شناسهٔ خبر: 75296846 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پارادایم جدید منطقه‌ای؛ از پیوند فرهنگ و تاریخ تا اقتصاد برد-برد

استاندار فارس، گفت: ما می‌خواهیم مناسبات اقتصادی‌مان در استان با مناسبات تاریخی و فرهنگی با همه کشورهای عربی گره بخورد و این موضوع می‌تواند پایه‌ای برای یک پارادایم جدید باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسینعلی امیری امروز در آیین گشایش نمایشگاه «شیراز اکسپو 2025»، اظهار کرد: در این جمع کارآفرینان، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، اصحاب رسانه، دانشگاهیان، بازرگانان، اهالی صنعت، معدن و تجارت و اقشار مختلف حضور دارند.

وی از تمام وزارتخانه‌هایی که در این رویداد نماینده دارند یا به برپایی آن کمک کردند، تشکر کرد و گفت: در مورد پیشینه و تمدن فارس، کم و بیش عزیزان آشنایی دارند؛ استان فارس تلاقی سه تمدن ساسانی، هخامنشی و اسلامی است؛ رهبر معظم انقلاب در سال 1387 در سفر خود به استان فارس فرمودند فارس قابلیت‌های زیاد و فراوانی دارد.

امیری یادآور شد: موضوعی که ایشان اشاره کردند، بحث گردشگری بود و فرمودند اگر همین گردشگری را فعال کنید، در بقیه بخش‌ها دیگر مسئله‌ای نخواهید داشت.

استاندار فارس با اشاره به تاکید رئیس‌جمهور مبنی بر توسعه صنعت گردشگری، افزود: صنعت گردشگری دامنه‌ای از قابلیت‌ها و توانایی‌ها از تجارت در بخش‌های مختلف فرهنگ، ادب و تاریخ گرفته تا جاذبه‌های دینی و طبیعی را شامل می‌شود؛ بنابراین، استان فارس به جهت گونه‌های گردشگری طبیعی، اقلیم بسیار ارزشمندی دارد و از 9 اقلیم شناسایی‌شده در کشور، سه اقلیم در این استان وجود دارد.

امیری ادامه داد: استان فارس در شمال کاملا سردسیر و در جنوب کاملا گرمسیری است و در میانه نیز از منطقه‌ای معتدل برخورداریم؛ به‌طوری‌که هرکسی با هر نوع علاقه و سلیقه‌ای می‌تواند آنچه می‌پسندد در استان فارس ببیند.

وی بر این موضوع تاکید کرد که اگر استان فارس را سرزمین فرصت‌ها بنامیم، گزافه نگفته‌ایم؛ چراکه نزدیک به دریا است، از شبکه ریلی بهره می‌برد و دارای حدود هشت فرودگاه است که سه فرودگاه آن بین‌المللی هستند.

استاندار فارس افزود: در استان فارس چهار هزار و 124 اثر ملی و 14 اثر جهانی داریم و جایگاه اول گردشگری را در کشور به خود اختصاص داده‌ایم؛ به همین جهت، سند گردشگری استان پس از جلسات کارشناسی مفصل با حضور صاحب نظران، دانشگاهیان و علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و ادبیات، تهیه و تصویب شد.

امیری بیان کرد: هفته گذشته در کمیسیون اقتصاد حدود سه و نیم همت برای توسعه فرودگاه بین‌المللی شیراز اختصاص داده شد که جا دارد از معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کنم.

وی گفت: در استان در بخش توریست درمانی یکی از قطب‌های کشور هستیم؛ در استان 30 بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی داریم و طبیبان بسیار برجسته‌ای داریم که کم‌نظیر هستند.

استاندار فارس یادآور شد: مرکز قطب پیوند اعضای کشور در فارس است، پروفسور ملک‌حسینی یکی از مفاخر نظام بهداشت و درمان کشور و دنیا است که برای کشورهای مختلف در رشته‌های مختلف، پزشک تربیت می‌کنند؛ پیوندهای کبد، لوزالمعده، کلیه و قرنیه چشم و کاشت حلزون در استان فارس و شیراز انجام می‌گیرد.

امیری ادامه داد: از جهت انرژی‌های نو، با توجه به ناترازی انرژی برق در کشور، ما در استان به‌اندازه لازم و کافی و حتی بیشتر، انرژی برق تولید می‌کنیم و مفصل‌ترین شبکه برق کشور مربوط به استان فارس است.

وی بیان کرد: با تاکیداتی که آقای رئیس‌جمهور دارند، استان فارس به خاطر موقعیتی که در زاویه تابش خورشید دارد، یکی از بهترین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های خورشیدی را داراست؛ تعداد زیادی متقاضی داریم و امور افرادی که می‌خواهند در این حیطه سرمایه‌گذاری کنند، به شکل پکیجی انجام می‌شود.

استاندار فارس ادامه داد: از لحاظ معدن و صنایع معدنی، ما 25 ماده معدنی داریم و فارس رتبه اول در تولید و استخراج خاک نسوز را دارد؛ ذخایر سنگ‌های معدنی ارزشمندی داریم و 40 نوع ماده معدنی باارزش نظیر سرب و روی شناسایی شده است.

