شناسهٔ خبر: 75274571 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

پرداخت حق نظارت ۶۶ میلیارد تومانی برای پروژه متوقف شده پل خلیج‌فارس

در حالی حدود 2 سال از توقف مجدد پروژه ساخت پل خلیج‌فارس می‌گذرد که بر اساس گزارش سازمان حسابرسی برای این پروژه 66 میلیارد تومان حق نظارت پرداخت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی گزارش سازمان حسابرسی از عملکرد سازمان منطقه آزاد قشم نشان می‌دهد برای احداث پل خلیج فارس در نیمه نخست سال گذشته، مبلغ 658 میلیارد و 384 میلیون ریال (معادل 65 میلیارد و 838 میلیون تومان) در ذیل مخارج انباشته پرداخت شده است.

سازمان حسابرسی در این‌باره اعلام کرده است:

افزایش هزینه در پروژه احداث پل خلیج فارس مربوط به مبالغ پرداختی به شرکت مهندسان مشاور اوج پژوهش بابت حق‌الزحمه نظارت عالیه بر اساس قرارداد شماره (...) موضوع خدمات نظارت عالیه، نظارت فنی و کارگاهی است. همچنین مبالغی بابت تخریب و بازسازی اسلب‌های بتنی اسکله توسط شرکت آذرپیوند قشم و نیز بابت کارکرد دوره مربوط به بخش پل خلیج فارس به ذیحساب طرح‌های عمرانی پرداخت شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: مانده سنوات قبل بابت قرارداد اجاره زمین در سال‌های 90 لغایت 93 موردنیاز برای تجهیز کارگاه پیمانکار پل خلیج فارس مورد استفاده قرار گرفته که پس از اتمام پروژه، به بهای تمام‌شده منظور خواهد شد.

به گزارش تسنیم،‌ اواخر آبان‌ماه سال 1402 دبیر وقت شورای عالی منطاق آزاد درباره این پروژه گفته بود: پل خلیج فارس یک پروژه راهبردی است که دستور شخص رئیس جمهوری را نیز برای ساخت دارد متأسفانه اختلاف نظر با قرارگاه خاتم  و یک سری پرداخت ها منطقی نبود و به همین دلیل پروژه متوقف شده است.

حجت‌الله عبدالملکی در خصوص منابع مالی پیش بینی شده برای ساخت این پروژه اضافه کرد: یکی از منابع ما فروش املاک دارایی‌های سازمان منطقه آزاد قشم است که همین الان نیز در جریان است و در پروژه هزینه می‌شود گرچه سرعت کار کم است.

وی یادآور شد: یکی دیگر از منابع مالی پیش بینی شده ردیف بودجه بود که سازمان برنامه و بودجه در یک فرایند نامعلوم ردیف آن را در بودجه 402 حذف کرد. با ورود دکتر منصور به سازمان برنامه و بودجه پیگیریم که این ردیف به بودجه برگردد. همچنین پیگیر تامین مالی از طریق فاینانس هستیم که در این راستا با چینی‌ها و اروپایی‌ها مذاکراتی داشته‌ایم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت ما همچنان به وعده ساخت سه ساله این پایبندیم و آن را در مدت اعلام شده به اتمام خواهیم رساند.

انتهای پیام/