شناسهٔ خبر: 75475077 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

فلسفه ملاصدرا بسیاری از چالش‌های حکمی را مرتفع کرد

سرپرست گروه ترجمه کتاب اسفار اربعه به زبان ترکی استانبولی گفت: ملاصدرا حرکتی را آغاز نمود که بسیاری از چالش‌ها و ضعف‌های گذشته را مرتفع کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، شامیل اوچال امروز در همایش بازسازی میراث فرهنگی مشترک ایران و ترکیه در پرتو حکمت متعالیه که در شهر مقدس قم برگزار شد با تقدیر از همه دست اندرکاران ترجمه کتاب اسفار اربعه که حدود 6 سال وقت خود را وقف این اثر فاخر نموده اند، اظهار داشت:‌ در فرایند تاریخ اسلام و علوم اسلامی از زمان ابن سینا و مشاء، ضعف عمق مسائل اسلامی نمود یافت.

وی ادامه داد:‌ هرچند اساتید و اندیشمندان پیش از ملاصدرا نیز نقش مهمی در توسعه حکمی ایفا نمودند اما ملاصدرا حرکتی را آغاز نمود که بسیاری از چالش‌ها و ضعف‌های گذشته را مرتفع کرد.

سرپرست گروه ترجمه کتاب اسفار اربعه به زبان ترکی استانبولی با اشاره به دوره حضور ملاصدرا در شهر قم و شهر کهک، ابراز داشت:‌ شاید علت اصلی این مهاجرت خلاصی از چالش‌هایی است که میان نحله‌های مختلف علما و اندیشمندان در شیراز و دستیابی به یک زمینه رشد فکری و علمی در قم بوده است.

اوچال با تاکید بر ضرورت همگرایی میان اندیشمندان علوم حکمی، اظهار داشت: اصل اندیشه اسلامی بر ازدیاد و تکثر نیست بلکه باید به دنبال همگرایی و نزدیک شدن افکار به یکدیگر بود. عقل، شهود و وحی منبع اصلی مباحث حکمی هستند و ملاصدرا در بررسی موضوع فهم عوام، علما، حکما و متصوفه از دین را با مثالی از گردو مقایسه می کند.

وی در پایان در توضیح این مثال اظهار کرد: فهم عوام از دین پوسته سبز بیرونی گردو، فهم کلامیون پوست سخت داخلی گردو، فهم فلاسفه مغز داخل گردو اما فهم عرفا روغنی است که در مغز گردو یافت می شود.

انتهای پیام /