به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از ایندیپندنت، حافظه انسان شکننده، خطاپذیر و بهشدت وابسته به احساسات است. اما شاید درمانی ساده و خوشطعم برای تقویت آن وجود داشته باشد:شکلات تلخ.
دانشمندان «مؤسسه فناوری شیبائورا» در ژاپن دریافتهاند که فلاوانولها – ترکیبات تلخ طبیعی موجود در شکلات تلخ، شراب قرمز و انواع توتها – میتوانند عملکرد شناختی را بهطور محسوسی بهبود دهند. در آزمایشی که بر روی موشها انجام شد، حیواناتی که یک ساعت پیش از آزمون حافظه، فلاوانول دریافت کرده بودند، در تشخیص اشیای جدید حدود ۳۰ درصد بهتر از گروه کنترل عمل کردند.
به گفتهی پژوهشگران، طعم تند و تلخ کاکائو موجب افزایش ترشح نورآدرنالین در هیپوکامپوس – بخشی از مغز که مسئول تبدیل خاطرات کوتاهمدت به بلندمدت است – میشود. این واکنش مانند «تلنگری شیمیایی» به مغز عمل کرده و فرآیند یادگیری را تقویت میکند.
دکتر «یاسویوکی فوجی»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «فلاوانولها طعمی گس و تلخ دارند. ما فرض کردیم این طعم خود نوعی پیام حسی است که از طریق اعصاب حسی مستقیماً به دستگاه عصبی مرکزی منتقل میشود و مغز را برای واکنش فیزیولوژیکی آماده میکند.»
نتایج نشان داد موشهایی که فلاوانول مصرف کرده بودند، فعالیت حرکتی، کنجکاوی و توانایی یادگیری بیشتری نسبت به گروه دیگر داشتند.
فوجی در ادامه افزود: «پاسخهای فیزیولوژیکی ناشی از مصرف فلاوانولها مشابه واکنش بدن به ورزش است؛ نوعی استرس ملایم که سیستم عصبی مرکزی را فعال کرده و موجب افزایش هوشیاری و حافظه میشود. بنابراین، مصرف متعادل شکلات تلخ – حتی با جذب کم این ترکیبات در خون – میتواند کیفیت زندگی و سلامت مغز را بهبود بخشد.»
این پژوهش در نشریه Food Science منتشر شده است و میتواند توضیح دهد چرا مطالعات پیشین نیز نشان داده بودند که مصرف منظم فلاوانولها در بزرگسالان به بهبود حافظه منجر میشود.
به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از ایندیپندنت، حافظه انسان شکننده، خطاپذیر و بهشدت وابسته به احساسات است. اما شاید درمانی ساده و خوشطعم برای تقویت آن وجود داشته باشد:شکلات تلخ.
دانشمندان «مؤسسه فناوری شیبائورا» در ژاپن دریافتهاند که فلاوانولها – ترکیبات تلخ طبیعی موجود در شکلات تلخ، شراب قرمز و انواع توتها – میتوانند عملکرد شناختی را بهطور محسوسی بهبود دهند. در آزمایشی که بر روی موشها انجام شد، حیواناتی که یک ساعت پیش از آزمون حافظه، فلاوانول دریافت کرده بودند، در تشخیص اشیای جدید حدود ۳۰ درصد بهتر از گروه کنترل عمل کردند.
به گفتهی پژوهشگران، طعم تند و تلخ کاکائو موجب افزایش ترشح نورآدرنالین در هیپوکامپوس – بخشی از مغز که مسئول تبدیل خاطرات کوتاهمدت به بلندمدت است – میشود. این واکنش مانند «تلنگری شیمیایی» به مغز عمل کرده و فرآیند یادگیری را تقویت میکند.
دکتر «یاسویوکی فوجی»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «فلاوانولها طعمی گس و تلخ دارند. ما فرض کردیم این طعم خود نوعی پیام حسی است که از طریق اعصاب حسی مستقیماً به دستگاه عصبی مرکزی منتقل میشود و مغز را برای واکنش فیزیولوژیکی آماده میکند.»
نتایج نشان داد موشهایی که فلاوانول مصرف کرده بودند، فعالیت حرکتی، کنجکاوی و توانایی یادگیری بیشتری نسبت به گروه دیگر داشتند.
فوجی در ادامه افزود: «پاسخهای فیزیولوژیکی ناشی از مصرف فلاوانولها مشابه واکنش بدن به ورزش است؛ نوعی استرس ملایم که سیستم عصبی مرکزی را فعال کرده و موجب افزایش هوشیاری و حافظه میشود. بنابراین، مصرف متعادل شکلات تلخ – حتی با جذب کم این ترکیبات در خون – میتواند کیفیت زندگی و سلامت مغز را بهبود بخشد.»
این پژوهش در نشریه Food Science منتشر شده است و میتواند توضیح دهد چرا مطالعات پیشین نیز نشان داده بودند که مصرف منظم فلاوانولها در بزرگسالان به بهبود حافظه منجر میشود.