شناسهٔ خبر: 75483847 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تکمیل مطالعات احداث سد دشت‌روم جدی گرفته شود+تصاویر

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پیگیری فوری تأمین اعتبار برای تکمیل مطالعات احداث سد دشت‌روم خبر داد و گفت اجرای این طرح، آبیاری 10 هزار هکتار اراضی و ایجاد پنج هزار شغل مستقیم را به همراه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، یدالله رحمانی در دیدار با مردم دشت‌روم شهرستان بویراحمد اظهار کرد: پیگیری فوری مطالبات مردم این منطقه از جمله تامین اعتبار تکمیل مطالعات سد دشتروم به‌صورت جدی در دستور کار دولت قرار گرفته که با احداث این سد تحولی اساسی در کشاورزی و اشتغال‌زایی منطقه ایجاد می‌شود. 

وی با گرامی‌داشت یاد و خاطره 59 شهید والامقام منطقه دشت‌روم، از شهیدان رهیده، داورپناه، داوریانی‌پور، نیک‌بخت، مرادی، ایزدپناه و احمدی یاد کرد و افزود: دولت وفاق ملی با همدلی و همراهی مردم شکل گرفته و در این شرایط، وظیفه همه ماست که فکر، ایده و اندیشه خود را برای پیشرفت و آبادانی کشور و استان به کار بگیریم.

رحمانی تصریح کرد: شعار رئیس‌جمهور در دولت چهاردهم، شنیدن صدای مردم به‌ویژه مناطق محروم و کم‌برخوردار است و دولت به مدیران خود دستور داده تا در میان مردم حضور یابند؛ حتی اگر نتوانند همه مشکلات را حل کنند، با مردم همدردی کرده و قوت قلب دهند تا اطمینان یابند که دولت برای رفع مشکلات با تمام توان تلاش می‌کند.

وی با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری به مسئولان گفت: معظم‌له به‌طور ویژه تأکید کردند که باید به دل مردم رفت، سخنان آنان را اگر با تندی باشد،  شنید و با آرامش پاسخ داد و حضور ما در اینجا در راستای تحقق همین منویات و سیاست‌های دولت است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به ظرفیت‌های کشاورزی و گردشگری منطقه اشاره کرد و گفت: وظیفه ما رفع نارسایی‌ها بوده و چنین جلساتی فرصتی است تا از جزئیات کمبودها و مشکلات مردم آگاه شویم.

وی خاطرنشان کرد: از آغاز خدمتم به مدیران تأکید کرده‌ام که رسالت ما چیزی جز شنیدن صدای مردم، درک دغدغه‌های معیشتی آنان، خدمت به تولید و سرمایه‌گذاری و جلب رضایت مردم نیست؛ این مهم‌ترین مأموریت مدیران دولت است. 

رحمانی درباره نکات مطرح‌شده از سوی مردم، دهیاران و فرهنگیان دشت‌روم گفت: بر همه مسائل و مشکلات منطقه اشراف پیدا کردیم؛ برخی از آنها قبلاً شناخته‌شده بود و رفعشان در برنامه قرار داشت، اما بعضی از مطالبات تازه مطرح شد و مهم این است که امروز همه درد دل‌ها شنیده شد.

وی ضمن تشکر از فرماندار و مدیران کل حاضر، دستور داد تا موارد مطرح‌شده و موضوعاتی که فرصت توضیح نیافت، جمع‌بندی شود و همچنین مدیرکل بازرسی استانداری مأمور شد تا صورت‌جلسه این نشست سریعاً تهیه و مصوب شود.

رحمانی تأکید کرد: نمی‌گوییم می‌توان همه مشکلات را یک‌شبه حل کرد، اما متعهدیم که تک‌تک موضوعات مطرح‌شده را پیگیری و برای حل آن‌ها نهایت تلاش خود را به‌کار گیریم.

وی در ادامه به تشریح پروژه‌های دهستان دشت‌روم پرداخت و گفت: در اصلاحیه‌های بودجه و تخصیص منابع جدید از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مسائل این منطقه با اولویت ویژه لحاظ خواهد شد.

