شناسهٔ خبر: 75833059 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

سخنگوی استانداری تهران:

طرح سامان‌دهی اتباع ۳ هزار کلاس درس تهران را آزاد کرد/ حریم تهران فصل‌الخطاب قانون است؛ مجوزها فقط با تأیید استانداری صادر می‌شود

سخنگوی استانداری به موضوع مهاجرت و مدیریت پیامدهای اجتماعی آن اشاره کرد و گفت: خروج اتباع غیرمجاز علاوه بر کاهش فشار بر زیرساخت‌ها، در حوزه امنیت و اقتصاد نیز آثار مثبت داشته و استانداری با همکاری دستگاه‌های ملی این طرح را تا تحقق کامل ادامه خواهد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آنا، علی رزازی، سخنگوی استانداری تهران در نشست خبری امروز با تشریح کارنامه یک‌ساله مدیریت استان، گزارشی جامع از اقدامات انجام‌شده در حوزه‌های عمرانی، آموزشی، سلامت، محیط زیست، انرژی، مدیریت بحران و پروژه‌های آب ارائه کرد.

او با اشاره به اینکه سال گذشته یکی از پرتلاطم‌ترین سال‌ها برای استان تهران بود، گفت در این مدت با همراهی مجموعه مدیریتی و نظارت میدانی استاندار، مسیر جدیدی در اداره استان آغاز شد و بخش مهمی از نیازهای زیرساختی استان در قالب پروژه‌های مختلف پیشرفت قابل توجهی داشته است.

رزازی اعلام کرد در یک سال گذشته ۲۸۶ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۷۹.۵ همت اجرا شده است که بخش عمده آنها در حوزه‌های آب، برق، بهداشت و آموزش بوده و ۵۵.۵ همت از این اعتبار تنها در بخش سلامت هزینه شده است.

او همچنین به سفرهای رئیس‌جمهور به تمامی شهرستان‌های استان اشاره کرد و گفت حاصل این سفرها ۶۹ مصوبه زیرساختی بود که در ادامه طی جلسه شورای برنامه‌ریزی استان با حضور رئیس‌جمهور، ۳۶ همت برای اجرای آنها تخصیص یافت.

به گفته سخنگوی استانداری، با اجرای سیاست جدید حضور میدانی استاندار، طی یک سال گذشته ۱۶ سفر شهرستانی به همراه برگزاری شورای برنامه‌ریزی استان در شهرستان‌ها انجام شد که نتیجه آن تصویب ۴۵ مصوبه عمرانی و توسعه‌ای برای رفع مشکلات و تقویت زیرساخت‌های محلی بود.

او کمبود شدید فضای آموزشی را یکی از چالش‌های جدی استان دانست و گفت تنها در یک سال گذشته ۱۲۴ مدرسه شامل ۱۴۰۰ کلاس درس تحویل آموزش‌وپرورش شده و این عدد تا پایان سال به ۱۳۴ مدرسه و ۱۶۶۳ کلاس می‌رسد.

رزازی افزود سرانه آموزشی استان از ۵.۲۸ متر مربع به ۵.۴۸ متر مربع رسیده و تهران با ارتقای هفت پله‌ای اکنون در رتبه ۲۱ کشور قرار دارد. او تأکید کرد برنامه‌های استان برای رسیدن به عدد هدف سند هفتم توسعه یعنی ۶.۱ متر مربع با جدیت دنبال می‌شود.

در حوزه سلامت نیز سخنگوی استانداری گفت ۱۳ پروژه بیمارستانی و درمانی جدید در استان تعریف شده است که با بهره‌برداری از آنها ۶۴۵۷ تخت بیمارستانی به ظرفیت استان افزوده می‌شود و سرانه درمانی تهران از ۰.۹۳ به ۱.۴ خواهد رسید.

رزازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات استان در حوزه محیط زیست گفت اجرای قانون هوای پاک با محوریت جلوگیری از بارگذاری‌های جدید جمعیتی، نوسازی موتورسیکلت‌های فرسوده و توسعه موتورسیکلت‌های برقی در تهران آغاز شده و پروژه‌های حمل‌ونقل ریل‌پایه و قطارهای حومه‌ای با دستور ویژه رئیس‌جمهور در حال پیگیری است.

او افزود طرح کهاب نیز در ۱۰۵ جایگاه سوخت اجرا و در ۶۹ جایگاه دیگر در دست انجام است.

