شناسهٔ خبر: 75875839 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پوستر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد

تهران- ایرنا- پنجمین جلسه شورای سیاستگذاری چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور مشاور عالی وزیر و سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رونمایی از پوستر این جشنواره برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از انجمن موسیقی ایران، جلسه شورای سیاستگذاری چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر دوشنبه (۲۶ آبان ماه) با حضور محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر و سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابک رضایی مدیرکل دفتر امور موسیقی، اسحاق شکری مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، آرش امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، مریم نقیبی معاون دفتر امور موسیقی، بهراد خلیلی گرافیست و طراح پوستر، بهارک یحیوی همکار طراح پوستر و اعضای اصلی و مشورتی شورای سیاستگذاری چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر؛ نصیر حیدریان، بهزاد عبدی، ستاره بهشتی، شهرام صارمی و حجت فرجیان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست محمدمهدی احمدی با اشاره به انتظاراتی که از خروجی جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر وجود دارد، اظهارداشت: یکی از کارهای مهم جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر مربوط به شناسایی استعدادهای درخشان است.

وی گفت: در جشنواره ملی موسیقی جوان هم شاهد نوازندگی و اجرای بسیاری از این استعدادهای درخشان بودم و به آقای حمیدرضا اردلان دبیر جشنواره هم گفتم که انتظار چنین نوازندگی‌هایی را از قدما داشتم اما از این جوانان نه؛ برخی استعدادهایی که دیدم جلوتر از سن‌شان نوازندگی می‌کردند و این اجراها غافلگیر کننده بود.

احمدی افزود: بحث کشف استعدادهای درخشان را باید در جشنواره موسیقی فجر هم شاهد باشیم تا بتوان برای رشد آنها برنامه‌ریزی کرد.

پوستر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد

سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اضافه شدن جایزه «پیامبر رحمت» به چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بیان کرد: امسال یکهزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر اکرم (ص) است که مورد اتفاق نظر هم برای اهل تسنن و هم اهل تشیع قرار گرفته؛ بر این اساس تصمیم گرفتیم بخشی با این موضوع در جشنواره امسال داشته باشیم و با موسیقی به پیامبرمان ادای دین کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه بابک رضایی مدیرکل دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما پوستر را به مسابقه گذاشتیم و طی همکاری با مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراخوان دادیم که حدود ۴۰ اثر به دبیرخانه رسید.

رضایی افزود: شورای کارشناسی، پس از بررسی آثار رسیده هیچ کدام از طرح‌ها را برای پوستر جشنواره انتخاب نکرد. بنابراین سفارش طراحی پوستر به آقای بهراد خلیلی از طراحان آذربایجان شرقی سفارش داده شد.

آرش امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر نیز در بخش دیگری از این جلسه به ارائه گزارشی از روند آماده‌سازی مقدمات این دوره از جشنواره پرداخت و فیلم کوتاهی از برنامه‌هایی که در نظر گرفته شده را به نمایش گذاشت.

بهراد خلیلی طراح پوستر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر نیز درباره طرح خود برای این پوستر گفت: این پوستر بر پایه یک محور عمودی استوار شده؛ محوری که وقار، اصالت و هویت ملی این رویداد را نمایندگی می‌کند.

وی افزود: در مرکز اثر، تایپوگرافی قرینه و بی‌نقطه‌ واژه‌ فجر قرار دارد؛ فرمی که از یک واژه فراتر رفته و به نمادی مستقل و قابل تشخیص تبدیل شده است.

پوستر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد

خلیلی بیان کرد: خطوط طلایی شناوری که پیرامون این محور جریان دارند، تصویرکننده‌ ریتم، حرکت موسیقی‌اند؛ همچون ارتعاشی زنده که بر تار و پود پوستر جاری شده است.

طراح پوستر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره رنگ‌آمیزی پوستر گفت: پس‌زمینه‌ای عمیق در کنار درخشش طلایی و تأکیدات قرمز؛ جلال، شکوه و نور جشنواره را بازتاب می‌دهد.

وی افزود: این پوستر تلاشی است برای آن‌که موسیقی، مفهوم فجر و شکوه یک رویداد سراسری در قالبی معاصر، هویت‌مند و اثرگذار به تماشا گذاشته شود.

در پایان این جلسه‌ مشترک، از پوستر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر رونمایی شد.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از اول تا ۳۰ بهمن ماه امسال برگزار خواهد شد.