شناسهٔ خبر: 75358905 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر میراث فرهنگی: عمارت خسروآباد سنندج به کاخ موزه تبدیل شود

سنندج-ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: عمارت خسروآباد سنندج شرایط تبدیل به کاخ موزه را دارد و همه آثار تاریخی کردستان موجود در موزه ملی باید به این عمارت منتقل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مسجد جامع سنندج در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بناهای تاریخی، روایت‌گر فرهنگ و هویت ما هستند و خوشبختانه استان کردستان آثار کم‌نظیری در این حوزه دارد.

وی افزود: تاکنون از چند بنای شاخص از جمله عمارت‌های خسروآباد و مشیر دیوان سنندج بازدید کرده‌ایم که می‌توان گفت از زیباترین بناهای کشور به‌شمار می‌روند و فضای جذابی برای گردشگران داخلی و خارجی دارند.

صالحی امیری با اشاره به اینکه مراکز فرهنگی از مهم‌ترین عوامل جذب گردشگران هستند، اضافه کرد: در همین راستا توافق شد عمارت خسروآباد سنندج به عنوان کاخ موزه تعریف شود.

وی بیان کرد: مقرر شد بخشی از اشیای تاریخی مربوط به کردستان که در موزه ملی نگهداری می‌شود، به سنندج منتقل شود تا گردشگران بتوانند از این آثار ارزشمند بازدید کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: هر اثر تاریخی این شهر حامل پیام و گفتمان فرهنگی خاصی است و می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق، ظرفیت‌های تازه‌ای برای توسعه فرهنگی و جذب گردشگر ایجاد کرد.

صالحی امیری اضافه کرد: کردستان همه ظرفیت‌های لازم را در سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی به‌طور هم‌زمان داراست و باید ضمن صیانت و حفاظت از این ظرفیت‌ها، برای معرفی بهتر آن‌ها تولید محتوای تخصصی صورت گیرد.

اعزام گروه تولید محتوای به کردستان

وی اعلام کرد: گروهی تخصصی برای تولید محتوا به استان اعزام می‌شود تا به‌صورت هدفمند و به سه زبان، محتوای فرهنگی و گردشگری مرتبط با استان را تولید کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی با تاکید بر لزوم حفاظت از بناهای در معرض خطر تخریب گفت: مرمت و احیای این آثار از محل مسئولیت اجتماعی واحدهای تولیدی، اعتبارات دولتی و همچنین مشارکت خیران و صاحبان سرمایه انجام خواهد شد.

صالحی امیری یادآور شد: تاکنون ۴۳ هزار اثر در کشور ثبت شده که از این میان ۱۵ هزار مورد بنای تاریخی است.

وی ادامه داد: با وجود این ظرفیت تمدنی و تاریخی کم‌نظیر، منابع کشور محدود است و برای مرمت این بناها به همکاری همه بخش‌ها در کنار دولت نیاز داریم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: برای مرمت کامل آثار تاریخی کشور به حدود ۳۷ همت اعتبار نیاز است و تحقق این هدف بدون همراهی بخش خصوصی، خیران و مردم امکان‌پذیر نخواهد بود.