شناسهٔ خبر: 75723144 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

حتما تعجب می کنید: غذاهای سالمی که ممکن است باعث رشد سرطان شوند

این کشف به ما این امکان را می دهد که بتوانیم ارتباط بین چربی های موجود در رژیم غذایی و سرطان را تشخیص بدهیم و بر اساس نیاز های هر فرد رژیم غذایی متناسب را برایش طراحی کنیم.

صاحب‌خبر -

به تازگی محققان به این نتیجه رسیده اند که گستره ای از غذاهایی که تشکیل دهنده یک رژیم غذایی سالم هستند، ممکن است باعث سرعت گرفتن رشد غده های سرطانی شوند. تخم مرغ، دانه های روغنی و آجیل همگی دارای اسیدهای چرب امگا 6 هستند که بدن نمی تواند آن را هضم کند. ایجاد توازن بین امگا 6 و امگا 3 اهمیتی اساسی و حیاتی برای رشد مغز، سلامت استخوان ها، تنظیم متابولیسم و دیگر فعالیت های حیاتی بدن دارند.

به گزارش عصرایران به نقل از دیلی میل، واقعیت این است که بدن تنها به مقدار کمی از این اسیدهای چرب دارد و پزشکان توصیه می کنند بهتر این است که منبع امگا 3 بدن بیشتر از طریق ماهی سالمون و دیگر ماهی های چرب باشد. اما امگا 6 عموما بیشتر در روغن های گیاهی موجودند که در طبخ غذا استفاده می شوند. و هم چنین در غذاهای فرآوری شده و فست فود موجود است. 

امگا 6

رژیم غذایی زندگی مدرن در بسیاری از کشور باعث شده است تا یکی از انواع امگا 6 که اسید لینولئیک نامیده می شود ارتباط بالایی با التهاب و رشد سلول های سرطانی دارد. حالا محققان در دانسکده پزشکی پیل کورنل به این باور رسیده اند که این اسید می تواند سرعت رشد سلول های سرطانی را افرایش دهد و به تکثیر آن ها کمک کند.

حالا در آزمایشگاه محققان این مرکز به موش ها سلول های سرطان سینه تزریق کرده اند و به یک گروه از آن ها روغن گل خشت دادند که سرشار از اسید لینولئیک است. موش هایی که از روغن گل خشت تغذیه کردند غده های سرطلانیشان بسیار سریع تر رشد کردند.

دکتر جان بلنیس از اعضای این تیم تحقیقاتی می گوید:« حالا ما می دانیم که سلول های سرطانی از اسید لینولئیک تغذیه می کنند. این کشف به ما این امکان را می دهد که بتوانیم ارتباط بین چربی های موجود در رژیم غذایی و سرطان را تشخیص بدهیم و بر اساس نیاز های هر فرد رژیم غذایی متناسب را برایش طراحی کنیم.»