شفقنا- قهوه نوشیدنی محبوبی است که انواع مختلفی دارد، از اسپرسو تا قهوه سرد، هر نوع قهوه از نظر مقدار کافئین، ترکیبات، ارزش غذایی و میزان اسیدیته با دیگری متفاوت است.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «وبسایت Health برای شناخت سالمترین انواع قهوه به جولی استیفانسکی، متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و علم مواد غذایی، رجوع کرده و او انواع متداول قهوه را از سالمترین تا کمسودترین رتبهبندی کرده است:
۱. قهوه سیاه
این نوع با ریختن آرام آب داغ روی دانههای آسیابشده قهوه تهیه میشود و طعمی قوی ایجاد میکند. قهوه سیاه سرشار از دیتربینهاست، ترکیباتی که میتوانند کلسترول را افزایش دهند، اما فرآیند تصفیه باعث حذف بخش زیادی از این ترکیبات میشود و آن را به گزینهای سالم تبدیل میکند.
۲. آمریکانو
آمریکانو اسپرسویی است که با آب داغ رقیق شده و طعمی متعادلتر و سبکتر دارد. استیفانسکی میگوید: «آمریکانو و اسپرسو سرشار از پلیفنولها هستند و آمریکانو ممکن است هیدراتاسیون اضافی نیز فراهم کند.»
۳. اسپرسو
اسپرسو نوشیدنی غلیظی است که با فشار آب داغ روی قهوه آسیابشده تهیه میشود. یک فنجان اسپرسو معمولاً نصف کافئین قهوه معمولی دارد. اما افرادی که نسبت به کافئین حساس هستند باید مراقب مصرف زیاد باشند، زیرا میتواند موجب استرس، اضطراب و تپش قلب شود.

۴. قهوه با شیر گیاهی
هر نوع قهوه را میتوان با شیر گیاهی ترکیب کرد، اما ارزش غذایی به نوع شیر بستگی دارد. شیر سویا تنها جایگزینی است که ارزش غذایی مشابه شیر گاو دارد. با افزودن شیر، قهوه میتواند منبع خوبی برای کلسیم و ویتامین D باشد.
۵. قهوه سرد
با مخلوط کردن قهوه آسیابخشن و آب سرد یا در دمای محیط تهیه میشود. قهوه سرد معمولاً اسیدیته کمتری دارد و برای کسانی که به رفلاکس معده حساساند مناسبتر است. از نظر مواد مغذی، تفاوت زیادی با قهوه داغ ندارد.
۶. قهوه نیترو سرد
با تزریق نیتروژن به قهوه سرد تولید میشود و طعمی گازدار و کفدار سبک دارد. برخی انواع آن با شیرینکننده یا افزودنیهای دیگر تهیه میشوند.
۷. قهوه قارچی
مخلوطی از قهوه و قارچ خشک که حاوی ویتامین D، پروتئین، مس، سلنیوم و ویتامینهای B است. کافئین آن کمتر از قهوه معمولی است. با این حال، فرآوری قارچ میتواند برخی مواد مغذی آن را کاهش دهد.
۸. قهوه فوری
با خشک کردن قهوه دمشده به ذرات ریز تهیه میشود که سریع در آب حل میشوند. قهوه فوری معمولاً ارزش غذایی کمی دارد و بسیاری از محصولات شامل شکر، شیر خشک و افزودنیهای دیگر هستند. با این حال، دارای آنتیاکسیدان است و مصرف آن فوایدی دارد.