رحمانی درباره پروژه‌های عمرانی دشت‌روم اظهار کرد: احداث سد دشت‌روم می‌تواند تحولی اساسی رقم بزند؛ طبق گزارش‌ها، این سد قابلیت آبیاری حداقل 10 هزار هکتار از اراضی دشت‌روم، اولاد علی‌مومن و بخشی از سپیدار را دارد.  

وی افزود: اجرای این پروژه برای حدود پنج هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند و هرچند این طرح در اولویت نهایی مطالعات ملی نبوده، اما دستور داده‌ایم معاونت عمرانی استانداری و شرکت آب منطقه‌ای به هر طریق ممکن، اعتبار لازم برای تکمیل مطالعات را تأمین و روند اجرای پروژه را پیگیری کنند.

رحمانی در خصوص چاه‌های پلمب‌شده منطقه توضیح داد: هدف از حفر این چاه‌ها استفاده در فصل تابستان و مقابله با تنش آبی بوده و بهره‌برداری دائمی در طول سال نداریم. 

وی با اشاره به شرایط بحرانی امسال گفت: استان با 50.5 درصد کاهش بارندگی، بیشترین افت را در کشور داشته است و این وضعیت بی‌سابقه، هشداری جدی برای مدیریت مصرف آب در بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت محسوب می‌شود. باید از روش‌های نوین آبیاری بهره‌مند شویم.

رحمانی افزود: استان ما از سهمیه آبی یک میلیون و 171 هزار متر مکعبی خود، تنها حدود 430 تا 450 میلیون متر مکعب را برداشت می‌کند و از این رو تکمیل سدهای نیمه‌تمام، آغاز مطالعات جدید و احداث ایستگاه‌های پمپاژ برای بهره‌برداری کامل از سهمیه استان ضروری است.

وی درباره معابر روستایی دشت‌روم اظهار کرد: بنیاد مسکن تاکنون 43 هزار متر مربع زیرسازی معابر را انجام داده و مقرر شده تا پایان سال، 60 درصد این معابر آسفالت و مابقی در سال آینده تکمیل شود.

رحمانی افزود: در مورد جاده دشت‌روم به نقاره‌خانه نیز از حوزه عمرانی و راهداری خواسته‌ایم که این مسیر در دستور کار قرار گیرد؛ در صورت انجام مطالعات، عملیات اجرایی آغاز شود و اگر مطالعه‌ای صورت نگرفته، در اولویت برنامه‌ریزی قرار بگیرد.

وی همچنین درباره سایت دوپشته دشت‌روم و پروژه دفن زباله گفت: این طرح دو فاز دارد؛ فاز نخست تفکیک زباله با هزینه حدود 4 میلیارد تومان و نصب تأسیسات انجام شده و فاز دوم تولید کمپوست با اعتبار 80 میلیارد تومان از سوی سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور تأمین شده است و شهردار موظف است حداکثر ظرف یک ماه مناقصه اجرای این فاز را برگزار کند.

رحمانی درباره بحران آب شرب دشت‌روم نیز گفت: رفع تنش آبی منطقه در دستور کار قرار دارد و پروژه‌های مؤثری برای آبرسانی اجرا خواهد شد.

استاندار  کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر لزوم عمل به وعده‌ها خطاب به مدیران گفت: مردم باید به سخنان ما اعتماد کنند و هر وعده‌ای که داده می‌شود باید به‌طور جدی پیگیری شود و مدیران برای تحقق خواسته‌های مردم پای کار باشند.

وی در پایان، از دستور ساماندهی آب کشاورزی از طریق خط لوله خبر داد و گفت: آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی استان موظفند انتقال و مدیریت آب را بهینه‌سازی کنند.

اخبار استان کهگیلویه و بویراحمد , اخبار استان کهگیلویه و بویراحمد , اخبار استان کهگیلویه و بویراحمد , اخبار استان کهگیلویه و بویراحمد ,

انتهای پیام/