به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ صفری، معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان اظهارکرد: تاجیکستان از کشورهای هدف صادراتی با یک بازار بکر است و با وجود مشترکات فرهنگی و زبانی این فرصت برای تاجران قزوین مغتنم به شمار می رود.
وی تصریح کرد: گزارش های آماری نشان می دهد تاکنون بیش از 160سند همکاری بین ایران و تاجیکستان امضا شده و با ایجاد دفتر صدا و سیما و خبرگزاری جمهوری اسلامی، شعبه بانک تجارت و هلال احمر با وجود مشترکات فرهنگی و زبانی میتوانیم مناسبات تجاری را گسترش دهیم.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین اظهار کرد: در مراودات گذشته نسبت به ساخت سد، نیروگاه و حفر تونل به این کشور کمککرده ایم و امروز هم با ظرفیت های زیادی که داریم می توانیم صادرات خود را افزایش دهیم.
صفری عنوان کرد: امروز بیش از 50درصد صادرات تاجیکستان به کشورهای عضو اتحادیه ارواسیا صورت می گیرد و ما این فرصت را داریم کالاهای استان را به این بازارها صادر کنیم.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین یادآورشد: تاجیکستان چهار منطقه آزاد تجاری دارد که در «منطقه آزاد سغد» بیش از 27شرکت فعال شده و می تواند برای سرمایه گذاری هم مناسب باشد.
صفری بیان کرد: در زمینه صادرات به تاجیکستان سال قبل با ثبت 3میلیون و 900هزار دلار توانستیم رتبه چهارم استانهای کشور را کسب کنیم که امسال نیز این میزان به 3میلیون دلار رسیده است.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین به میزان واردات از این کشور هم اشاره کرد و گفت: امسال حدود 4 میلیون دلار واردات از تاجیکستان داشتیم که بیشتر آن مواد اولیه پنبه برای صنایع نساجی بوده است.
صفری در خصوص محصولات صادراتی اظهارکرد: میله آهنی، شیر خشک، مواد شوینده، پلی استر و سیب زمینی فرآوری شده بیشترین محصولات صادراتی استان به تاجیکستان می باشد.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین در خصوص میز کشوری توسعه محصولات شوینده ها نیز گفت: این میز تخصصی با هدف ایجاد فضای مناسب برای تجارت، تبادل اطلاعات بین تشکل ها و رفع موانع صادراتی تشکیل شده و می تواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.
وی عنوان کرد: در حوزه شوینده ها 15کشور هدف صادراتی داریم که عراق با 65میلیون دلار، افغانستان با 35میلیون دلار و ترکمنستان با 17میلیون دلار در اولویت هستند.
صفری یادآورشد: در حوزه صادرات شوینده ها در جهان رتبه 46 و در آسیا با 199میلیون دلار رتبه 16 هستیم و در استان قزوین توانستیم با صادرات 80میلیون دلاری محصولات شوینده در کشور رتبه اول را کسب کنیم.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت استان قزوین خاطرنشان کرد: باید نقش خود را در میزهای تخصصی بهتر ایفا کنیم و خوشه ها نیز برای تقویت میزها اقدام کنند تا به دستاوردهای خوبی برسیم.
∎