حجت الاسلام موسی فتوحی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شبکه انتقال آب سد شوریجه به خط انتقال آب سد دوستی، به طول حدود ۱۶ کیلومتر نیز ۷۰ درصد به میزان ۱۱ کیلومتر ساخته شده است و پس از آبگیری سد به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی بیان کرد: تصفیه خانه آب سد شوریجه ساخته نشده است، اما مقرر شد آب این سد به تصفیهخانه آب سد دوستی منتقل شده و در آن تاسیسات برای شرب مردم مشهد تصفیه شود.
بازرس کل خراسان رضوی گفت: پیش بینی می شود پس از آبگیری سد شوریجه طی امسال، در خردادماه سال آینده مردم مشهد بتوانند از آب سد شوریجه استفاده کنند.
فتوحی نظارت بر اجرای طرح های عمرانی را از وظایف ذاتی سازمان بازرسی توصیف کرد و گفت: بواسطه وجود چالش های موجود در خصوص تامین آب در استان و بویژه مشهد، لزوم رصد و نظارت بر اجرای صحیح این طرح ها از جمله احداث سد شوریجه برای تامین بخشی از آب شرب مشهد در دستور کار بازرسی استان قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین به تازگی مصوبه احداث واحد پیش تصفیه در محل ایستگاه شماره ۳ خط انتقال آب سد دوستی و تصفیه خانه RO (اسمز معکوس) در محل «تنگل شور» اخذ شده است.
به گزارش ایرنا، ساخت سد «شوریجه»، به عنوان یکی از مهمترین طرح های وزارت نیرو در حوزه آب، پس از چند سال وقفه، از سال ۱۳۹۶ از سر گرفته شد اما طی هشت سال گذشته کمبود اعتبار و برخی مسائل فنی، ساخت سد را با وقفه های متعدد مواجه کرده است با این حال با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود آب مشهد اجرای طرح با تامین مالی کامل و رصد نهادهای نظارتی در حال اجراست.
ایرنا در قالب گزارش حرکت لاکپشتی مهمترین طرح آبی کشور در بالادست مشهد به داستان پر فراز و فرود ساخت این سد مهم پرداخته است.
سد مخزنی شوریجه در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق مشهد واقع در محدوده شهرستان سرخس بر روی رودخانه کشفرود در حال ساخت است، این سد از نوع خاکی به ارتفاع ۴۶.۵ متر و طول ۳۷۴ متر است.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهرهبرداری در شهرستان های تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.