به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین،یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کرد، وجود فروکتوز در بسیاری از میوههاست. مصرف زیاد فروکتوز میتواند به تریگلیسیرید تبدیل شود که در بلندمدت احتمال بروز کبد چرب را افزایش میدهد. میوههایی مانند سیب (بهویژه آب سیب)، گلابی، انبه و آبمیوههای صنعتی یا خانگی به دلیل محتوای بالای فروکتوز میتوانند در صورت مصرف بیش از حد، زمینهساز چربی در کبد شوند.
میوههایی که قند خون را سریع بالا میبرند
اگر از دیابت رنج میبرید یا نگرانی در مورد افزایش قند خون دارید، باید مراقب میوههایی با شاخص گلیسمی بالا باشید. این میوهها قند خون را سریع بالا میبرند و ممکن است خطر تشدید دیابت یا افزایش تریگلیسیرید را به همراه داشته باشند. میوههایی مانند انگور، انبه، خرما، خربزه، انجیر خشک، موز بسیار رسیده و هندوانه جزو این دسته قرار میگیرند. بهتر است در طول روز فقط یک واحد از این میوهها مصرف شود.
مراقب میوههای پرفتاسیم باشید
در صورتی که به نارسایی کلیه یا مشکلات قلبی مبتلا هستید، باید مراقب میوههای پرپتاسیم مانند موز، طالبی، پرتقال و زردآلو (تازه یا خشک) باشید. مصرف زیاد این میوهها میتواند موجب افزایش سطح پتاسیم خون و ایجاد مشکلاتی همچون آریتمی قلبی شود. همچنین میوههای خشک، گرچه مفید هستند، باید بهدلیل غلظت بالای قند و کالری با احتیاط مصرف شوند.
آیا لیموترش قند بالایی دارد؟
یکی از باورهای رایج در میان مردم این است که لیموترش قند بالایی دارد و باید مصرف آن در افراد دیابتی محدود شود. اما حقیقت این است که لیموترش یکی از میوههای کمقند است و در هر ۱۰۰ گرم آن فقط ۲ تا ۳ گرم قند وجود دارد. برخلاف تصور عمومی، لیموترش بهدلیل دارا بودن ویتامین C و فیبر، قند خون را بهطور تدریجی تغییر میدهد و بیماران دیابتی میتوانند در حد متعادل از آن استفاده کنند.
آبلیمو و آبغوره: آیا موثر در کاهش قند خون هستند؟
برخی افراد معتقدند که مصرف زیاد آبلیمو و آبغوره میتواند به کاهش قند خون کمک کند، اما باید گفت که هنوز شواهد علمی قطعی در این زمینه وجود ندارد. این مواد قند قابلتوجهی ندارند و جزو واحدهای میوه محسوب نمیشوند.
در نهایت، با توجه به شرایط فردی، بهتر است در مصرف میوهها تعادل را رعایت کنید و از مشاورههای متخصص تغذیه برای انتخاب مناسبترین گزینهها بهرهمند شوید. همچنین، در صورت وجود مشکلات خاص مانند دیابت، نارسایی کلیه یا بیماریهای قلبی، توصیه میشود مصرف میوهها تحت نظر پزشک یا کارشناس تغذیه قرار گیرد تا از هرگونه مشکل یا عوارض جلوگیری شود.