شناسهٔ خبر: 75831988 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آغاز ساخت مسیر زمینی دوم در مرز میلک با توافق ایران و افغانستان+ فیلم

زابل - ایرنا - وزیر صنعت و تجارت افغانستان در بازدید از مرز میلک اعلام کرد: با توافق ایران و افغانستان و به‌منظور روان‌سازی ترددهای تجاری، عملیات ساخت مسیر زمینی دوم در نقطه صفر مرزی آغاز شد.

صاحب‌خبر -

نورالدین عزیزی، که صبح شنبه ۲۴ آبان همراه با هیاتی از طریق مرز میلک شهرستان هیرمند وارد منطقه سیستان شد، با اشاره به اهمیت همکاری‌های ترانزیتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دو ملت برادر ایران و افغانستان همواره در سختی‌ها کنار هم بوده‌اند و امروز نیز برای گسترش تجارت و تسهیل صادرات و واردات، توافق کردیم یک مسیر جدید در نقطه صفر مرزی ایجاد شود.

وی با اشاره به پیشینه این طرح افزود: این برنامه پیش‌تر نیز در زمان استاندار سابق مطرح شده بود تا به دلیل مشکلات بندری، یک مسیر جایگزین فعال شود. اکنون با هماهنگی دو طرف، این مسیر خاکی به‌طور موقت تا زمان بهره‌برداری از پل جدید در منطقه پل ابریشم گشایش می‌یابد.

وزیر صنعت و تجارت افغانستان تأکید کرد: این اقدام به نفع هر دو کشور است و باعث افزایش حجم تجارت خواهد شد. از مسوولان ایران و افغانستان می‌خواهیم در این برنامه برادرانه همکاری کنند. امروز نیاز افغانستان توسعه صنعتی و تکمیل زیرساخت‌هاست و ما از شرکت‌های ایرانی می‌خواهیم نیازمندی‌های کشور ما را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه «پل باید در هر دو طرف فعال شود» ادامه داد: مسیر جدید ظرفیت افزایش تردد ناوگان را دارد و باید امکان عبور روزانه تا حدود یک‌هزار خودرو فراهم شود. ما مطمئن هستیم مرز میلک یکی از مرزهای مفید و اثرگذار در تجارت دوجانبه است.

آغاز عملیات ساخت مسیر زمینی دوم در مرز میلک با توافق ایران و افغانستان

تسهیل ترانزیت و تقویت توافقات ۱۰ میلیارد دلاری

استاندار سیستان و بلوچستان نیز با تشریح ابعاد این توافق به خبرنگار ایرنا گفت: این مسیر می‌تواند ظرفیت تردد روزانه حدود یک‌هزار خودرو را ایجاد کند و بخش مهمی از توافقات اقتصادی ایران و افغانستان به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد دلار را تقویت کند.

منصور بیجار، با اشاره به پیشرفت پل دوم میلک افزود: این پل اکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا زمان تکمیل آن، مسیر زمینی دوم به روان‌سازی تردد کمک خواهد کرد.

وی با تأکید بر حسن نیت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما آماده‌ایم برای تسریع پروژه از فردا محدوده مسیر را تعیین کنیم تا تردد بدون وقفه انجام شود. تمام توان استان را برای سرعت‌بخشی به این طرح به‌کار می‌گیریم، زیرا پیوندهای تاریخی، برادری و دوستی میان دو ملت ما اقتضا می‌کند این اقدام هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

استاندار سیستان و بلوچستان در پایان گفت: این پروژه نمونه‌ای روشن از اثرگذاری عملی استان در جریان‌سازی تجارت دوجانبه و توسعه مرزی است.

به گزارش ایرنا، نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت افغانستان، در راس یک هیأت اقتصادی از طریق پایانه مرزی میلک که به عنوان گذرگاه طلایی دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد شناخته می‌شود؛ به ایران سفر کرده است

در این نشست با همراهی منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از مسوولان اقتصادی و عمرانی استان به بررسی راه‌های توسعه مناسبات تجاری و رفع موانع بازرگانی بین ۲ کشور پرداخته شد.