شناسهٔ خبر: 75836281 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

اختصاص بیش از ۱۰۰ رشته تحصیلی به حوزه علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد زنجان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: این دانشگاه در حوزه علوم انسانی و هنر از مقطع کاردانی تا دکتری تخصصی بیش از ۱۰۰ رشته تحصیلی دارد.

صاحب‌خبر -

احمد نقیلو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با اشاره به تعداد رشته/ گرایش در حوزه علوم انسانی و هنر و تعداد دانشجوی فعال در این حوزه این دانشگاه اظهار کرد: این دانشگاه اکنون از حیث تعداد دانشجو بزرگ‌ترین مجموعه آموزش عالی استان زنجان است به‌طوری‌که در استان بیش از ۱۷ هزار دانشجو و در واحد زنجان حدود ۱۲ هزار دانشجو دارد.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در حوزه علوم انسانی و هنر بیش از ۱۰۰ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی تا دکتری تخصصی دارد و از این تعداد رشته تحصیلی ۱۹ رشته در مقطع دکتری تخصصی با گرایش‌های مختلف و در مقطع کارشناسی ارشد نیز ۱۲ رشته با ۳۹ گرایش فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: این دانشگاه دارای هشت دانشکده علوم انسانی و هنر، دانشکده حکمرانی و سیاست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده هوش مصنوعی، دانشکده علوم پایه، دانشکده تعلیم و تربیت، دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی و دانشکده پرستاری و مامایی است.

به گفته نقیلو، دانشکده علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بزرگ‌ترین دانشکده از حیث تعداد دانشجو و عضو هیئت علمی است. این دانشگاه حدود ۲۰۰ عضو هیئت علمی دارد که از این تعداد ۷۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت در حوزه علوم انسانی و هنر فعال هستند، تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که می‌توان گفت تقریباً نصف این مقدار دانش‌آموخته دانشکده علوم انسانی بوده‌اند.

وی درباره استقبال داوطلبان و دانشجویان از رشته‌ها حوزه علوم اسلامی و هنر توضیح داد: میزان گرایش دانشجویان به رشته‌های تحصیلی تابع شرایط زمان و مجموعه‌ای از شرایطی است که چگونه یک داوطلب به رشته تحصیلی نگاه کند و اگر یک روند تاریخی و پروسه مدت‌دار را مطالعه و مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که خیلی از مؤلفه‌ها در روند انتخاب رشته و گرایش به رشته تحصیلی و اقبال عمومی داوطلبان تأثیر خواهد داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان بیان کرد: افت‌وخیز در اقبال عمومی به رشته‌های تحصیلی خودش را در تحولات اجتماعی و اقتصادی نشان داده به‌گونه‌ای که برخی رشته‌ها در یک مقطعی در اوج بوده در مقطعی به پایین‌ترین حد پذیرش دانشجو رسیده و دوباره با تغییر شرایط این موازنه در برخی رشته‌ها متفاوت شده است. در رشته‌هایی مانند حقوق، حسابداری و روان‌شناسی، استقبال بیشتری نسبت به رشته‌های ادبیات فارسی، معارف اسلامی، اقتصاد، علوم سیاسی و اجتماعی در مقطع کارشناسی وجود دارد.

نقیلو با اشاره به فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در راستای تحول و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد حکمت بنیان به‌منظور رفع نیاز‌ها و پیشرفت ایران اسلامی تشریح کرد: دانشگاه نماد علم و آگاهی و مطالبه‌گری و ترسیم‌کننده منطقی مسیر جامعه به سمت توسعه و تعالی است و باور داریم دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هر جامعه مهم‌ترین نماد سطح علم و فرهنگ آن جامعه محسوب می‌شوند؛ بنابراین آموزش عالی کشور باید، مبدأ تحولات علم و فرهنگ باشد.

این مسئول دانشگاهی اضافه کرد: احیای هویت تمدنی و پیشرفت جمهوری اسلامی، مستلزم رشد متوازن و همه‌جانبه ابعاد علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور است که در مسیر تعالی آن، آموزش عالی کشور نقش پیشران و موتور محرکه را بر عهده خواهد داشت.  جامعه‌ای به اهداف ترسیم شده علمی و منطقی دست پیدا می‌کند که نماد‌های علمی و فرهنگی آن بتوانند همانند چرخ دهنده‌های تولید با هم هماهنگ باشند و سبب سایش و اصطکاک نشوند.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان یکی واحد‌ها و دانشگاه‌های مطرح در حوزه رفع نیاز‌های تولید برخی محصولات بوده به‌گونه‌ای که در تولید مواد اولیه چاقو، جوهر ماژیک و ... گام‌های اساسی برداشته است.

این مسئول با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ۵۷ طرح برون دانشگاهی خاتمه یافته در حال اجرا دارد و تاکنون بیش از ۶۰ عنوان کتاب توسط اعضای هیئت علمی آن تألیف و ترجمه شده، مطرح کرد: این دانشگاه دارای سه عنوان مجله علمی پژوهشی در زمینه‌های فیزیولوژی تمرین و آسیب‌های ورزشی، عرفان اسلامی و پژوهشنامه سیاست‌گذاری عمومی است.

انتهای پیام/