به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلاموالمسلمین علی مصباح در نخستین کنگره ملی حیات طیبه علمای جهان اسلام که امروز در مجتمع عالی تربیت مجتهد مدیر محمدیه برگزار شد، در بیان سیره آیتالله مصباح یزدی(ره) عنوان کرد: الگوسازی برای نسل از جوان از کسانی که در ابعاد مختلف نمایانگر طرز تفکر و سبک زندگی اسلامی هستند یکی از ضروریات زندگی و حیات انسانی در جامعه اسلامی است.
وی ادامه داد: شاید برای نخبگان بررسی استدلال های عقلی و معارف نقلی در پاسخ به شبهات جذاب تر باشد اما برای عموم جامعه از لحاظ انگیزه این الگوها نقش بسیار تعیین کننده ای دارند. آیت الله مصباح(ره) در ابعاد مختلفی از زندگی شخصی، اجتماعی، خانوادگی، علمی، اخلاقی و سیاسی دارای برجستگی های منحصر به فرد بودند که قابل گفتوگو و قابل الگوبرداری است.
مصباح اظهار کرد: در حیات علمی ایشان نقل شده است که وقتی در فیضیه بودند روزی 16 ساعت کار علمی می کردند و مشغول مطالعه، مباحثه و درس بودند. برای اینکه از همه اوقات استفاده کنند خلاصه مسائل مباحثه را در برگه های کوچک یادداشت می کردند تا در همه اوقات بتوانند مطالعه و مرور کنند.
وی اضافه کرد: زمانی که در سال 1361 مسئول دفتر همکاری حوزه و دانشگاه برای بازسازی علوم انسانی بودند فقط 4 ساعت استراحت می کردند و عمده زمان خود را برای این امر گذاشته بودند. جبهه ما این جا است و ما سربازی در این سنگر هستیم و نمی توانم استراحت کنم.
فرزند آیت الله مصباح یزدی(ره) با اشاره به اینکه اولویت بندی و اولویت سنجی از دیگر ویژگی علامه بود، بیان کرد: شناسایی مهم و اهم بسیار مهم است نباید اهم را فدای مهم کنیم. گاهی با واجب های متزاحم مواجه می شویم که باید اولویت را بشناسیم.
وی گفت: اخلاص و تقوا مساله ای مهم در حیات انسان های برجسته است. برای جوان ها بیان شود تا الگوگیری شود. علامه مصباح(ره) همواره به این مسأله تاکید می کردند و خودشان الگوای برای این مسأله بودند و توصیه می کردند که هر روز محاسبه کنید که خداوند از شما چه می خواهد. کاری را انجام دهید که میدانید لبخندی بر امام زمان (عج) می آورد.
مصباح گفت: ایشان تأکید میکردند که کار را خالص برای خدا انجام بدهید اگر خالص شد به نتیجه دلخواه هم نرسید برای شما حسنه است زیرا کاری را انجام داده اید که برای خدا بوده است.
فرزند آیت الله مصباح یزدی(ره) اضافه کرد: امیدوارم خداوند این الگوهای حسنه را برای ما حفظ کند و توفیق الگوبرداری از آن ها را به ما بدهد.
وی گفت: در سفری که همراه آیت الله مصباح یزدی(ره) در عراق داشتیم و خدمت آیت الله العظمی سیستانی رسیدیم ایشان یک نکته ای را فرمودند که بعدها آیت الله مصباح(ره) خیلی بر آن تکرار می کردند. ایشان فرمودند دین مردم از استدلال های عقلی نیست بلکه با نگاه به من و شما دین دار شدند اگر ضوابط شرایط عالم دینی را رعایت کنیم زندگی ما باعث بی دین شدن مردم می شود.
انتهای پیام/