شناسهٔ خبر: 75572875 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آمریکا حضور نظامی در اروپای شرقی را کاهش می‌دهد

دولت رومانی با استناد به اظهارات مقامات آمریکایی از تصمیمات ایالات متحده برای کاهش نیروهای خود در اروپای شرقی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ان تی وی، ارتش آمریکا با تجهیزات نظامی و نیروهای زیاد سهم قابل توجهی در جبهه شرقی ناتو دارد. با این حال، ایالات متحده آمریکا به متحدان خود اطلاع داده است که قصد دارد تعداد پرسنل خود را در این منطقه در آینده کاهش دهد.

بر اساس اطلاعات دولت رومانی، آمریکا حضور نظامی خود را در اروپای شرقی کاهش خواهد داد. وزارت دفاع رومانی اعلام کرد که ایالات متحده به رومانی و سایر متحدان اطلاع داده است که برخی از نیروهای خود را در جبهه شرقی ناتو کاهش خواهد داد.

این وزارتخانه اعلام کرد: تصمیم ایالات متحده شامل لغو چرخش یک تیپ در اروپا است که واحدهایی در چندین کشور ناتو مستقر داشت.

یونوت موستانو، وزیر دفاع رومانی، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما در مورد خروج نیروهای آمریکایی صحبت نمی‌کنیم، بلکه منظور پایان دادن به چرخش یک تیپ است که واحدهایی در چندین کشور ناتو، از جمله بلغارستان، رومانی، اسلواکی و مجارستان، مستقر داشت.

به گفته وی، تقریباً 1000 سرباز آمریکایی پس از این تغییر در رومانی مستقر خواهند ماند تا به بازدارندگی هرگونه تهدید کمک کنند.

این وزیر رومانیایی افزود: قابلیت‌های استراتژیک بدون تغییر باقی می‌مانند. سامانه دفاع موشکی در دوسلو کاملاً عملیاتی باقی خواهد ماند. پایگاه هوایی کامپیا تورزی و پایگاه میهایل کوگالنیچانو، به همراه واحد رزمی نیروی هوایی خود، نیز حضور آمریکا را حفظ خواهند کرد.

به گفته وزارت دفاع رومانی، این تصمیم قابل پیش‌بینی بود. این وزارتخانه افزود: این تصمیم نتیجه اولویت‌های جدید دولت آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ بود که در ماه فوریه اعلام شد.

ناتو هم برای کاهش نگرانی ها اعلام کرده است که کاهش اعلام‌شده حضور نظامی ایالات متحده در اروپای شرقی یک طرح تنظیمی است.

یک مقام ناتو در بروکسل در این باره اظهار داشت: حتی با این تنظیم، حضور نیروهای آمریکایی در اروپا همچنان بیشتر از سال‌های گذشته است و تعداد نیروهای آمریکایی در این قاره به طور قابل توجهی بیشتر از قبل از سال 2022 است.

وی گفت که این اقدام غیرمعمول نیست. ایالات متحده از قبل ناتو را از این برنامه‌ها مطلع کرده بود.

وی افزود: این اتحاد نظامی و مقامات آمریکایی در تماس نزدیک هستند تا اطمینان حاصل شود که ناتو توانایی‌های بازدارندگی و دفاعی قوی خود را حفظ می‌کند.

این مقام ناتو افزود که در مورد تعهد ایالات متحده به ناتو شکی وجود ندارد.

در این میان سخنگوی وزارت دفاع لهستان اعلام کرد که این کشورانتظار کاهش نیروهای آمریکایی را ندارد.

انتهای پیام/