شناسهٔ خبر: 75838739 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس راهداری: رفع موانع شهرک صنفی دهدشت از اختیار شهرستان کهگیلویه خارج است

یاسوج- ایرنا - رییس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه با اشاره به راهکارهای ارائه شده از سوی مسوولان برای خاتمه دادن به بلاتکلیفی ۲۰ ساله شهرک صنفی دهدشت گفت: حل اصلی‌ترین مانع این پروژه، یعنی «الحاق به محدوده شهری»، خارج از اختیارات شهرستان و در گرو تصمیم‌گیری هیئت دولت یا پیگیری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در کارگروه رفع موانع تولید است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اسلام آریاپناه روز شنبه در نشست بررسی چالش‌ها و موانع پیش‌روی ادامه ساخت شهرک صنفی دهدشت اظهار داشت: مشکل ۳۰ متر نوار تأسیساتی با طرح هادی یا الحاق به شهر قابل حل است اما این موضوع در اختیار هیات وزیران است ما نمی‌توانیم تصمیم بگیریم ضمن اینکه استاندار نیز در کارگروه رفع موانع تولید می‌تواند مشکل را حل کند.

وی بیان کرد: تا شعاع ۱۰۰ متر بعد از حریم باید مجوز داشته باشد.

شهرک صنفی قربانی بی‌توجهی‌ها

رییس اسبق اتاق اصناف و رییس اتحادیه بزازان کهگیلویه با انتقاد از روند اجرایی و کارشکنی‌های صورت گرفته در پروژه شهرک صنفی، از هزینه‌کرد بیش از سه میلیارد تومان از جیب شخصی خود برای پیشبرد امور زیربنایی آن خبر داد و خواستار رفع موانع اداری شد که مانع از به ثمر نشستن این پروژه در طول سالیان متمادی شده است.

رییس راهداری: رفع موانع شهرک صنفی دهدشت از اختیار شهرستان کهگیلویه خارج است

عین‌الله اخوان با انتقاد از کارشکنی برخی از دستگاه های اجرایی در تعیین تکلیف این شهرک صنفی گفت: اجرای این شهرک نقش مهمی در روند اشتغالزایی و بهبود وضعیت معیشتی مردم دارد.

رییس سابق اتاق اصناف گفت: انشعاب آب، جدول‌گذاری، پایه‌های برق را با هزینه شخصی انجام دادم.

وی ادامه داد: کارشناس اداره راه، پیشنهاد الحاق به شهر را به عنوان راه حل ارائه داد و ما سند شهرک را در اختیار داریم، فقط مشکل حریم راه و الحاق به شهر را حل کنید.

سه راهکار برای ساماندهی صنوف آلاینده و تسریع در حل مشکل شهرک صنفی

فرماندار کهگیلویه با تشریح سه راهکار برای ساماندهی صنوف آلاینده مستقر در مناطق مسکونی و حل مشکلات پروژه شهرک صنفی، بر لزوم تسریع در اجرای طرح‌های مرتبط و الحاق این واحدها به محدوده شهری تأکید کرد.

سید ایرج کاظمی‌جو در خصوص این سه پیشنهاد اظهار داشت: راهکار اول الحاق به طرح تفصیلی است که این گزینه با محدودیت پنج درصدی الحاق به محدوده شهری، به دلیل اولویت پروژه‌های مسکن (مانند امام علی (ع) و طرح ولایت) در عمل منتفی است.

وی به طرح هادی روستای هم جوار شهرک یعنی (دره لَبک) اشاره کرد و گفت: این راهکار نیز با دشواری‌های خاص خود روبرو است.

فرماندار کهگیلویه عملیاتی‌ترین پیشنهاد را، اجرای طرحی مستقل با اخذ مجوز از کارگروه مسکن و تأیید شورای تأمین، مشابه طرح اقدام ملی مسکن عنوان کرد.

کاظمی‌جو در ادامه گفت: تعویق اجرای طرح تفصیلی تا زمان حل مشکل الحاق شهرک صنفی می‌تواند کارگشا شود .

وی افزود: در صورت حل نشدن مشکل در طرح تفصیلی، موضوع به کارگروه رفع موانع ارجاع داده خواهد شد.

کاظمی‌جو همچنین خواستار آسیب‌شناسی رسانه‌ها در خصوص علل کارشکنی‌ها و فرسایشی شدن پروژه‌های عمرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌های عمرانی شهرستان، از جمله شهرک صنفی، با فرسایشی شدن و عدم اجرای به‌ موقع مواجه هستند اظهار داشت: مشکلات این پروژه بیش از یک دهه است و این نشان‌دهنده ضعف در برنامه‌ریزی و اجراست.

کاظمی‌جو با بیان اینکه شرایط ما در هیچ زمینه‌ای خوب نیست و پروژه‌ها در موعد مقرر اجرا نمی‌شوند، لزوم بازنگری در فرآیند های برنامه‌ریزی و اجرایی را تاکید کرد.

شهردار دهدشت نیز با تأکید بر اولویت الحاق شهرک صنفی به محدوده قانونی شهر، اظهار داشت: این موضوع برای رفع مشکلات شهروندان و بلاتکلیفی مالکان، امری ضروری است.

خسرو دیدار با اشاره به چالش‌های ناشی از خارج بودن شهرک صنفی از محدوده قانونی شهر، بر اولویت اصلی الحاق این منطقه به محدوده شهری تأکید کرد.

وی افزود: در صورت الحاق این شهرک به محدوده شهری زیرساخت‌های لازم از سوی شهرداری برای حل مشکل مالکان تامین خواهد شد.

دیدار بیان کرد: با افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی محدوده شهری، این شهرک صنفی به محدوده قانونی اضافه شود.

به گزارش ایرنا ،طرح احداث شهرک صنفی در دهدشت، نخستین بار در سال ۱۳۸۵ مطرح شد و در سال۱۳۸۶ زمین مورد نیاز به وسعت ۲.۵ هکتار خریداری شد.

هدف اصلی این پروژه، انتقال صنوفی چون جوشکاری، تعویض روغن، مکانیکی، صافکاری و موارد مشابه به خارج از محدوده شهری برای کاهش آلودگی صوتی و زیست‌محیطی و همچنین زیباسازی سیمای شهر بود.

پس از سال‌ها پیگیری، سرانجام در فروردین ماه ۱۴۰۲، کلنگ احداث این شهرک با حضور مسوولان به زمین زده شد و بر اساس برنامه‌ریزی اولیه، این شهرک قرار بود ظرف مدت دو تا سه سال پس از کلنگ‌زنی به بهره‌برداری برسد و حدود ۳۵۰ واحد صنفی را در خود جای دهد.