شناسهٔ خبر: 75593808 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری؛ مسکن یا طلا؟

پژوهشگر اقتصادی معتقد است با توجه به شرایط اقتصادی امروز کشور، طلا گزینه اول سرمایه‌گذاری است

صاحب‌خبر -
تبلیغات

در شرایط فعلی اقتصاد ایران، بهترین انتخاب برای سرمایه‌گذاری، کدام بازار است؟ سوالی که همچنان ذهن مردم و سرمایه گذاران خرد را درگیر کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز،  امیرمحمد گلوانی تحلیلگر اقتصادی درباره مناسب‌ترین بازار برای سرمایه گذاری گفت: با توجه به اینکه بازار سهام نزدیک به سقف تاریخی خود است، به نظر می‌رسد قیمت سهام نه ارزان است و نه گران، اما مواردی می‌تواند بازار را از این مرحله عبور دهد که آن موارد می‌تواند شایعه تغییر نرخ خوراک یا تغییر فرمول‌ها باشد.

اما در وضعیت فعلی، اگر این اتفاقات رخ ندهد به نظر نمی‌رسد بازار سهام در کوتاه‌مدت توجیه زیادی داشته باشد و نهایتاً بخش کوچکی از سهام را می‌توان به صنایع خاص اختصاص داد که گزارش‌های خوبی داشته‌اند، مانند صنعت پالایشی، صنعت زراعی و صنعت سیمانی.

به گفته این پژوهشگر «با توجه به اینکه همچنان نااطمینانی‌ها، التهابات سیاسی و چه‌بسا نظامی وجود دارد، در کوتاه‌مدت با کاهش حدود ۱۰ درصدی نرخ دلار و کاهش بیش از ۱۰ درصدی نرخ طلای آبشده و طلای گرمی مواجه شدیم که این بازارها همچنان با نگاه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت بهتر از سایر بازارها به نظر می‌رسند».

گلوانی بیان کرد: با مفروضات ذهنی من، اگر افراد خوشبین به حل و فصل منازعات سیاسی و نظامی باشند، دلار ۱۰۸ هزار تومانی به قیمتی رسیده است که نمی‌توان انتظار رشد قابل توجه از آن داشت. اما اگر کسی معتقد باشد فضای سیاسی و نظامی همچنان ریسک دارد و کاملاً برطرف نشده، با این مفروضات، شاید طلا گزینه اول سرمایه‌گذاری باشد.

وی درباره شرایط بازار مسکن برای سرمایه گذاری نیز تاکید کرد: به نظر می‌رسد تکانه‌هایی که در بازار مسکن دیده شده، بیشتر تبدیل دارایی افراد است. کسانی که در گذشته، طلا یا دارایی‌های دیگر داشتند، الان در حال تبدیل کردن دارایی شان به احسن هستند. افرادی هم هستند که به قصد مسکن مصرفی، تقاضا ایجاد می‌کنند. بنابراین، فضای بازار مسکن هنوز برای سرمایه‌گذاری مناسب نیست؛ چون موانعی که بر سر این موضوع وجود دارد، همچنان به قوت خود باقی است و فقط فرصتی برای کسانی است که قصد خرید مسکن مصرفی دارند.

وی همچنین درباره رمزارزها و سرمایه‌گذاری در این بازار تاکید کرد: بیت‌کوین می‌تواند بخش کوچکی از سبد سرمایه‌گذاری بلندمدت باشد، در رقابت کریپتوکارنسی‌ها، بسیاری از ارزهای دیگر احتمالاً شکست خواهند خورد و بیت‌کوین است که می‌تواند ادامه دهد.

احمدرضا سرحدی، کارشناس حوزه مسکن گفت: با توجه به مسائل ناترازی آب در تهران و وضعیت بحرانی فعلی، نقدشوندگی مسکن نسبت به ارز و طلا بسیار کند است. فکر نمی‌کنم مسکن در این چند ماه پایانی سال، بتواند رونق سابق خود را بازیابد. سرمایه‌گذاری در بخش مسکن، با احتیاط و معاملات به مقدار بسیار کم انجام می‌شود و بهتر است منتظر ماند تا بازار تثبیت شود

تبلیغات

برچسب‌ها: