شناسهٔ خبر: 75764886 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

سناتورهای میانه‌رو تعطیلی دولت آمریکا را با رای خود خاتمه دادند

پس از ۴۰ روز تعطیلی بی‌سابقه دولت فدرال، گروهی از سناتورهای میانه‌رو دموکرات با شکستن صف حزب خود، به طرح جمهوری‌خواهان برای بازگشایی موقت دولت رای دادند.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، هشت سناتور دموکرات به همراه یک سناتور مستقل با جمهوری‌خواهان همراه شدند تا راه را برای پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ آمریکا هموار کنند.

این توافق موقت، دولت را تا اواخر ژانویه ۲۰۲۶ (بهمن‌ماه) تامین مالی می‌کند، اخراج‌های گسترده کارمندان فدرال را لغو کرده و پرداخت معوقات آنها را تضمین می‌کند و وعده می‌دهد پیش از پایان سال جاری میلادی درباره تمدید اعتبارهای مالی قانون «بیمه درمانی مقرون‌به‌صرفه» (ACA) رای‌گیری شود.

با این حال، این وعده برای رای‌گیری، تضمینی برای تصویب نیست. همین موضوع باعث شد «چاک شومر»، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس سنا، و اغلب اعضای تیم رهبری حزب علیه این طرح رای دهند. شومر گفت: «ما در وجدان خود نمی‌توانیم به توافقی رای دهیم که به افزایش هزینه‌های درمانی میلیون‌ها آمریکایی منجر می‌شود.»

«برنی سندرز» سناتور دموکرات ورمونت این رای را بسیار بد توصیف کرد و هشدار داد که تصمیم اخیر باعث افزایش حق بیمه‌ها و کاهش پوشش درمانی خواهد شد. وی گفت: «این تصمیم، جان ده‌ها هزار آمریکایی را به خطر می‌اندازد تا یک درصد ثروتمند کشور از کاهش مالیات سود ببرند.»

با وجود مخالفت رهبران حزبی، سناتورهای مستقلی مانند آنگوس کینگ و دموکرات‌های میانه‌رو از جمله جین شاهین، مگی هسن، تیم کین، و کاترین کورتز مستو از لزوم «پایان دادن به فلج اداری» و بازگرداندن حقوق کارکنان دولت سخن گفتند. کینگ اظهار داشت: «پس از شش هفته بن‌بست، آشکار بود که مذاکرات به جایی نمی‌رسد.»

در پی رای سنا، بازارهای جهانی روز دوشنبه شاهد رشد شاخص‌ها بودند و نشانه‌هایی از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران دیده شد. با این حال، بحران عمیق سیاسی در واشنگتن همچنان ادامه دارد.

تعطیلی دولت که از اول اکتبر (دهم مهرماه) آغاز شد، بیش از ۴۰ روز طول کشیده و میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است. از جمله آثار آن، تاخیر در پرداخت کمک‌های غذایی (SNAP)، تعطیلی موزه‌ها و پارک‌های ملی، لغو هزاران پرواز و اختلال تامین اجتماعی بوده است.

در همین حال، دادگاه تجدیدنظر فدرال روز یکشنبه حکم داده بود که دولت ترامپ موظف است پرداخت کامل مزایای تغذیه را ادامه دهد. سازمان‌های خیریه و اجتماعی، تلاش دولت برای محدود کردن این کمک‌ها را «بی‌رحمانه و غیرانسانی» خوانده‌اند.

«جان تون» سناتور جمهوری‌خواه و رهبر اکثریت سنا، ابراز امیدواری کرد که رای نهایی برای پایان رسمی تعطیلی به ‌زودی برگزار شود و دولت بتواند پیش از تعطیلات شکرگزاری به فعالیت عادی بازگردد.

هرچند این توافق موقت به بحران فوری پایان می‌دهد و راه را برای بازپرداخت حقوق کارمندان و بازگشایی نهادهای دولتی باز می‌کند، اما شکاف‌های سیاسی عمیق در آمریکا پابرجاست.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها: