شناسهٔ خبر: 75623057 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانی اسلام در گناباد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان گناباد، از کشف یک محوطه تاریخی متعلق به قرون میانی دوره اسلامی در محدوده شهر روشناوند خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، حمیدرضا محمودی‌قوژدی در جمع خبرنگاران در خصوص کشف این محوطه تاریخی اظهارکرد: چند روز پیش هنگام عملیات عمرانی برای احداث آب‌انبار جدید در یکی از اراضی کشاورزی این شهر، راننده بیل مکانیکی در عمق خاک با سازه‌ای قدیمی برخورد کرد. پس از اطلاع‌رسانی به اداره میراث فرهنگی، کارشناسان این اداره به همراه باستان‌شناسان دانشگاه آموزش عالی گناباد بلافاصله در محل حاضر شدند و بررسی‌های اولیه را آغاز کردند.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد که این سازه آجری با آجرهایی به ابعاد 25 در 25 و ضخامت 6 سانتی‌متر، با ملات ساروج و در عمق حدود 3٫5 متری از سطح زمین احداث شده است. ساختار معماری و نوع مصالح نشان می‌دهد که این بنا احتمالاً متعلق به دوره‌ای میان قرون پنجم تا هشتم هجری قمری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی گناباد عنوان کرد: در اطراف این سازه همچنین قطعات متعددی از سفال‌های لعاب‌دار و بدون لعاب به‌دست آمده که از نظر سبک و لعاب، قابل‌انتساب به قرون میانی اسلامی هستند و این موضوع قدمت تاریخی این محدوده را تأیید می‌کند.

محمودی‌قوژدی خاطرنشان کرد:به‌منظور حفاظت از آثار و جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی، تمامی فعالیت‌های عمرانی در محل متوقف و محوطه تحت پوشش حفاظتی قرار گرفته است. همچنین بررسی‌های تخصصی‌تر باستان‌شناسی در دستور کار قرار دارد تا جزئیات بیشتری از این کشف تاریخی مشخص شود.

گفتنی است؛ در دو هفته قبل نیز در عملیات عمرانی در محدوده منطقه قصبه شهر گناباد یک مسجد دوره خوارزمشاهی کشف شده بود.

اخبار گناباد , خراسان رضوی , اخبار استان خراسان رضوی , اخبار مشهد , اخبار گناباد , خراسان رضوی , اخبار استان خراسان رضوی , اخبار مشهد , اخبار گناباد , خراسان رضوی , اخبار استان خراسان رضوی , اخبار مشهد , اخبار گناباد , خراسان رضوی , اخبار استان خراسان رضوی , اخبار مشهد ,

انتهای پیام/282