شناسهٔ خبر: 75856378 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون محیط زیست: لایروبی مسیر انتقال آب به تالاب گوری گل به زودی آغاز می‌شود

تبریز - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: لایروبی و ساماندهی مسیر انتقال آب به «تالاب قوری گل» در بستان آباد از سرچشمه های «اوجان چای» به زودی با اعتبار محیط زیست آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجان زاده روز یکشنبه پس از حضور در نشست ستاد احیای تالاب های آذربایجان شرقی و بازدید از مسیر انتقال آب به تالاب قوری گل در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کارگروه احیای تالاب ها در ۱۲ استان تشکیل شده است، گفت: سعی داریم به کمک استان ها و جوامع محلی تالاب ها را زنده نگه داریم .

وی با بیان اینکه قوری گل مشکل کمبود آب ندارد بلکه نیازمند مدیریت دریافت آب است، اظهار کرد: برای لوله گذاری و اصلاح دیواره های کانال مسیر ۲۶ کیلومتری از سرچشمه آب تا تالاب سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

لاهیجان زاده اعلام کرد: تلاش می کنیم بخشی از اعتبار براورد شده توسط شرکت آب منطقه ای استان از محل ردیف ۲۳ قانون بودجه، بخشی را از اعتبارات سازمان محیط زیست و بخشی را هم از محل مسوولیت های اجتماعی و مشارکت صاحبان معادن و صنایع منطقه تامین کنیم.

وی ادامه داد: اعتبارات ملی را ما پیگیری می کنیم و اعتبارات استانی را هم مسوولین استان و مدیریت برنامه ریزی تامین کنند .

بستان آباد درخواست شهر تالابی بدهد

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت از محیط زیست در جمع مردم روستای نوجه ده بستان آباد هم ایجاد خانه های بومگردی را پیشنهاد داد و گفت: بستان آباد می تواند درخواست شهر تالابی بدهد.

لاهیجان زاده به ظرفیت های گردشگری منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: احیای تالاب ها علاوه بر آثار زیست محیطی، می تواند در جذب گردشگر موثر باشد .

وی بر ضرورت فرهنگ سازی و همراهی جوامع محلی در جهت استفاده از ظرفیت های گردشگری منطقه تاکید کرد و گفت: می توان با ایجاد درآمد پایدار در محدوده تالاب به بهبود معیشت مردم منطقه کمک کرد.

آرزو اشرفی زاده مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور و محمد حسین حسن زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، لاهیجان زاه را در بازدید امروز همراهی کردند.

به گزارش ایرنا، تالاب قوری‌ گل با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۴۰ کیلومتری جنوب‌ شرقی تبریز قرار دارد؛ این پهنه آبی در ارتفاع یک‌هزار و ۹۱۵ متری از سطح دریا واقع شده و دارای چهار کیلومتر طول و عرض و ۱۶ کیلومتر مربع مساحت است عمق آن در بهترین شرایط آبی و در عمیق‌ترین نقطه به ۱۳ متر می‌رسد.

«قوری‌ گول» در زبان ترکی به معنی تالاب خشک است؛ این تالاب در نزدیکی بستان‌آباد واقع شده و در ردیف آب‌های راکد آذربایجان به شمار می‌رود؛ تالاب قوری گول در ۴۰ کیلومتری جنوب‌ شرقی تبریز، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستان‌آباد و در نزدیکی روستای یوسف‌آباد قرار دارد.

تالاب «قوری گل» در سال ۱۳۵۴ به‌عنوان تالاب بین‌المللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و از سال ۱۳۷۳ به‌منظور حفظ گونه‌های جانوری اطراف دریاچه جز مناطق شکار ممنوع مدیریت می‌شود؛ همچنین به‌دلیل پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، از نظر زیستگاهی حائز اهمیت ملی و بین‌المللی است.

معاون محیط زیست: لایروبی مسیر انتقال آب به تالاب گوری گل به زودی آغاز می‌شود

آبگیری تالاب قوری‌گل به‌طور معمول از نیمه دوم آبان تا نیمه دوم اردیبهشت ادامه می‌یابد اما در سال‌های اخیر، به دلیل فرسودگی و تخریب کانال آبرسان، حقابه این تالاب به‌ طور کامل تامین نشده و روند خشکی آن شدت گرفته است.