شناسهٔ خبر: 75526449 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

شیر پرچرب بهتر است یا کم‌چرب؟

بر اساس نتایج یک پژوهش ۳۳ ساله در نروژ که بر روی بیش از ۷۳هزار نفر انجام شده، نوشیدن شیر پرچرب با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و سایر علل مرتبط است، در حالی که مصرف شیر کم‌چرب با کاهش نسبی این خطر همراه بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه که نتایج آن در مجله علمی Clinical Nutrition منتشر شده، تفاوت تاثیر شیر پرچرب و کم‌چرب بر سلامت قلب را معلوم کرده است.

پژوهشگران داده‌های سه مرحله غربالگری سلامت قلب در نروژ را که بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام شده بود، بررسی کردند. این مطالعه شامل ۷۳هزار و ۸۶۰ نفر با میانگین سنی ۴۱ سال بود و طی ۳۳ سال پیگیری، ۲۶هزار و ۳۹۳ مورد مرگ از جمله ۸۵۹۰ مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی ثبت شد.

شیر کم‌چرب خطر بیماری قلبی کم‌تری دارد

نتایج نشان داد افرادی که شیر پرچرب می‌نوشیدند، نسبت به مصرف‌کنندگان شیر کم‌چرب، در معرض خطر بالاتری از مرگ‌ومیر قرار داشتند. کسانی که بیشترین میزان شیر را مصرف می‌کردند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ از هر علت و ۱۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی بودند. تحلیل‌های دقیق‌تر نشان داد که این افزایش خطر عمدتا ناشی از مصرف شیر پرچرب بوده است.

در مقایسه با شیر پرچرب، نوشیدن شیر کم‌چرب با ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ کلی و ۷ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی همراه بوده است.

پژوهشگران تاکید کردند که نتایج حتی پس از حذف موارد مرگ زودهنگام یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، همچنان پایدار بود. با این حال، آن‌ها یادآور شدند که مصرف‌کنندگان شیر کم‌چرب معمولا زنانی با سطح تحصیلات بالاتر و سبک زندگی سالم‌تر (از جمله سیگار نکشیدن) بودند.

به گزارش اطلاعات آنلاین به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه که نتایج آن در مجله علمی Clinical Nutrition منتشر شده، تفاوت تاثیر شیر پرچرب و کم‌چرب بر سلامت قلب را معلوم کرده است.

پژوهشگران داده‌های سه مرحله غربالگری سلامت قلب در نروژ را که بین سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ انجام شده بود، بررسی کردند. این مطالعه شامل ۷۳هزار و ۸۶۰ نفر با میانگین سنی ۴۱ سال بود و طی ۳۳ سال پیگیری، ۲۶هزار و ۳۹۳ مورد مرگ از جمله ۸۵۹۰ مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی ثبت شد.

شیر کم‌چرب خطر بیماری قلبی کم‌تری دارد

نتایج نشان داد افرادی که شیر پرچرب می‌نوشیدند، نسبت به مصرف‌کنندگان شیر کم‌چرب، در معرض خطر بالاتری از مرگ‌ومیر قرار داشتند. کسانی که بیشترین میزان شیر را مصرف می‌کردند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ از هر علت و ۱۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی بودند. تحلیل‌های دقیق‌تر نشان داد که این افزایش خطر عمدتا ناشی از مصرف شیر پرچرب بوده است.

در مقایسه با شیر پرچرب، نوشیدن شیر کم‌چرب با ۱۱ درصد کاهش خطر مرگ کلی و ۷ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی همراه بوده است.

پژوهشگران تاکید کردند که نتایج حتی پس از حذف موارد مرگ زودهنگام یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، همچنان پایدار بود. با این حال، آن‌ها یادآور شدند که مصرف‌کنندگان شیر کم‌چرب معمولا زنانی با سطح تحصیلات بالاتر و سبک زندگی سالم‌تر (از جمله سیگار نکشیدن) بودند.