شناسهٔ خبر: 75722331 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امام جمعه بیرجند: مواد مخدر و ترور ابزارهای استعمار برای تضعیف ملت‌ها است

بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند با انتقاد از سیاست‌های استعماری دشمنان، مواد مخدر و ترور را ابزارهایی برای نابودی نسل‌ها و تضعیف ملت‌ها دانست و خواستار هوشیاری و همبستگی همه اقشار جامعه برای مقابله با این تهدیدها شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز شنبه در همایش ستاد مبارزه با مواد مخدر ویژه مبلغان و روحانیون استان افزود: دشمنان اسلام و بشریت در طول تاریخ از هیچ ابزار و ترفندی برای سلطه بر ملت‌ها دریغ نکرده‌اند و از دوران استعمار انگلیس تا امروز که آمریکا و صهیونیسم جهانی پرچمدار استکبار شده‌اند، همواره هدف آنان زمین‌گیر کردن ملت‌ها و جلوگیری از بیداری آنان بوده است.

وی با اشاره به سابقه تاریک استعمار غربی اظهار کرد: اروپای وحشی از قرن‌ها پیش با برنامه‌ریزی منظم، انسان را در سراسر جهان به بردگی کشید و برای غارت منابع ملت‌ها حتی از محاصره غذایی و دارویی استفاده کرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند یادآور شد: در دوران قحطی بزرگ ایران نیز میلیون‌ها نفر از مردم ما در اثر سیاست‌های استعماری جان باختند.

وی با بیان اینکه دشمنان امروز با عنوان جنگ شناختی و ترکیبی وارد عرصه شده‌اند، گفت: قانون و اخلاق برای آنان معنا ندارد و از هر راهی برای نفوذ به فرهنگ، اقتصاد و سیاست ملت‌ها استفاده می‌کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی افزود: هرجا دشمن نفوذ کرده، مواد مخدر را برای زمین‌گیر کردن جامعه وارد کرده و امروز نیز باید بدانیم که این یک نقشه طراحی‌شده استعماری است و همه باید دست‌به‌دست هم دهیم تا آثار آن را جبران و از گسترش آن جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به ترور دانشمندان و نخبگان ایرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: دشمنان انقلاب اسلامی از همان ابتدا با ترور بیش از ۱۹ هزار نفر از بهترین فرزندان این ملت نشان دادند که تحمل استقلال و پیشرفت ایران اسلامی را ندارند.

امام جمعه بیرجند ادامه داد: آنان پس از ناکامی در جنگ تحمیلی، با ایجاد گروه‌های تروریستی و ترویج مواد مخدر، مسیر دشمنی خود را ادامه دادند.

وی با بیان اینکه نباید از دشمنان غافل شد، تصریح کرد: پس از ۵۰۰ سال تجربه تاریخی باید به نقطه‌ای برسیم که دیگر فریب دشمن را نخوریم زیرا همه ابزارهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آنان در جهت سلطه بر ملت‌ها است.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی تنها راه مقابله با استعمارگران را هوشیاری و عمل بر اساس ایمان و عقلانیت دانست و گفت: اقتصاد اسلامی بر پایه تولید بیشتر و مصرف کمتر استوار است و تولید در اسلام عبادت و مصرف‌گرایی ضد ارزش است.

وی تأکید کرد: در تمدن اسلامی، اقتصاد یک مسئله حل‌شده است و ما باید با نگاه دینی، اقتصاد کشور را از وابستگی نجات دهیم.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به نقش کشورهای همسایه در گسترش تولید مواد مخدر گفت: بعد از جنگ تحمیلی و نفوذ مستقیم آمریکا در منطقه، تولید مواد مخدر در کشورهای همسایه از جمله افغانستان چند برابر شد.

وی ادامه داد: اگر جامعه ما پاک و هوشیار باشد، این آسیب‌ها نمی‌تواند به ما ضربه بزند، اما بی‌توجهی به منافع ملی و فرهنگ اسلامی، زمینه‌ساز اجرای نقشه‌های دشمن می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی در ادامه اظهار کرد: اعتیاد و قاچاق تنها یک مسئله اجتماعی نیست، بلکه ریشه در سیاست‌ها و برنامه‌های دشمن دارد و همان‌طور که در حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ هم نفوذ می‌کنند، در این عرصه نیز هدف آنان از بین بردن توان و ایمان ملت است.

