شناسهٔ خبر: 75759041 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فیلم| پرواز مستقیم شیراز ـ سمرقند در راه است؛ توسعه گردشگری برای تقویت پیوندهای ریشه‌دار

شیراز-ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پرواز مستقیم بین شیراز و سمرقند خبر داد و گفت: این مسیر هوایی، پلی برای تبادلات فرهنگی و اقتصادی در مسیر تاریخی جاده ابریشم خواهد بود.

صاحب‌خبر -

بهزاد مریدی دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سفر اخیر هیات اقتصادی استان فارس به ازبکستان افزود: با توجه به ظرفیت‌های مشترک تمدنی و فرهنگی، ایجاد پرواز مستقیم شیراز ـ سمرقند در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: جاده تاریخی ابریشم صرفا یک مسیر اقتصادی نبوده و همواره پیونددهنده فرهنگ مشرق‌زمین با مغرب‌زمین بوده است.

سرخان‌دریا؛ دروازه‌ای به آسیای میانه

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با اشاره به انتخاب استان سرخان‌دریا در ازبکستان به عنوان میزبان این سفر، اظهار کرد: این انتخاب نشان‌دهنده اهمیت این مسیر تمدنی و نقش آن به عنوان دروازه ورود به آسیای میانه است.

مریدی افزود: در این سفر، ظرفیت‌های مشترک دو طرف در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به جایگاه مهم سرخان‌دریا در کاوش‌های باستان‌شناسی و پیشینه چند هزار ساله تمدنی آن، زمینه برای همکاری‌های علمی و پژوهشی فراهم شده است.

صنایع‌دستی فارس در کانون توجه ازبکستان

وی با اشاره به توانمندی‌های ازبکستان در حوزه صنایع‌دستی از جمله سوزن‌دوزی گفت: صنایع‌دستی فارس به‌ویژه منبت، خاتم، گبه و آثار هنرمندان قشقایی مورد استقبال تجار و علاقه‌مندان ازبک قرار گرفت و مقرر شد صادرات این محصولات و همکاری‌های هنری گسترش یابد.

ثبت جهانی منشور کوروش و تقویت تعاملات

مریدی اضافه کرد: این سفر همزمان با برگزاری نشست جهانی یونسکو در سمرقند بود و ثبت منشور کوروش در این مجمع، اهمیت تعاملات فرهنگی ایران و ازبکستان را دوچندان کرد؛ بر همین اساس، زمینه‌سازی برای ایجاد خط پروازی شیراز ـ سمرقند در جلسات با حضور مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی و استانداری فارس طرح و پیگیری شده است.

توسعه گردشگری برای تقویت پیوندهای ریشه‌دار

وی با تاکید بر اشتراکات عمیق تاریخی دو ملت اظهار کرد: نام‌هایی چون ابن‌سینا و فارابی، یادآور پیوندهای ریشه‌دار فرهنگی ایران و سرزمین‌های آسیای میانه است و توسعه گردشگری می‌تواند این ارتباط را تقویت کند.

مریدی این سفر را آغاز مسیری ارزشمند در همکاری‌های دوجانبه دانست و افزود: فارس به عنوان خاستگاه تمدن جهانی، می‌تواند به‌طور جدی در مسیر احیای ظرفیت‌های جاده ابریشم ایفای نقش کند.

به گزارش ایرنا، کاروان اقتصادی استان فارس به ریاست حسینعلی امیری، استاندار، شامگاه یکشنبه پس از انجام ماموریتی فشرده و موفق، از طریق فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز، از سفر چهار روزه خود به ازبکستان بازگشت.