شناسهٔ خبر: 75532737 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بقایی: سازمان ملل از آزمون تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران خوب بیرون نیامد

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موضع‌گیری جامعه بین‌المللی درباره تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، گفت که سازمان ملل از این آزمون خوب بیرون نیامد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه، ۵ مهر، در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم هشتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل (UN DAY، گفت: ما هم از ناحیه جنگ جهانی اول و هم از در جریان جنگ دوم آسیب زیادی دیدیم، لطمات زیادی خوردیم و کلاً هم ایران به‌عنوان یک کشور متمدن با فرهنگ همیشه در مسیر ارتقای صلح و امنیت بین‌المللی کوشا بوده است.

وی با اشاره به اینکه امسال در شرایط متفاوتی هشتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل را مد نظر قرار دادیم، بیان کرد: به این جهت که دنیای امسال متفاوت با دنیای سال گذشته است؛ متاسفانه نقض‌های فاحش اصول و اهداف منشور ملل متحد به نوعی جهان‌گیر شده است، تبعات قانون‌شکنی و بی‌احترامی به اصول و اهداف سازمان ملل صلح و امنیت جهانی را در معرض خطر بی‌سابقه قرار داده است.

بقایی، عنوان کرد: ما از این فرصت استفاده کردیم هم برای تاکید بر پایبندی خود به اصول و اهداف تشکیل دهنده منشور سازمان ملل متحد و کلیت سازمان ملل و هم ابراز نگرانی از روند‌های خطرناکی که کل جامعه جهانی را گرفتار خود کرده و مهمترین آنها یکجانبه‌گرایی و عادی شدن استفاده از زور و مداخله در امور داخلی کشورهاست.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتفاقاتی که در خرداد ماه گذشته افتاد باعث می‌شود که ما همیشه از جامعه جهانی و از سازمان ملل مطالبه‌گر باشیم، به دلیل اینکه کشور ما بدون هیچ دلیلی مورد تجاوز و تعدی رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گرفت و سازمان ملل از این آزمون خوب بیرون نیامد و شورای امنیت سازمان ملل به دلیل اینکه تحت نفوذ آمریکا قرار داشت و متاسفانه قرار دارد حتی نتوانست یک بیانیه مختصر در محکومیت این تجاوز صادر کند.

وی افزود: همان‌طور اتفاقات دیگری که ما در ماه‌های ماه اخیر شاهد آن بودیم از جمله تلاش ۳ کشور اروپایی و آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده علیه ایران به بهانه موضوع هسته‌ای؛ همه اینها گواه این است که دوستداران واقعی صلح و امنیت بین‌المللی باید به صورت جدی مراقب نقض‌های فاحش قواعد و اصول حقوق بین‌الملل باشند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اتفاقی که در اوگاندا افتاد و ۱۲۰ کشور از موضع ایران هم در محکومیت تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا حمایت کردند و هم از دیدگاه ایران مبنی بر غیر قانونی بودن اقدام ۳ کشور اروپایی و آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده تحریمی و همین‌طور موضع روسیه و چین به عنوان ۲ عضو دائم و اثرگذار در شورای امنیت اینها مواردی است که باید به آنها پرداخته شود و اینها نشان می‌دهد که کماکان قاطبه جامعه بین‎المللی نسبت به اصول و اهداف منشور ملل متحد جدی و وفادار هستند.

انتهای پیام/