شناسهٔ خبر: 75866412 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

گران‌ترین قهوه جهان که از مدفوع یک پستاندار تولید می‌شود!

کوپی لواک، قهوه‌ای که از مدفوع سیوت آسیایی به دست می‌آید، با طعمی کرمی و منحصربه‌فرد، یکی از گران‌ترین و بحث‌برانگیزترین قهوه‌های جهان است. پژوهشگران امیدوارند با شناسایی ترکیبات دانه‌ها، هم اصالت قهوه مشخص شود و هم آزار حیوانات کاهش یابد.

صاحب‌خبر -
تبلیغات

فرارو-قهوه‌ای که از مدفوع یک حیوان به دست می‌آید!  شاید برای بسیاری عجیب و حتی شوکه‌کننده باشد، اما همین فرآیند عجیب کوپی لواک (Kopi Luwak) را به یکی از گران‌ترین و بحث‌برانگیزترین قهوه‌های جهان تبدیل کرده است.

به گزارش فرارو به نقل از   دیلی گلکسی،  دانه های کوپی لواک از مدفوع سیوت آسیایی، یک پستاندار کوچک شب‌زی که در جنوب و جنوب‌شرقی آسیا زندگی می‌کند، به دست می‌آید. این دانه‌ها پس از عبور از دستگاه گوارش سیوت جمع‌آوری، شسته و فرآوری شده و سپس برشته می‌شوند.  نکته جالب این است که عبور دانه‌ها از دستگاه گوارش سیوت ترکیب شیمیایی قهوه را تغییر داده و طعمی کرمی و منحصربه فرد به آن می بخشد. هر کیلو از این قهوه با قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش می رسد.

پژوهشگران دریافتند که دانه‌های جمع‌آوری‌شده از مدفوع سیوت، بزرگ‌تر و چرب‌تر از دانه‌های معمولی هستند. این موضوع احتمالاً به این دلیل است که سیوت‌ها فقط میوه‌های قهوه کاملاً رسیده و باکیفیت را می‌خورند. این مطالعه نشان داد که سطح پروتئین و کافئین بین دانه‌های معمولی و دانه‌های هضم‌شده توسط سیوت تفاوت چندانی ندارد، اما تغییرات عمده‌ای در دیگر ترکیبات شیمیایی دیده شد.

قهوه

دانه‌های کوپی لواک نسبت به دانه‌های معمولی قهوه، سطح بالاتری از اسید کاپریلیک و استرهای متیل اسید کاپریک دارند که به طعم کرمی و عطری ملایم و شیرین قهوه کمک می‌کنند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که فرآیند عبور دانه‌ها از دستگاه گوارش سیوت، شامل تخمیر طبیعی و فعالیت آنزیم‌ها، ترکیب شیمیایی دانه‌ها را تغییر داده و طعمی منحصربه‌فرد به آن می‌بخشد که کوپی لواک را از دیگر انواع قهوه کاملاً متمایز می‌کند.

با این حال، روش تولید این نوع قهوه اغلب با آزار حیوانات و انتقادهای شدید اخلاقی همراه است. در بسیاری از مزارع صنعتی، سیوت‌ها در قفس‌های کوچک نگه داشته شده و مجبور به خوردن حجم زیادی از میوه‌های قهوه می‌شوند. پژوهشگران می گویند دانه‌های مورد استفاده در این مطالعه از سیوت‌های وحشی جمع‌آوری شده‌اند و شرایط حیوانات در مزارع صنعتی بااستانداردهای رفاه حیوانات مغایرت زیادی دارد.

با شناسایی ترکیبات ویژه دانه‌ها، مانند سطح کاپریلیک اسید، ممکن است در آینده بتوان دانه‌های واقعی کوپی لواک را از نمونه‌های تقلبی تشخیص داد و اطمینان حاصل کرد که این قهوه به‌صورت اخلاقی و بدون آزار حیوانات تولید می‌شود. پژوهشگران تأکید دارند که بررسی بیشتر عطر و طعم مولکولی دانه‌ها می‌تواند  هم اصالت و  منابع قهوه را مشخص کند و هم به کاهش آزار حیوانات کمک کند.

تبلیغات

برچسب‌ها: