شناسهٔ خبر: 75484977 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تبیان | لینک خبر

۸ دلیل علمی برای گنجاندن کدو حلوایی در برنامه غذایی

کدو حلوایی یک سبزی مغذی است که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

صاحب‌خبر -

کدو حلوایی سرشار از فیبر، ویتامین‌های A و C، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن است. این سبزی همچنین فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله حمایت از سلامت قلب و پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و غیره.

۱. محافظت در برابر سرطان

کدو حلوایی حاوی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی از جمله بتاکاروتن است که ممکن است از بدن در برابر سرطان محافظت کند. یکی از مطالعات نشان داد که مصرف بالاتر بتاکاروتن و ویتامین A با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه در غیر سیگاری‌ها مرتبط است.

این سبزی همچنین ویتامین C دارد که ممکن است در محافظت از بدن در برابر سرطان مفید باشد. تحقیقات آزمایشگاهی دیگر پیشنهاد کرده‌اند که ترکیبات موجود در کدو حلوایی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان سینه، ملانوما و لوسمی را کاهش دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری در انسان نیاز است.

۲. حمایت از سلامت قلب

سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدوحلوایی به طور شناخته‌شده‌ای از سلامت قلب حمایت می‌کنند. این سبزیجات حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای مفید برای سلامت قلب هستند.

مطالعات مشاهده‌ای نشان داده‌اند که افزایش مصرف روزانه سبزیجات زرد/نارنجی با کاهش قابل توجه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی مرتبط است.

۳. تقویت سلامت پوست

ویتامین C موجود در کدو حلوایی برای سلامت پوست اهمیت زیادی دارد. این ویتامین به تشکیل کلاژن کمک می‌کند، پروتئینی که پوست شما را صاف، سفت و کشسان نگه می‌دارد. بدون کلاژن، پوست شما ممکن است نازک یا چین‌خورده به نظر برسد.

علاوه بر این، ویتامین C می‌تواند از پوست شما در برابر پرتوهای مضر آفتاب محافظت کرده و ظاهر لکه‌های پوستی (هایپرپیگمنتاسیون) را کاهش دهد.

۴. بهبود سلامت چشم‌ها

بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E موجود در کدو حلوایی برای چشم‌ها مفید هستند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که این مواد مغذی ممکن است از بروز دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) جلوگیری کنند.

افزایش مصرف ویتامین C همچنین با کاهش خطر ابتلا به آب مروارید مرتبط است.

۵. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین‌های A، C و E موجود در کدو حلوایی می‌توانند به تقویت سلامت ایمنی بدن کمک کنند. به‌ویژه، ویتامین C نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی دارد. این ویتامین به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از آسیب به سلول‌ها محافظت می‌کند و به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا به درستی کار کند.

برخی تحقیقات نیز نشان می‌دهند که ویتامین C ممکن است مدت زمان ابتلا به سرماخوردگی را کوتاه کند.

۶. کمک به هضم بهتر غذا

فیبر موجود در کدو حلوایی می‌تواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم غذایی پرفیبر ممکن است از بروز بیماری‌های زیر جلوگیری کند:

. انواع مختلف سرطان

. دیابت

. چاقی

. سایر بیماری‌های مزمن

علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کدو حلوایی می‌توانند به کاهش التهاب کمک کرده و از سلامت گوارشی به‌طور کلی حمایت کنند.

۷. کمک به مدیریت وزن

علاوه بر فواید گوارشی، فیبر موجود در کدو حلوایی می‌تواند باعث شود که برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. فیبر همچنین به کاهش وزن کمک می‌کند. یک مطالعه نشان داد افرادی که رژیم گیاهی پر فیبر داشتند، بیشتر از افرادی که رژیم کم‌فیبر داشتند، توانستند وزن اضافی خود را کاهش دهند.

علاوه بر این، فیبر می‌تواند بار گلیسمی غذاها را پایین بیاورد، به این معنی که سرعت ورود قند به خون پس از خوردن غذا کاهش می‌یابد و برای کنترل دیابت مفید است.

۸. تأمین آب بدن

کدو حلوایی حاوی آب زیادی است که می‌تواند میزان مصرف مایعات روزانه شما را افزایش دهد. مصرف کافی آب برای عملکرد صحیح بدن ضروری است و با آبرسانی به بافت‌ها، جذب مواد مغذی به‌طور مؤثرتری صورت می‌گیرد. ماندن در حالت سیراب و هیدراته همچنین به موارد زیر کمک می‌کند:

ویتامین‌های A، C و E موجود در کدو حلوایی می‌توانند به تقویت سلامت ایمنی بدن کمک کنند. دفع سموم از بدن

. روان‌سازی مفاصل

. حفظ ظاهر سالم پوست

ارزش غذایی کدو حلوایی

یک فنجان کدو حلوایی پخته شده شامل موارد زیر است:

. کالری: ۴۹

. فیبر: ۲.۷ گرم

. پروتئین: ۱.۸ گرم

. ویتامین E: ۲ میلی‌گرم

. ویتامین C: ۱۱.۵میلی‌گرم

. پتاسیم: ۵۶۳ میلی‌گرم

. بتاکاروتن: ۵۱۳۵ میکروگرم

چگونه کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

راه‌های زیادی برای گنجاندن کدو حلوایی در رژیم غذایی شما وجود دارد. برخی از ایده‌های ساده عبارتند از:

. کدو حلوایی را بپزید و به یک سوپ خامه‌ای تبدیل کنید.

. کدو حلوایی پخته شده را به سالاد مورد علاقه‌تان اضافه کنید.

. از پوره کدو حلوایی در دستورالعمل‌های شیرینی‌پزی استفاده کنید.

. پوره کدوحلوایی را به سس‌های مختلف اضافه کنید.

. کدو حلوایی پخته شده را به بشقاب‌های غذا، بوریتوها یا املت‌ها اضافه کنید.

خطرات و ملاحظات احتمالی

کدو حلوایی معمولاً برای بیشتر افراد در مصرف معمولی بی‌خطر است. با این حال، اگر مقدار زیادی از این سبزی را مصرف کنید، ممکن است به دلیل محتوای بالای فیبر، علائم گوارشی تجربه کنید.

اگر به کدو یا سبزیجات مشابه مانند کدوتنبل یا کدوسبز حساسیت دارید، باید از خوردن کدوحلوایی خودداری کنید. همچنین، کدوحلوایی مقادیر کمی اگزالات دارد (۵-۱۰ میلی‌گرم در هر فنجان) که ممکن است در برخی افراد مستعد، خطر سنگ کلیه را افزایش دهد؛ اگر سابقه سنگ کلیه دارید، با پزشک مشورت کنید.