وی با تأکید بر لزوم جدی‌گرفتن جهاد کبیر در برابر دشمنان گفت: قرآن کریم دستور داده است که از دشمنان خدا تبعیت نکنید و اگر ما از دشمن فاصله بگیریم و از درون خود را اصلاح کنیم، پیروزی در میدان‌های مختلف قطعی است. اما اگر خودمان به خود آسیب بزنیم، مسئول پیامدهای آن خواهیم بود.

امام‌جمعه بیرجند از فعالان فرهنگی و تبلیغی خواست که با برنامه‌ریزی و اقدام مؤثر، نقش خود را در مبارزه با مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی ایفا کنند و افزود: امیدوارم این نشست‌ها منجر به تصمیم‌گیری‌های مؤثر و عملی در جهت حفظ سلامت جامعه و ارتقای فرهنگ عمومی شود.

امام جمعه بیرجند: مواد مخدر و ترور ابزارهای استعمار برای تضعیف ملت‌ها است

رئیس ستاد اعتکاف کشور نیز ضمن بیان اهمیت اعتکاف، آن را یکی از جامع‌ترین عبادات اسلام خواند که علاوه بر تقویت معنویت، زمینه‌ساز پرورش ارزش‌ها و پیشگیری از اعتیاد به مفاسد اخلاقی و رفتاری است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا تکیه‌ای با اشاره به تجربه شخصی خود در جریان اعتکاف، گفت: اعتکاف مکانی است که انسان می‌تواند با ترک عادات ناپسند و تقویت ارزش‌ها، مسیر رشد معنوی و اخلاقی را طی کند و از محیط‌های فسادزا دور شود.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و افزایش ظرفیت فرهنگی و آموزشی مساجد، اظهار کرد: با توجه به رشد جمعیت معتکفین، به ویژه حضور گسترده نوجوانان و جوانان، تقویت زیرساخت‌ها و مراکز فرهنگی و عبادی کشور لازم است تا ظرفیت لازم برای تربیت نسل آینده فراهم شود.

رئیس ستاد اعتکاف کشور ادامه داد: سال گذشته جمعیت معتکفین از ۹۰۰ هزار نفر به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر رسید که نیمی از آنان دانش‌آموزان دهه هشتادی بودند و این حضور گسترده نشان‌دهنده علاقه نسل جوان به معنویت و ارزش‌های اخلاقی است.

وی با بیان نقش اعتکاف در توسعه فرهنگی و اجتماعی جوانان، افزود: ستاد اعتکاف با تدوین سند راهبردی و برنامه‌ریزی هوشمندانه، تلاش کرده است اعتکاف را به بستری برای رشد معرفت و اخلاق تبدیل کند و این سند پس از بررسی به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و هم‌اکنون در سراسر کشور و حتی خارج از کشور مراکز اعتکاف را هدایت می‌کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین تکیه‌ای با تأکید بر نقش مردم در توسعه اعتکاف، گفت: اعتکاف یک حرکت مردمی و اجتماعی است و دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی باید با پشتیبانی و تبرک از این جریان، زمینه مشارکت گسترده جوانان را فراهم کنند.

وی در ادامه به اهمیت تقویت اخلاق، عادات نیکو و ترک رفتارهای منفی اشاره کرد و افزود: اگر انسان عادت‌های خوب را در زندگی خود تقویت کند، ترک آن دشوار نخواهد بود و بالعکس، ترک عادت‌های ناپسند نیازمند توجه و برنامه‌ریزی است.

رئیس ستاد اعتکاف کشور به حمایت مقام معظم رهبری از توسعه اعتکاف دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: پس از حضور گسترده دانش‌آموزان در اعتکاف و مشاهده آثار تربیتی آن، رهبر معظم انقلاب دستور دادند که این حرکت تثبیت و ماندگار شود تا نسل جوان بیشترین بهره را از این فرصت معنوی ببرد.

وی از مسئولان و دست‌اندرکاران امور فرهنگی خواست تا با همکاری و پشتیبانی از اعتکاف، فرصت‌های معنوی و تربیتی این جریان را به حداکثر برسانند و تاکید کرد: اعتکاف مردمی است و نقش مردم و سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی در توسعه آن تعیین‌کننده است.