اولین ماهواره یا قمر مصنوعی خود را در مدار قرار داد و رقابت‌های فضایی در دنیا بین بلوک شرق و غرب شروع شد. 

سالاریه ادامه داد: پروژه‌های اولیه عمدتا برای اقتدار آفرینی و رقابت های نظامی بین بلوک شرق و غرب و با هد ف تسخیر فضا شکل گرفت. اما به تدریج که حوزه فضایی در دنیا پیشرفت کرد، نگاه به صنعت فضایی از یک نگاه صرف اقتداری به یک نگاه اقتصادی سیاسی اقتداری تغییر پیدا کرد. 

وی ادامه داد: بعد از فروپاشی شوروی به ویژه در واقع با ظهور قدرت فضایی کشور چین و همه‌گیر شدن صنعت فضایی بین کشورهای صنعتی، روز به روز تعداد ماهواره ها در مدار افزایش پیدا کرد و به صورت مشترک ایستگاه فضایی در دنیا ساخته شد آن هم  با این تغییر نگاه که فضا یک محملی هست برای توسعه اقتصادی کشورها.

رئیس سازمان هوایی افزود: در واقع صنعت فضایی در دنیا حرکت کرد و تبدیل شد به یک صنعت راهبردی در بخش‌های مختلف اقتصادی، امنیتی و حوزه های سیاسی. شروع صنعت فضایی ایران هم بعد از جنگ تحمیلی و با رشد صنعت موشکی و توسعه صنعت قطعات الکترونیک در کشور رخ داد و در واقع آغاز صنعت فضایی ما با رشد صنعت پرتابگرها انجام گرفت.

سالاریه ادامه داد: اما در نیمه دهه ۸۰ شمسی، سازمان فضایی ایران با این نگاه که مدیریت کلان بخش فضایی و سیاست گذاری در بین بازیگران مختلف صنعت فضایی را عهده‌دار شود، تاسیس و پروژه‌های مختلفی در سال‌های ابتدایی تاسیس سازمان فضایی تعریف شد تا نقطه عطف پیشرفت فضایی ما که در سال ۸۷ رخ داد.

رئیس سازمان هوایی گفت: الان که من خدمت شما هستم، ماهواره‌هایی با دقت تصویربرداری یک متر یعنی زیر ۵ متر در حال ساخت داریم. حالا خبر خوبی که باید بدهم این است که ما به زودی پرتاب یک سه گانه را داریم یعنی سه ماهواره به طور همزمان شامل ماهواره ظفر2، ماهواره پایا و ماهواره کوثر که هر سه ماهواره‌های سنجشی هستند با دقت‌های تصویر ۱۵ متر برای ظفر و بهتر از ۵ متر در مورد ماهواره‌های کوثر و  پایا.

این در واقع بیانگر رشد سریع صنعت فضایی طی سال‌های گذشته است. پتانسیل ما برای ساخت ماهواره و زیرساخت‌های فضایی در کشور بسیار قوی است.

سردار معروفی: دشمنی بسیج با آمریکا و فقر به یک اندازه است

در ادامه، سردار حسین معروفی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین، به عنوان سخنران اصلی نشست خبری گرامیداشت هفته بسیج، گفت: بسیج مستضعفین این شجره طیبه که به فرمان امام تاسیس شد، ریشه‌دار است و عقبه محکم تاریخی دارد.  

وی افزود: امام رحمت‌الله با تاسی از پیامبر(ص) و عاشورا این بنیان را پایه گذاری کرد. پیامبر بعد از تشکیل حکومت دستور تشکیل بسیج را صادر کرد و حکومت را تثبیت نمود و احکام را ترویج داد.

سردار معروفی تأکید کرد: حضرت علی(ع) در ۵ سال حکومت خود با بسیج مردمی پایه‌های نظام را محکم کرد و اهداف الهی را گسترش داد. امام حسین(ع) با لشکر کوچک خود در مقابل ائتلاف جهانی آن زمان باعث بقای اسلام شد

وی تصریح کرد: نطفه بسیج در محرم سال ۶۱ قمری بسته شد و در سال ۵۷ به دست امام خمینی ظهور یافت. بسیج با این تفکر انسان‌های مومن را دور هم جمع می‌کند تا مومنین از آبروی ملت و تمامیت ارضی دفاع کنند.

معاون هماهنگ کننده بسیج مستضعفین تصریح کرد: بسیج از مردم، با مردم و برای مردم است. بسیج از آبروی ملت، تمامیت ارضی و ناموس ایران دفاع می‌کند. غیر از معاندین و منافقین همه مردم بسیجی هستند، خواه کارت داشته باشند خواه نداشته باشند. 

وی ادامه داد: نمونه‌اش جنگ ۱۲ روزه و حرکت هوشمند مردم نجیب ایران است. نگاه بسیج و بسیجی نه سیاسی و نه قومی است بلکه نگاه بسیجی اسلام و دفاع از آبروی ملت و خاک کشور است.

سردار معروفی تآکید کرد: بسیج همان اندازه که با آمریکا دشمن است، با فقر هم دشمن است و نخستین گروهی است که به کمک مردم می‌شتابد، خودش را فدای ملت بزرگ ایران می‌کند و برای نوکری مردم، از کسی اجازه نمی‌گیرد.

سردار معروفی افزود: وقتی حسین(ع) پاسدار است، عباس(ع) بسیجی است. بسیج عباس انقلاب است. تا عباس انقلاب باشد کسی جرات نمی‌کند به خیمه انقلاب نزدیک شود. در بحران‌های مختلف مثل اغتشاشات سال ۸۸، سال ۱۴۰۱ و جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، اهمیت بسیج و تفکر بسیجی را لمس کردیم.

وی تاکید کرد: شهید حججی، شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید حاجی‌زاده ، شهید سلامی همگی تفکرات بسیجی داشتند.

 

 

 

انتهای پیام/