یکی از موضوعات مهمی که رزازی بر آن تأکید کرد تعیین تکلیف اراضی بلاتکلیف تعاونی‌ها بود؛ پرونده‌هایی که بعضاً سه دهه بدون نتیجه مانده بود.

او گفت طی یک سال گذشته ۱۵۶ پرونده مهم تعیین تکلیف شده که از جمله آنها فاز ۶ شهر اندیشه پس از ۳۵ سال، اراضی شیخ جنید پیشوا پس از ۳۵ سال، محله عوض‌رود هند پس از ۱۵ سال و اراضی فرهنگیان شهریار پس از ۲۰ سال بلاتکلیفی است.

رزازی در ادامه به تحول بی‌سابقه استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت در حالی که طی ۴۰ سال گذشته تنها ۲۳ مگاوات انرژی خورشیدی در استان تولید شده بود، امسال تفاهم‌نامه احداث ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی امضا شده و ۱۲ هزار مگاوات پروانه احداث صادر شده است.

او افزود هم‌اکنون ۳۲۰۰ مگاوات نیروگاه در حال ساخت است و تاکنون ۳۷ مگاوات وارد مدار شده است.

سخنگوی استانداری تهران با اشاره به مدیریت بحران‌های سال گذشته، از جمله درگیری‌های امنیتی ناشی از حمله ۱۲روزه رژیم صهیونیستی به کشور، گفت تهران با همدلی دستگاه‌ها و حضور میدانی استاندار، بحران‌ها را بدون اختلال جدی پشت سر گذاشت و در حوزه کالاهای اساسی نیز هیچ کمبودی در استان احساس نشد.

رزازی مهم‌ترین بخش اقدامات استان را رسیدگی به وضعیت آب تهران دانست و گفت فاز نخست خط انتقال آب سد طالقان به بیقان با ظرفیت ۵۰۰۰ لیتر بر ثانیه وارد مدار شده و پروژه‌های مهم دیگری مانند رینگ قمر بنی‌هاشم و علاج‌بخشی سد لار با رفع محدودیت‌های اعتباری سرعت گرفته است.

او افزود در بخش فاضلاب نیز ۷ تصفیه‌خانه جدید در مسیر اجرا قرار دارد و تمامی ارکان دولت بر جلوگیری از تنش آبی تهران اتفاق‌نظر دارند.

سخنگوی استانداری تأکید کرد مسیر آغازشده در مدیریت جدید استان با قدرت ادامه خواهد یافت و استانداری تهران با تکیه بر قانون، نظارت میدانی، عدالت در توزیع منابع و همکاری دستگاه‌ها، برنامه‌های توسعه‌ای خود را با جدیت دنبال می‌کند.

رزازی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حریم شهر تهران پرداخت و با انتقاد از برخی اظهارات مسئولان شهری گفت تعیین تکلیف حریم، نتیجه سال‌ها کار کارشناسی در شورای عالی شهرسازی و معماری است و این نهاد بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در این حوزه محسوب می‌شود.

او با تأکید بر اینکه «قانون فصل‌الخطاب است»، اظهار کرد برخی اظهارات اخیر نوعی فرار رو به جلو و تلاش برای ایجاد التهاب در افکار عمومی است، در حالی که همه دستگاه‌ها باید به مصوبه رسمی شورای عالی شهرسازی تمکین کنند.

وی افزود در تمامی جلسات مرتبط با بررسی حریم، نمایندگان تام‌الاختیار همه نهاد‌ها حضور داشته‌اند و مصوبه نهایی با امضای همین نمایندگان ابلاغ شده است.

رزازی تأکید کرد استانداری تهران هیچ نگاه انتفاعی به این موضوع ندارد و صرفاً به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مسئول نظارت عالیه است. او گفت مطابق مصوبه جدید، از این پس هرگونه صدور مجوز در محدوده حریم شهر تهران باید از طریق کارگروه زیربنایی استان انجام شود و شهرداری تهران و شهرداری‌های مرتبط مکلف به رعایت این فرآیند هستند.

سخنگوی استانداری برخی جنجال‌های اخیر را «تغییر صورت‌مسئله در آستانه انتخابات» توصیف کرد و گفت رشد سکونتگاه‌های غیررسمی نتیجه سال‌ها خلأ قانونی و بی‌توجهی به اصول شهرسازی بوده است.