امیری خاطرنشان کرد: از لحاظ نفت و پتروشیمی، استان فارس رتبه دوم ذخایر گازی کشور را دارد و زیرساخت‌های گسترده‌ای برای توسعه صنایع بالادستی و پایین‌دستی فراهم است.

وی تاکید کرد: در استان در صنایع آلومینیوم و صنایع پایین‌دست آن، سیمان، منیزیم، پتروشیمی، نیروگاه سیکل ترکیبی و صنایع فولاد، همه شرایط برای سرمایه‌گذاری فراهم است؛ به‌ویژه امکان ترانزیت کالا از گمرکات استان به بازارهای جهانی، انبارداری و شرایط تسهیلات گمرکی شرایط ویژه‌ای وجود دارد.

استاندار فارس افزود: بیش از چهار هزار و 700 واحد فعال در حوزه صنعت در فارس وجود دارد و رتبه اول سرمایه‌گذاری در صنعت کشور مربوط به استان فارس است؛ به‌طوری‌که 22 درصد کل سرمایه‌گذاری در کشور مربوط به این استان است.

امیری ادامه داد: از لحاظ زنجیره آهن و فولاد، بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم ایران و بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پالایشگاه و سازه‌های فولادی هستیم؛ بزرگترین تولیدکننده صنعت کاشی و سرامیک هستیم و تولیدکننده لوله‌های جانبی و قطعات کامپوزیتی هستیم.

وی گفت: از لحاظ کشاورزی، استان فارس رتبه نخست در تولید انگور، خرما، انار، لیمو، گیاهان دارویی و بادام را دارد و مقام دوم از جهت تولیدات محصولات کشاورزی در کشور و رتبه چهارم کشور در تولید دام و طیور را دارا است.

استاندار فارس افزود: در صنایع فرآوری، صنایع تبدیلی و تکمیلی و صادرات برخی محصولات خام به کشورهای همجوار، استان فارس موقعیت ویژه‌ای دارد و بر اساس سند آمایش، مراکز لجستیکی کشور، ایجاد دو پارک لجستیکی کشاورزی در فارس پیش‌بینی شده است؛ از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنم که در این رابطه توجه ویژه داشته باشند.

امیری عنوان کرد: فارس 372 شرکت دانش‌بنیان دارد که برخی از محصولات آنها منحصربه‌فرد است و در دو سه کشور بیشتر تولید نمی‌شود. وی ادامه داد: سه پارک علم و فناوری داریم و استان فارس 74 ناحیه و شهرک صنعتی فعال دارد؛ نخستین شهرک صنعتی صنایع دستی در شهرک گلستان شیراز احداث شده است.

وی یادآور شد: در بخش مناطق ویژه اقتصادی، استان فارس دارای چهار منطقه ویژه است که شامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز، صنایع انرژی‌بر لامرد، جهرم و کازرون است؛ منطقه اقتصادی شیراز به طور کامل در مجاورت فرودگاه بین‌المللی شیراز و خط راه‌آهن قرار دارد؛ سرمایه‌گذاران در مناطق ویژه اقتصادی از معافیت‌های مالیاتی برخوردار هستند؛ استان دارای سه فرودگاه بین‌المللی فعال شیراز، لامرد و لارستان است و پنج فرودگاه دیگر هم داریم که برخی بین‌المللی هستند و در حال تکمیل و توسعه آنها هستیم.

استاندار فارس خاطرنشان کرد: عمده کالاهای صادراتی استان بر اساس اولویت عبارت از آلومینیوم، کود اوره، محصولات فولادی، سیمان، گلیم، کربنات سبک و سنگین، پودر و عصاره شیرین‌بیان، رب گوجه، فرش، صنایع الکترونیک و انواع میوه و صنایع چینی و سرامیکی است.

امیری گفت: گمرکات استان فارس با 6 زیرمجموعه (گمرک شیراز، فرودگاه شیراز، بوانات، منطقه ویژه اقتصادی، لارستان و لامرد) در اجرای سیاست‌های گمرک جمهوری اسلامی، عهده‌دار تشریفات گمرکی شامل صادرات و واردات قطعی، ورود و خروج موقت، ترانزیت داخلی و خارجی و امور مسافری و امانات پستی است.

وی ادامه داد: از این فرصت استفاده شود و ان‌شاءالله سبب رونق و پیشرفت مناسبات اقتصادی باشیم؛ ما می‌خواهیم مناسبات اقتصادی‌مان در فارس، با مناسبات تاریخی و فرهنگی با همه کشورهای عربی گره بخورد و این موضوع می‌تواند پایه‌ای برای یک پارادایم جدید باشد.

استاندار فارس تاکید کرد: دنیای امروز به سمت بلوک‌بندی پیش می‌رود؛ با توجه به پیوندهای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی بین استان فارس و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، این می‌تواند یک پارادایم جدید با پایه مناسبات اقتصادی در منطقه باشد؛ پارادایمی که برای حفظ منافع همه کشورها بوده و در آن رابطه‌ای برد-برد و احترام متقابل حاکم است.

انتهای پیام/424/