شناسهٔ خبر: 75488034 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

ایران و ترکیه در حوزه تفکر و عقلانیت از هم دور نیستند

حوزه/سفیرترکیه در ایران گفت:ایران و ترکیه دارای روابط عمیق و ریشه ‌دار و دوستانه از سال‌های دور بوده‌اند. این روابط در عرصه های فلسفی، دینی، فرهنگی و اجتماعی از گذشته وجود داشته است و در حوزه تفکر و عقلانیت نیز این دو کشور از هم دور نیستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، پروفسور حجابی کرلانگیچ، سفیر ترکیه در ایران یکم آبان‌ماه در همایش یک روزه «بازسازی میراث فرهنگی مشترک ایران وترکیه» که در جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، در سخنان خود با تقدیر از همه دست اندرکاران برگزاری این همایش، اظهارکرد: ایران و ترکیه دارای روابط عمیق و ریشه ‌دار و دوستانه از سال‌های دور بوده‌اند. این روابط در عرصه های فلسفی، دینی، فرهنگی و اجتماعی از گذشته وجود داشته است و در حوزه تفکر و عقلانیت نیز این دو کشور از هم دور نیستند.

وی عصر ملاصدرا را واقع در یک پیچ تاریخی دانست و افزود:‌ همانگونه که امروز می خواهیم در یک پیچ تاریخی به نقطه ای دست یابیم، ملاصدرا نیز در عصر خود مدیون اساتیدی است که از آنان وام گرفته است.

سفیر ترکیه در ایران خاطرنشان کرد: دنیای تفکر، وام‌دار و متاثر از یکدیگر هستند. با توجه به توقفی که در فلسفه یونانی و سوریانی رخ داده بود، ملاصدرا توسعه و پیشرفتی را به وجود آورد که نقش مهمی در توسعه فلسفه اسلامی داشت.

پرفسور کئرلانگئج با اشاره به نقش اساتید مهمی همچون شیخ بهائی، میرداماد و میرفندرسکی در جایگاه حکمی ملاصدرا، ‌اظهار کرد: ترجمه کلام ملاصدرا و تبدیل آن به یک زبان جدید کار دشواری است و جای تقدیر و تشکر دارد به ویژه اینکه این ترجمه فرصتی برای یک گردهمایی و همفکری جدید به وجود آورد.

گفتنی است، پس از سخنرانی سفیر کشور ترکیه، مراسم رونمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی استانبولی با حضور غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

۳۱۳/۱۷