شناسهٔ خبر: 75514129 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

صادرات 10‌هزار تن مرکبات مازندران به بازارهای جهانی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران از صادرات 10 هزار و 260 تن کیوی، نارنگی و پرتقال از این استان خبر داد و بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و حمایت از کشاورزان تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  اسداله تیموری‌یانسری از صادرات قابل توجه مرکبات این استان به بازارهای جهانی در قالب 502 محموله خبر داد.

وی افزود: بر اساس اعلام کیوی 238 محموله به میزان 5100 تن، نارنگی 239 محموله به میزان 4700 تن و پرتقال: 25 محموله به میزان 460 تن صادر شد.

تیموری‌یانسری توسعه صنایع تبدیلی را یکی از کلیدی‌ترین راهکارها برای کاهش ضایعات، افزایش ارزش افزوده و سوددهی و ایجاد ثبات در اقتصاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: این صنایع با تبدیل محصولات خام به فرآورده‌های متنوع، ارزش افزوده چشمگیری ایجاد می‌کنند.

وی با اشاره به اهمیت بسته‌بندی و برندسازی گفت: بسته‌بندی باکیفیت و استاندارد محصولات فرآوری شده تحت یک برند واحد، به تدریج موجب شناخته شدن «مرکبات  مازندران» به عنوان یک نشان معتبر در تجارت جهانی می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران تأکید کرد که تحقق این اهداف بدون حمایت از کشاورزان در خط مقدم تولید ممکن نیست و به راهکارهای اصلی در این حوزه پرداخت و گفت: آموزش و ترویج استانداردها و ارائه آموزش‌های لازم به باغداران برای کنترل آفات، برداشت به‌موقع و روش‌های نوین بسته‌بندی، رفع موانع زیرساختی با سرمایه‌گذاری برای احداث سردخانه‌های مدرن و توسعه سیستم‌های حمل‌ونقل یخچال‌دار، حمایت‌های مالی و بیمه‌ای با  ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت برای نوسازی باغات و توسعه پوشش‌های بیمه‌ای برای مقابله با خسارات ناشی از حوادثی مانند سرمازدگی اهمیت دارد.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: برای تثبیت و افزایش این موفقیت‌ها، باید با یک برنامه‌ریزی استراتژیک، از وضعیت کنونی که متکی به فروش محصول خام است، به سمت اقتصادی مبتنی بر صنایع تبدیلی و ارزش افزوده حرکت کرد. این گذار، با حمایت واقعی از کشاورزان و توسعه زیرساخت‌های لازم، نه تنها اقتصاد منطقه را متحول خواهد کرد، بلکه نام ایران در بازارهای جهانی بیش از پیش می‌درخشد.

انتهای پیام/