شناسهٔ خبر: 75445144 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

نوروز میراث فرهنگی ماست/ برنامه‌ریزی از هم‌اکنون آغاز شود

فرماندار سنندج با بیان اینکه نوروز میراث فرهنگی ماست، خواستار برنامه‌ریزی از هم‌اکنون و اجرای برنامه‌ها بر اساس خواست مردم شد‌.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سید غریب سجادی ظهر امروز در جلسه شورای اجتماعی این شهرستان که با محوریت برنامه‌ریزی فرهنگی برای نوروز در فرمانداری این شهر برگزار شد، با تأکید بر اهمیت جایگاه نوروز در فرهنگ ایرانی، اظهار کرد: نوروز میراث فرهنگی و بخشی از هویت ماست و باید بر اساس خواست مردم و با نگاه فرهنگی برای آن برنامه‌ریزی شود

وی با بیان اینکه ذات نوروز احیای فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی است، نه صرفاً برگزاری جشن و شادی، بر ضرورت آغاز برنامه‌ریزی از هم‌اکنون تاکید کرد.

فرماندار سنندج تصریح کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید از امروز برنامه و پلان مشخصی برای نوروز داشته باشند؛ از لحاظ زمان‌بندی، محتوای فرهنگی و احیای آداب و رسوم اصیل. همچنین لازم است آسیب‌شناسی سال‌های گذشته انجام و رسوم به حاشیه‌رفته دوباره احیا شود.

وی بر تولید محتوای فرهنگی فاخر و علمی درباره فلسفه نوروز تأکید کرد و گفت: نباید فقط از روی رفع تکلیف و مراسمی بدون محتوا برگزار کنیم. برنامه‌های نوروزی باید بر اساس یافته‌های تاریخی و فرهنگی طراحی شوند تا ماهیت اصلی این آیین حفظ شود.

سجادی با بیان اینکه «فرهنگ عامل همبستگی جامعه است»، اظهار داشت: در شرایطی که مرزها و محدودیت‌های اقتصادی و جغرافیایی ممکن است مردم را از هم جدا کند، فرهنگ می‌تواند پیونددهنده و تقویت‌کننده وحدت اجتماعی باشد.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی درباره آیین‌های نوروزی، احیای سنت‌های قدیمی و استفاده از نیروهای فرهنگی باسابقه و آگاه را از ضروریات این رویکرد دانست و عنوان کرد: برنامه نوروزی در مرکز شهرستان سنندج باید با کیفیت، محتوا و نگاه فرهنگی برگزار شود تا هم شأن مردم و فرهنگ کردستان باشد.

فرماندار سنندج خاطرنشان کرد: شور و نشاط اجتماعی نباید به ایام نوروز محدود شود. باید برنامه‌هایی مداوم برای نشاط جوانان در طول سال طراحی شود تا جامعه‌ای پویا و امیدوار داشته باشیم.

انتهای پیام/481/