شناسهٔ خبر: 75429747 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ترامپ ادعا کرد

بدون توافق با پوتین، اوکراین نابود می‌شود

دنیای اقتصاد: جزئیاتی تازه از دیدار دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی منتشر شده است. بر اساس گفته‌های منابع آگاه دونالد ترامپ روز جمعه در دیداری پرتنش در کاخ سفید، زلنسکی را به پذیرش شرایط روسیه برای پایان دادن به جنگ تشویق کرد و هشدار داد که ولادیمیر پوتین گفته است در صورت عدم موافقت اوکراین با این شرایط، این کشور را «نابود» خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد- نیلوفر ادیب نیا؛  منابع آگاه گزارش داده‌اند که این ملاقات به قدری پرتنش بود که بارها به «مشاجره و فریاد» تبدیل شد. این منابع افزودند که ترامپ در این دیدار، نقشه‌های خط مقدم جبهه را به کناری انداخت و با اصرار بر واگذاری کامل منطقه دونباس به پوتین، موضعی همسو با خواسته‌های مسکو اتخاذ کرد.

اگرچه ترامپ بعدا از تثبیت خطوط فعلی جبهه‌ها حمایت کرد، اما این دیدار پرتنش نشان‌دهنده تغییر موضع او درباره جنگ و تمایلش به پذیرش خواسته‌های حداکثری پوتین بود.

دیدار ترامپ و زلنسکی در حالی برگزار شد که پس از آتش بس میان حماس و اسرائیل،  رئیس‌جمهور آمریکا در پی پایان دادن به جنگ روسیه بود.

زلنسکی و تیمش به کاخ سفید رفتند تا ترامپ را متقاعد کنند موشک‌های کروز تاماهاوک دوربرد به اوکراین ارسال کند، اما رئیس‌جمهور آمریکا در نهایت از این کار امتناع کرد.

این ملاقات جنجالی و پرتنشی که اخیرا برگزار شد، به‌شدت یادآور دیدار مناقشه‌آمیز دیگری است که در ماه فوریه در کاخ سفید رخ داد. در آن نشست نیز، ترامپ و معاونش، جی‌دی ونس، رئیس‌جمهور اوکراین را به دلیل آنچه آن را «عدم  قدردانی از کمک‌های آمریکا» می‌خواندند، به شدت سرزنش و نکوهش کردند.

طی نشست جمعه،  به نظر می‌رسید ترامپ بسیاری از منویات پوتین را عینا تکرار می‌کند، حتی زمانی که با اظهارات اخیر خودش درباره ضعف‌های روسیه در تضاد بود. منابع اروپایی که در جریان دیدار بودند، نقل کردند که ترامپ از قول پوتین به زلنسکی گفت که  این درگیری یک «عملیات ویژه، نه حتی جنگ» است و اوکراین باید معامله‌ای انجام دهد وگرنه با نابودی مواجه خواهد شد.

منبع اروپایی افزود که ترامپ به زلنسکی گفت که در حال باختن جنگ است و هشدار داد: «اگر پوتین بخواهد، شما را نابود خواهد کرد.»

در ادامه این دیدار جنجالی، رئیس‌جمهور آمریکا با بی‌توجهی، نقشه‌های میدان نبرد اوکراین را کنار گذاشت و با لحنی صریح گفت: از دیدن این نقشه خطوط مقدم خسته شده‌ام. من نمی‌دانم این خط قرمز کجاست؛ هرگز آن‌جا نبوده‌ام.  او همچنین گفت  که اقتصاد روسیه عالی عمل می‌کند حال آنکه این گفته با اظهارات پیشین خود او مبنی بر فروپاشی اقتصاد روسیه و لزوم مذاکره پوتین، در تضاد آشکار بود.

در پی این ملاقات، در حالی که دفاتر کاخ سفید و ریاست‌جمهوری اوکراین از اظهارنظر فوری در این مورد خودداری کردند، زلنسکی در اظهارات بعدی خود روشن کرد:  «ترامپ به دنبال پایان سریع جنگ است و این پیروزی برای همه مردم مطلوب خواهد بود، اما پوتین خواهان اشغال کامل اوکراین است.» زلنسکی تأیید کرد که پوتین از ترامپ خواسته است تا اوکراین از مناطق مورد منازعه دونتسک و لوهانسک (در دونباس) عقب‌نشینی کند. با این حال، وی قاطعانه افزود که موضع اوکراین در این زمینه تغییری نکرده است. در همین حال، ترامپ نیز با اطمینان به فاکس نیوز گفت که برای پایان دادن به درگیری مصمم است و تأکید کرد پوتین چیزی خواهد گرفت، او مالکیت‌هایی را به دست آورده است./