شناسهٔ خبر: 75864716 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

هفت پرونده استرداد آثار تاریخی پیگیری می شود

۱۹ دی آنلاین: قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: ایران در تدوین مرامنامه کورش برای ارائه به جهانیان نقشی و مشارکت فعالی خواهد داشت و در جلسات کارگروهی متشکل از وزارت میراث فرهنگی، وزارت امور خارجه و وزارت علوم با محوریت کمیسیون ملی یونسکو ساز و کار آن مشخص می‌شود.

صاحب‌خبر -
علی دارابی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: «منشور کوروش کبیر» با همکاری ایران، تاجیکستان و عراق، به‌عنوان نخستین سند مکتوب آزادی، عدالت و مدارا، ۱۵ آبان در چهل‌وسومین کنفرانس عمومی یونسکو در سمرقند به تصویب جهانی رسید تا آموزه‌های کوروش، به عنوان بخشی از برنامه‌های فرهنگی و آموزشی یونسکو در مسیر آینده‌ بشر قرار گیرد.
وی افزود: از کمیسیون ملی یونسکو در ایران، وزارت علوم، وزارت خارجه، نماینده ایران در یونسکو و همکارانم در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ثبت کتیبه کورش تشکر می کنم. متعاقب سفر رئیس جمهور به تاجیکستان که موضوع ثبت این کتیبه مطرح شد جلسه سه گانه ای با حسن فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه جلسات هماهنگی برگزار، کارگروه تشکیل و اقدامات لازم برای ثبت این اثر ارزشمند در فهرست جهانی یونسکو انجام شد.
دارابی با بیان اینکه برای ترویج و اشاعه مرام‌نامه کورش باید برنامه‌ریزی کنیم، ادامه داد: در قطعنامه یونسکو منشور کوروش، سندی بنیادین در تاریخ تمدن بشری و نخستین نمود مکتوب از اصول آزادی، عدالت، مدارا و احترام به تنوع فرهنگی توصیف شده و یونسکو موظف است آموزه‌های برگرفته از منشور کوروش را در برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و حقوق بشری خود تقویت کند.
ذوالقرنین همان کوروش است
قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: هر ساله در آستانه هفت آبان این بحث مطرح می شود که هفتم آبان که سالروز ورود کوروش بزرگ به بابل نامگذاری شده جعلی یا واقعی است، موضوع اصلی ما برای این بزرگداشت حکمرانی کوروش است کسی که به گفته علامه طباطبایی کلمه ذوالقرنین که در قرآن به آن اشاره شده کوروش است.
وی تاکید کرد: کشورهای دیگر اسطوره و قهرمان ندارند و به دنبال قهرمان‌ سازی هستند اما ایران دارای تاریخ و تمدن غنی است و باید قدر آنها را بدانیم. باید میراث فرهنگی تبدیل به فرهنگ عمومی در جامعه نشود و یکایک شهروندان خود را مسئول حفاظت، پاسداری و نگهداری از آنها بدانیم.
دارابی در پاسخ به این پرسش که ایران ۲۰ سال به دنبال ثبت جهانی منشور کورش بود دولت چهاردهم چه نقشی در این زمینه داشت، گفت: ثبت منشور کورش در دولت چهاردهم تعجیل شد. از مسعود پزشکیان رئیس جمهور برای پیگیری این موضوع، دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور که دستورات خوب و موثری در این زمینه دادند و وزیر میراث فرهنگی که پیگیر این مسئله بودند تشکر می کنم.
پیگیری برای استرداد آثار تاریخی
قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در خصوص آثار تاریخی که قرار بود به ایران مسترد شود نیز گفت: اکنون هفت پرونده استرداد آثار تاریخی فعال است و در دولت چهاردهم ستادی برای پیگیری آن تشکیل شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که از این هفت پرونده آیا آثری استرداد شده است، توضیبح داد: از نطر من استرداد موقعی است که ما اثر را در به ایران آورده باشیم و خبر را به مردم اعلام کنیم.