شناسهٔ خبر: 75569562 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

استاندار اصفهان:

شوراها موتور محرک امنیت ملی و توزیع عادلانه خدمات هستند

استاندار اصفهان در جمع فرمانداران و مسئولان، ضمن برشمردن نقش حیاتی شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: شوراها تضمین‌کننده امنیت ملی و ابزار اصلی برای مهار سیل مهاجرت و اصلاح الگوی توسعه نامتوازن در کشور هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی جمالی‌نژاد در چهارمین دوره همایش منطقه‌ای آموزش انتخابات ویژه مدیران کل سیاسی فرمانداران، مدیران فناوری اطلاعات و مسئولان آموزش استان‌های سمنان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان، در سخنانی مبسوط، بر اهمیت دو زاویه کلیدی در نقش شوراهای اسلامی تأکید کرد و به نقش شوراها در امنیت ملی کشور و نقش آن‌ها در توزیع عادلانه خدمات و امکانات در پهنه جمعیتی کشور اشاره کرد.

وی با طرح این پرسش که نقش شوراها در امنیت ملی کشور چقدر است، این نهاد را «خاکریز اول مطالبات مردم» در برابر حاکمیت دانست و گفت: با انتخاب مستقیم اعضای شورا توسط مردم مطالبات و صدای مردم توسط فردی پیگیری می‌شود که از جنس خودشان است و این فرایند موجب ایجاد حس تعلق در شهرها و روستاها، هم‌بستگی و وفاق داخلی و در نهایت ارتقای سرمایه اجتماعی می‌شود.

استاندار اصفهان تأکید کرد که تقویت سرمایه اجتماعی از طریق شوراها، امنیت اجتماعی کشور را تأمین و امنیت ملی را تضمین خواهد کرد و یادآور شد که اگر شوراها دچار مشکل هستند، ناشی از رسیدگی نکردن به‌موقع به مطالبات مردمی است.

وی با مقایسه وضعیت فعلی با دورانی که شوراها حضور نداشتند و برای کوچک‌ترین اقدام در دورترین روستاها باید از وزیر و استاندار مجوز گرفته می‌شد، تصریح کرد: اکنون تصمیم‌گیری‌ها با حضور شوراها سرعت، دقت و دلسوزی بسیار بیشتری یافته است.

جمالی‌نژاد با اشاره به بند دوم سیاست‌های ابلاغی رهبری در موضوع جوانی و افزایش جمعیت (توازن و چگالی متناسب جمعیت)، به موضوع حیاتی توزیع عادلانه خدمات پرداخت و ریشه بسیاری از معضلات فعلی را در تاریخ توسعه کشور دانست.

وی الگوی توسعه کشور قبل از سال ۱۳۰۰ را یک نظام شهری «کهکشانی» با توزیع متوازن جمعیت و تعامل مکمل بین روستاها و شهرها دانست و گفت: پس از «اصلاحات ارضی» و «جراحی نابجای» متعاقب آن، الگوی توسعه به سمت «زنجیره‌ای» متمایل شد و سیل مهاجرت آغاز شد.

وی وضعیت کنونی کشور را به کلان‌شهرنشینی تشبیه کرد که در آن سر (کلان‌شهرها همچون اصفهان، تهران و تبریز) مدام بزرگ‌تر شده و دست و پا (شهرهای کوچک و روستاها) کوچک و خالی از سکنه می‌شوند.

استاندار اصفهان تأکید کرد که نقش شوراها این است که جمعیت را همچون آهن‌ربا در محل سکونت خود نگه دارند و با شنیدن و پیگیری مطالبات مردم اجازه ندهند که مردم به‌دنبال مهاجرت و حاشیه‌نشینی بروند.

جمالی‌نژاد با اشاره به تجربه سال ۱۳۹۵ و درخواست برای تفاوت قائل شدن در آمارگیری میان «مالکین» و «ساکنین» برای فهم جریان مهاجرت، خواستار احصای کامل شناسنامه مهاجرتی استان شد تا خدمات و امکانات به محل «مبدأ» مهاجرت هدایت شود.

استاندار اصفهان در سخنان خود بر موضوع آموزش اعضای شوراها تأکید کرد و افزود: با توجه به همزمانی انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری که ممکن است منجر به کاهش تمرکز بر شوراها شود، خواستار تلاش برای افزایش پویایی و رقابت سالم در این انتخابات شد.

وی ارائه آموزش‌های «قبل از انتخاب»، «حین اتفاقات» و «بعد از انتخابات» را ضروری دانست تا افرادی که نامزد می‌شوند، نوع کار شوراها را بشناسند و بدانند که قدرت یک عضو شورا برای «اصلاح یا تخریب» یک طرح یا پروژه تا چه حد می‌تواند مهم و حساس باشد.