شناسهٔ خبر: 75513682 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

کاهش تولید شیرخام با شیوع بیماری تب برفکی

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران از کاهش تولید شیرخام در پی شیوع تب برفکی خبر داد و گفت: هیچ نهاده‌ای در سامانه بازارگاه عرضه نمی شود و این امر واحدهای تولیدی را با مشکل روبرو کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، سید احمد مقدسی واردات دام های سبک و سنگین را یکی از عوامل انتقال و شیوع بیماری تب برفکی در کشور عنوان کرد و گفت: کشور عراق با اپیدمی بیماری تب برفکی در بین دام های خود روبروست.

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران اظهارداشت: اکنون استان های تهران ، البرز، قزورین ، قم و مرکزی درگیر بیماری تب برفکی هستند به طوری که حتی گله هایی که واکسن زده اند ۲۳ روز درگیرند و بهبودی حاصل نشده است.

مقدسی افزود: سویه جدید ویروس تب برفکی تحت عنوان ستوان آفریقایی (sat۱ آفریقایی ) وارد کشور شده است.

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران اظهار داشت: شیوع بیماری تب برفکی در دامداری ها در حالی رخ داده است که اکنون در سامانه بازارگاه نهاده وجود ندارد و با قحطی روبرو شده ایم؛ نهاده ای نیست که دامداران آن را از سامانه بازارگاه تهیه کنند.

وی اظهارداشت: در حال حاضر هر کیلوگرم ذرت با قیمت ۳۶ هزارتومان، کنجاله سویا با قیمت ۴۰ هزارتومان و جو با قیمت ۲۵ هزارو ۲۰۰ تومان در بازار آزاد عرضه می شود و دامداران ناچارند برای تهیه خوراک دام خود نهاده ها را با چنین قیمت هایی تهیه کنند.

مقدسی تصریح کرد: قیمت مصوب ۲۳ هزار تومان شیرخام برمبنای قیمت مصوب نهاده های دامی در سامانه بازارگاه بوده است و دولت به تعهد خود عمل نکرده بنابراین شاهد افزایش قیمت نهاده ها و همچنین شیرخام هستیم.