او خواستار گفت‌وگوی فنی و آرامش در فضای رسانه‌ای شد و افزود استانداری با تشکیل «دفتر نظارت و صیانت از حریم‌های شهری» مأموریت جدیدی برای مدیریت یکپارچه این موضوع بر عهده گرفته است.

رزازی در ادامه به موضوع انتخابات شورای شهر تهران پرداخت و گفت نخستین انتخابات تمام‌الکترونیک و تناسبی کشور در پایتخت برگزار می‌شود. او با اشاره به تشکیل ستاد انتخابات استان از نخستین روز ابلاغ وزارت کشور گفت چهار اصل امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت حداکثری محور کار مجموعه استانداری است.

وی تأکید کرد اصل بی‌طرفی مجریان خط قرمز استانداری است و هرگونه جانبداری از گروه‌ها یا جریان‌های سیاسی ممنوع است.

او انتخابات الکترونیک را تضمین‌کننده سلامت آرا دانست و از تهیه «سند جامع انتخابات استان تهران» خبر داد که به‌روزرسانی و در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

رزازی همچنین از نهایی‌شدن دستورالعمل تفویض اختیارات جدید دولت خبر داد و گفت پس از تصویب نهایی در کمیسیون دولت، سازوکار‌های اجرای آن در تهران آغاز خواهد شد.

در بخش دیگری از نشست، سخنگوی استانداری درباره وضعیت اتباع غیرمجاز توضیح داد: بیش از ۴۷۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز از کشور خارج شده‌اند که حدود ۶۰ درصد آنها به‌صورت خودمعرف اقدام کرده‌اند.

او گفت تنها در سامانه ۱۴۳۸ بیش از ۱۷ هزار تماس ثبت شده و از این تعداد حدود ۲۰۰۰ مورد به دستگاه‌های انتظامی ارجاع و پیگیری شده است. رزازی افزود اجرای این طرح، علاوه بر کاهش فشار بر زیرساخت‌های شهری، موجب آزاد شدن ۳ هزار کلاس درس در تهران شده است.

او درباره موضوع هوای پاک نیز گفت طرح کهاب در ۱۰۵ جایگاه سوخت اجرا و در ۶۹ جایگاه دیگر در دست انجام است. همچنین تفاهم‌نامه جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده با موتورسیکلت برقی وارد مرحله اجرایی شده و شرکت‌های خصوصی برای تحویل ناوگان جدید در حال عقد قرارداد هستند.

در بخش حمل‌ونقل حومه‌ای، رزازی با اشاره به تردد روزانه ۷۰۰ هزار خودرو در مبادی ورودی تهران گفت توسعه خطوط ریلی ضروری است. او از پیشرفت ۹۱ درصدی پروژه تهران–پیشوا، فعال بودن محور‌های تهران–اسلامشهر–پرند و تهران–کرج–هشتگرد و پیگیری خط شهرری–شهرقدس خبر داد و گفت با دستور مستقیم رئیس‌جمهور، رفع گلوگاه‌های این طرح‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی با رد نگرانی‌ها درباره تعدد مراکز تصمیم‌گیری گفت دولت در حال چابک‌سازی ساختارهاست و استانداری تهران نیز بر اجرای دقیق قانون و جلوگیری از تفسیر سلیقه‌ای مقررات تأکید دارد. او افزود تفویض اختیارات جدید در دولت در حال نهایی‌شدن است و پس از ابلاغ، استانداری تهران طبق قانون آن را اجرا خواهد کرد.

سخنگوی استانداری همچنین به اقدامات مربوط به خانه احزاب استان تهران اشاره کرد و گفت این نهاد برای نخستین‌بار در یک سال گذشته در سطح استان فعال شده و نقش مهمی در افزایش مشارکت سیاسی دارد. او از احزاب دارای مجوز خواست برای هماهنگی‌های انتخاباتی و فعالیت‌های قانونی به معاونت سیاسی استانداری مراجعه کنند.

رزازی درباره آسیب‌های اجتماعی نیز با اشاره به تشکیل «مرکز اجتماعی استانداری تهران» گفت این مرکز با تمرکز تخصصی بر حوزه‌های اجتماعی، امنیتی و مدیریت آسیب‌ها فعالیت می‌کند. او تأکید کرد تهران به‌دلیل حجم جمعیت و تنوع مسائل نیازمند یک ساختار مستقل و چابک در حوزه اجتماعی است و این مأموریت اکنون در حال اجراست.

انتهای پیام/